Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Баластиерите на Тунджа - Зимница, Шаново и Ягода
Модератор: sapuna
Баластиерите на Тунджа - Зимница, Шаново и Ягода
Здравейте колеги, след толкоз почивни дни, най-сетне малко интернет. Направо по темата - както е известно в периода на забраната има местенца по хубавата ни родина, където може да си топне човек я плувката я някое дъно да засили и да си мечтае за тлъст шаран или нещо друго. Та земах и аз от кумова срама да ида на риба по Тунджата. Нарамих такъмите, постегнах макарите, накупих разни там захранки , червалъци и други мърдащи екземпляри напълних колата с нафта и беж да ме няма към Тунджата в района на селата - Зимница, Шаново и Ягода. Поразпитахтук там и стигнах до заветните гьолове. Брейййй то големи баластиери , голямо чудо бе! И народ се струпал чак от Плевен и Търново. Местата са перфектни за дънен риболов и плувка, лошото бе, че освен дребен червенопер, нищо дръго не мъцна, нито каракудяк, нито шаран (хм за него бая зарибявка си требе), да не говорим за лин или сом. До баластиерите се стига по неравен, черен път с много дупки, така че рискувате да изкривите я предна я задна престилка ( аз на предната и таковах фасона). Но пък си струва - хвърляш вадиш, дребосък ма си направих кефа. Кълве еднакво дбре на земен, торен, бял червей, захранка не е необходима, ако случайно си омесите тесто от хляб, гаранцията за успеха е 100%. За мераклиите на по едри екземпляри от червеноперковците - задължително сладка царевица. Айде и наслука...
По-голям шаран от рибаря няма...
Re: Баластиерите на Тунджа - Зимница, Шаново и Ягода
Не че е най-качественият риболов, ама на мен си ми е от любимите - уклей. Прекрасно дава на изкуствена муха (булдо). След два неуспешни излета като посочените констатации за дребна червеноперка преминах на изкуствената муха. Не е огромно постижение, но за трите си последващи излета имах нежду 40 до 62 от тези рибки (за уклей естествено пиша). Удоволствието си е голямо - след предишните безброй изхвърляния на боклучетата. Място - Шаново езерото след новоизгражданата драга. Добре, че този път ИМ са решеили да ни оставят проход.
Re: Баластиерите на Тунджа - Зимница, Шаново и Ягода
За уклея не писах, щото се закачиха 2-3 парчета (сносни при това) вярно е че е тръпка, ама и на булдо с изкуствена пробвах - ц, нищо
По-голям шаран от рибаря няма...