Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Забелязвам маломерни риби!!!
Модератор: dantho.mihov
- Щуката
- новобранец
- Обратна връзка:
Въпросните линове ги хванах с брат ми на Богров.На гьла дето е най-близо до селото.Та въпросния гьол е много шаварист и в него се влива канал - точно в този канал ги хванахме
(действието става преди 2-3 години)
А за Огняново тази година ходих на палатка и исках да си набавя рибета за стръв(нали има и сом) и пуснах рачило(брокониерство ама немаше начин)когато го извадих
поне 20 линчета до 10см. И това ме навежда на мисълта,че още има много лин,но не може да се дореди от паразитите-слънчаци и костурчета
Споко всички линчета са върнати във водата а за стръв ползвах слънчак
Успех в риболова...

А за Огняново тази година ходих на палатка и исках да си набавя рибета за стръв(нали има и сом) и пуснах рачило(брокониерство ама немаше начин)когато го извадих

Успех в риболова...
- Fishing Bear
- новобранец
Колеги, по принцип съм ЗА пускането на маломерната риба, но - както е споменал преди това и Щуката - много често при изваждането на куката рибата е необратимо увредена (и, то не само при костура). Е, в такива случаи що да се правим на по-светци от папата?
За пускането на големи екземпляри обаче - личното ми мнение е, че това е малко извратено (подчертавам още веднъж, че аз така го чувствам - без да искам да обиждам когото и да е било!). Обичам риболова, а не фотографирането на риба! И няма по-вкусна риба, от тази, която сам си уловил - затова и ловя колкото ми се яде и СТОП!
Може на някой да му прозвучи абсурдно - но за мен така е и честно спрямо рибата. Обратното - губя си времето за такъми, захранки и прочее, забивам ти една кука и те влача до брега, щрак едно фото и...по живо, по здраво - е, това НАИСТИНА не го разбирам!
По-добре да си ловиш риба...на компютъра - виртуално
За пускането на големи екземпляри обаче - личното ми мнение е, че това е малко извратено (подчертавам още веднъж, че аз така го чувствам - без да искам да обиждам когото и да е било!). Обичам риболова, а не фотографирането на риба! И няма по-вкусна риба, от тази, която сам си уловил - затова и ловя колкото ми се яде и СТОП!
Може на някой да му прозвучи абсурдно - но за мен така е и честно спрямо рибата. Обратното - губя си времето за такъми, захранки и прочее, забивам ти една кука и те влача до брега, щрак едно фото и...по живо, по здраво - е, това НАИСТИНА не го разбирам!
По-добре да си ловиш риба...на компютъра - виртуално

"Сухо дупе риба не яде!"