Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Търся съвет за ПВА торбички.
Модератор: sapuna
Търся съвет за ПВА торбички.
Колеги,от известно време се заглеждам в ПВА торбички и мрежа.Вижда ми се по-разумно използването им,отколкото пружината.Казвам това с идеята,че слагайки топчета или царевица(независимо от монтажа)ще се отсее привличането на дребосък,а и тъй като нямам лодка,захранката ще е винаги на място.Само че никога не съм ги ползвал и ме интересува следното:
1.За колко минути се разтварят във водата?
2.При връзването какъв конец се ползва?
3.Имам спомен,че гледах снимки и тема за това чудо,но за жалост не си спомням къде беше.
Изобщо,ако някой колега ги ползва по-често,моля да сподели опита си.
1.За колко минути се разтварят във водата?
2.При връзването какъв конец се ползва?
3.Имам спомен,че гледах снимки и тема за това чудо,но за жалост не си спомням къде беше.
Изобщо,ако някой колега ги ползва по-често,моля да сподели опита си.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Търся съвет за ПВА торбички.
Ползва се ПВА конец.joco написа:2.При връзването какъв конец се ползва?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:

Имаш варианти за PVA пликче,мрежичка или ръкав.Определящ фактор е храната,която използваш.Стапянето отнема около 30-40 секунди.
За привързване се използва PVA конец.Същия може да се използва и за директен монтаж-нанизват се топчета или царевични зърна и се привързват към куката/аз го наричам верижка/.По този начин след замятане имаме захранка непосредствено до куката.Конците се произвеждат в няколко варианта според времето за разтваряне.Средните стойности са около 15 секунди.
- malkia_joro
- разбира нещата
http://www.youtube.com/watch?v=k4X-44lGSDc
Тук можеш да видиш след колко време се разтваря.
За връзването на торбичките може да използваш ПВА конец.
Тук можеш да видиш след колко време се разтваря.
За връзването на торбичките може да използваш ПВА конец.
Красотата на живота е в това,че продължава.

Баси,вие ми счупИхте главата с тая мълниеносна реакция
!За което много благодаря!Е,малко ме успокоихте,че има и други на работа,а не съм само аз
Но утреее.....

Здравей колега , ПВА -торбичките са основно два вида -плътни и на дупки - разтварят се напълно за около 40-50 секунди в зависимост от температурата на водата /колкото е по-топла -толкова по-бързо/. Относно ПВА -мрежичките ,според мен са по-добри , защото са нанизани на тръбичка -изсипваш захранката през нея -например: царевица, протеинови топчета ,пелети - пристягаш плътно ,връзваш и си готов. ПВА -торбичките се връзват с водоразтворим конец - обикновенно се продава на 10-15 метрови ролки . При работа с водоразтворими материали трябва да се предвиди теглото на пълната торбичка + теглото на тежеста да НЕ надхвърля акцията на въдицата с МНОГО , защото е възможно претоварване и съответното и счупване. На пазара се предлагат и ПВА -ленти ,които са много удобни за нанизване на протеинови топчета -като се оставя малко разстояние между всяко, след което с куката с монтирано топче просто пробиваме лентата и сме готови за замятяне
. ПВА -материали произвеждат всички по-сериозни фирми за шаранджийско оборудване -FOX , KORDA ,PELZER и др.
Успех!!!!!!

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Колеги,благодаря за информацията.Изчетох всичко дадено от вас,а и разни други неща и разбрах,че....съм тотален лаик
До сега съм си "мислел че ловя на косъм" и се чудех защо не кълве,а то...
Явно шаранджииския риболов си е наука,за което поклон пред практикуващите го-за търпението и умението им!
Е,аз ще си остана при щуките и плувкарския риболов(закачам и шарани,но малки)защото вашия риболов иска тотална пренастройка и на такъми и ..абе на всичко

Е,аз ще си остана при щуките и плувкарския риболов(закачам и шарани,но малки)защото вашия риболов иска тотална пренастройка и на такъми и ..абе на всичко

- GODzillata
Хм, поредната интересна идея от теб, Мите!sapuna написа:За привързване се използва PVA конец.Същия може да се използва и за директен монтаж-нанизват се топчета или царевични зърна и се привързват към куката/аз го наричам верижка/.

Имаш куката с косъм.......обаче за нея вързваш ПВА конец като повод, на който нанизваш 20-на зърна царевиц и мяткаш...

-
Конец за царевицата а за топчета лента 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
Лента? ПВА лента? Нещо като тиксо ли?snegk написа:Конец за царевицата а за топчета лента

Деба и тъпия Видин, тук нищо такова не може да се намери!!!

Добре, че е нета, та да си заръчвам от онлайн магазините.
Local, ако четеш тук - да си ми жив и здрав!

-
Има и пва тиксо.Използвасе за превързване на монтажа към оловото да не се усуква косъма,също се слага на куката при първоначално предърпване да не се закачат,треви,миди и др.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
Ааааррргггггхххх!
Еми...в североЗАПАДНАЛА България си ловим както дойде - царевичак на куката и удриииййй...за к'во са ни нововъведения и т.н., ами монтаж на косъм?...един приятел наскоро ми сподели шепнешком, че бил научил за един мнооого як, но таен метод за ловене на шарани...след третата бира заговорнически ми обясни за монтажа на косъм
...то в тоя край, който има нет не ходи за риба, а пък за ходещите компютъра е пълна абстракация.
Питах един познат с рибарски магазин за ПВА торбички, на което учудено ми отговори - "за к'во да ги зареждам, кой че ги купуа?"
Абе...нали и куриерите семейства хранят.

Еми...в североЗАПАДНАЛА България си ловим както дойде - царевичак на куката и удриииййй...за к'во са ни нововъведения и т.н., ами монтаж на косъм?...един приятел наскоро ми сподели шепнешком, че бил научил за един мнооого як, но таен метод за ловене на шарани...след третата бира заговорнически ми обясни за монтажа на косъм

Питах един познат с рибарски магазин за ПВА торбички, на което учудено ми отговори - "за к'во да ги зареждам, кой че ги купуа?"

Абе...нали и куриерите семейства хранят.

- malkia_joro
- разбира нещата
GODzillata е много прав за провинциалните магазини.Аз като питах в Разлог дали имат ракети за захранка да си ги хвърлям с въдицата на вътре и магазинера ми се изсмя.Започна да ми обяснява,че ракетите служат за захранка,само ако се лови с щека и директен.А като го попитах дали има тежести 90гр. отговора беше: "Ти с оловото ли че ги тепаш тия риби?!"
п.п.извинявам се за отклонението от темата,ама исках да се оплача.
п.п.извинявам се за отклонението от темата,ама исках да се оплача.
Красотата на живота е в това,че продължава.

GODzillata,
Аз от Online магазин зимата поръчах това :

Пробвах го разтваря се за 30-50 сек. тотално.През м.март го пробвах и на реката -добре е.
Добре е да го има - иска се обаче да си със сухи ръце като го бараш, да не го намокриш или навлажниш случайно...кордата-влакното да не е мокро, ако ще връзваш към него - абе известни усложнения има...ама бива.
Аз от Online магазин зимата поръчах това :
Пробвах го разтваря се за 30-50 сек. тотално.През м.март го пробвах и на реката -добре е.
Добре е да го има - иска се обаче да си със сухи ръце като го бараш, да не го намокриш или навлажниш случайно...кордата-влакното да не е мокро, ако ще връзваш към него - абе известни усложнения има...ама бива.