ез. Рабиша

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

ез. Рабиша

Мнение от Stefko »

Информацията е от цялата предишна седмица: водоема е страшно пълен, като водата е заляла доста храсти, треви и дръвчета. Точно там в момента излиза доста риба, като най-често се лови едра каракуда (излизат екземпляри над 1 кг.), едра бабушка и дребен костур, а по-рядко едър костур, шаран (1-2 кг.), сом (1-3 кг.). Най-удачни са местата в плитките участъци на водоема, като е желателно да се разполага с лодка, за да се влезе при залетите храсти и да се лови от нея. Риболовът е изключително на плувка със стръв царевица, жито, хляб, торен червей... Захранката е желателно да е главно то царевица, жито и жилав качамак (в краен случай), за да се избегне събирането на дребните риби. Трябва да се внимава, защото има доста подводна растителност и закачките са чести. В допълнение уловената риба има навика да се уплита в тях и понякога се откачва или къса :!:
Около кулата също имаше доста колеги през цялото време, но нямам информация за улова им...
В дълбокото резултатите са повече от плачевни - дребни каракуди и бабушки и епизодични попадения на хубави костури (на рибка или т.червей).
cobra
новобранец
новобранец

Мнение от cobra »

колега ще споделиш ли къде се намира водоема що за първи път го чувам 10 x предварително
:wink:
ne se znae znae li se ako se znae ne e sigurno
cobra
новобранец
новобранец

Мнение от cobra »

мда 10х колега ма е на доста километри от софия и не ми се бие толко път :)
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Верно се пада малко далечко от София, ама не чак толкова :) Като гледам колко колеги софиянци си правят съботно-неделни разходки до Ивайловград, Казанлък, Благоевград, Стара Загора, Смолян и т.н. и т.н. си мисля, че Рабиша ви е точно "под носа" :wink:
cobra
новобранец
новобранец

Мнение от cobra »

е според възможностите на човека аз треа да дам 50 лева за гориво само а язовир искър ми е под носа ма бях там миналата седмица за 5 дни и резолтатите бяха направо отчайващи :evil:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Така е колега. И на мен ми се ходи до яз. Искър или Доспат, но хем няма време, хем и соленичко излиза. Всеки се задоволява с каквото има под ръка :lol: :lol: Аз си ходя по Дунав, че ми е на 200 м., но че тази година риболова не върви... какво да се прави. Ще чакаме водата да спадне преди да е дошъл снега или пък ще "точим" въдици за другата година :wink: :lol:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Абе и миналата не беше много читава - изкарах 20-25-ти септември на Рациария, ходих и по Чифтилера, ама не оправдах пътуването - само дребно. Учудващото беше, че излизаше доста кефал.
:shock: :shock: :shock: За всичките 20-тина г. обикаляне по Дунава кефал съм виждал точно 2 пъти.
А за сравнение между тази и миналата година и дума да не става - по това време тогава излизаха чудесни щуки, сомчета, мряна, бяла риба, каракуда, скобар... Абе който за каквото е отишъл (стига да не е отишъл за сьомга де :lol: :lol: ). Тази година ако не е скобара направо сме за никъде :? .
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Стефко , Сашо Врачански си дойде от Рабиша преди няколко дни и се чухме по тел. Били са за сом с кльонк и не е доволен...извадили са 6 бр по 3-4 кг това е!
Едрия сом не си е мръднал и мустаците даже...
Не познавам колегата Врачански, но и моята информация от цялата тази година е за точно такива сомчета на Рабиша - от 1 до 4 кг. Верно не много често, но при повече упоритост излизат :wink: За по-едри - пълна тишина... :roll: :roll:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Жоро, преди около 1/2 час пеместих не 1, а поне 10-тина теми, които не им беше мястото там. Ако имаш предвид някоя конкретна, която още си стои кажи я направо 8)
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Прясна информация за риболова на езерото: продължава добрия улов на едра каракуда и бабушка. Мястото: залетите върби и дръвчета от северната част на водоема; начин за риболов: плувка, от лодка; стръв: най-добре царевица (хляб, качамак, жито и т.н.)
Нямам информация за поведенеито на едрия костур тези дни...
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
CellNet
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от CellNet »

Stefko написа: Аз си ходя по Дунав, че ми е на 200 м., но че тази година риболова не върви... какво да се прави. Ще чакаме водата да спадне преди да е дошъл снега или пък ще "точим" въдици за другата година :wink: :lol:
Стефко, все си мисля че тази година има повече риба по Дунав от минали години.:D
И аз не съм мноу риба, но като знам колегите по нашият край са уловили доста :wink: :D
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Христо Златев »

babydoctor написа:Абе и миналата не беше много читава - изкарах 20-25-ти септември на Рациария, ходих и по Чифтилера, ама не оправдах пътуването - само дребно. Учудващото беше, че излизаше доста кефал. Навремето като дете в Лом тази риба не я познавахме, толкова рядка беше. :roll: :roll: :roll:
Миналата година наистина имаше нетипично много кефал в Дунава,лових ги и с мухарка и с блесна ,а върхът беше един около 700 грамов клен на попово прасе в 23h докато чаках за сом .За сметка на това пък липсаваше бялата риба :evil: :evil:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”