Щука на Дунав

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

rosen_sv.
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Щука на Дунав

Мнение от rosen_sv. »

Нивото на Дунав е доста високо,но водата е бистра.В момента се лови скобар,мъздруга,распер и много щука на жива рибка.На изкуствени примамки(блесни,воблери) успехите са много слаби.На дребно рибе почти веднага кълват щукички по 300-500гр.За мен идеалната рибка за едра щука е платичка около 10 см.Скобара кълве,но не е много активен.В момента предпочита торния червей пред белия(за разлика от преди месец),и естествено в гацата(мамката)освен хляб трябва да има и кюспе,царевично брашно и др.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Росене, а едра щука не излиза ли при вас??
rosen_sv.
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rosen_sv. »

Stefko написа:Росене, а едра щука не излиза ли при вас??
Не съм чувал някой да е хванал по голяма щука от 1.5 кг.Едни приятели ходят на р.Янтра и имат хванати няколко по едри екземпляра по 3-4кг.Ловят и кефал 0.3-1 кг.на малка блесна.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Около Русе положението е същото, излизат само дребни щуки, рядко някоя към 1 кг и то на рибка. При вас как е кълве ли сом тук не съм чул някой да се похвали с уловен добър екземпляр.
rosen_sv.
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rosen_sv. »

Ivak написа: При вас как е кълве ли сом тук не съм чул някой да се похвали с уловен добър екземпляр.
При нас е същото.Сомските места са ни навътре и не може да се хвърля там заради силното течение.Имахме бум на скобар,който продължава да кълве.Започнаха да излизат по едри до кило.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

При вас как е кълве ли сом тук не съм чул някой да се похвали с уловен добър екземпляр
Не съм чул скоро някой да се похвали с нещо прилично. Снощи хванах едно сомче-бебе на въдицата, която бях хвърлил за щука - около 500-600 гр. Беше пуснато разбира се веднага след като успях да му изкарам куката от гърлото :?
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”