Патичарника 4.09-5.09

Модератори: bobopeli, sapuna

Oly
новобранец
новобранец

Патичарника 4.09-5.09

Мнение от Oly »

Пълна скръб!За два дена една кофа слънчеффки на плувка, а на дъно на царевица нищо.Само се наслушах на приказки за големия ШАРКО :P Все пак почивката сред природата си заслужаваше.
p.s. лекинко намирисва от сметището.
Аватар
d256h
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Относно партенките за многото риба

Мнение от d256h »

Здравейте колеги, много обикялям по гьоловете и снимам (за архива). Истината е много проста, ако посмятаме: Повечето платени гьолове зарибяват напролет, после случайно повтарят операцията през лятото епизодично, "ако собственика го ядоса жена му". Платените гьолове, които си заслужават вниманието около София са 4 - Панчарево, Калотина (Шатрата), Белопопци, Малобучино! За съжаление Белопопци понесе огромни загуби по време на наводненията. Колкото и грубо да звучи останалите гьолове си имат много недостатъци (измекярска работа). Насила ме заведоха на Панчарево (на платено). Отначало мрънкотих много, но после си промених мнението. Защо? Плаща се на пръчка 3лв., рибата се плаща, но условията са супер. Има всичко за ядене, за семейството и е близо до града. Важно е, че всяка седмица се зарибява и басните за големия Шарко на практика може да ги изпиташ (хванахме един от трофейните 15 килограмови шарани). Броихме рибарите, бяха между 50-70 човека. Всеки си тръгна с поне два шарана (ние хванахме 8бр. ) 1.5-2.0 кг. Това значи, че всеки оставя на собственика около 15-20лв минимум ->1400лв. Но това е минималната сума , според мен оборота му само от рибарлъка не пада под 2000лв. Зарибяването всяка седмица му излиза около 1000лв. Извода е, че за 1/7 от оборота за седмицата, собственика успява да държи обекта пълен, хората винаги са доволни, като не трябва да пропускаме и оборота от бирата и храните!!! Всичко това показва, че с правилен разчет и без много напъване е постигнат един много добър резултат. Евала! Ако всички измекяри-арендатори се бяха сетили, че така трябваше да се работи, нямаше да се питаме по форумите "къде е рибата?". Щото за неплатените язовири ситуацията е ясна - местните кретени минават с мрежите нощно време и не оставят нищо...
cobra
новобранец
новобранец

Мнение от cobra »

а защо пропускаш рибарника в GERMAN той също е близо до софия и там е хубаво за почивка
ne se znae znae li se ako se znae ne e sigurno
Mlad_Ribar
новобранец
новобранец

Мнение от Mlad_Ribar »

Преди да го вземат този водоем се хващаха винаги над 50 средни каракуди на червей и хляб и то без голямо количество захранка.Но след като "орязаха" шавара до брега каракудите са се дръпнали по-навътре и сега ги няма.Гледам много мераклии всички на кюспета,царевици и т.н. Но никой-нищо.Освен това нещо не обичам платените водоеми.
Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Advokat »

Там още ли искат по 8 лв. на пръчка ?
баща на рибарче
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Адвокате май бъркаш патичарника с Бучино :wink: преди месец поспрях на два-три пъти на патичарника и не видех ни некой да го пази ни некой да риболвства коет според мен иде да рече че рибата я нема :D Иначе патичарника е на ловно/рибарския съюз .
Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Advokat »

[quote="Павел Иванов"]Адвокате май бъркаш патичарника с Бучино :wink:
Определено го бъркам - мислех си, че така се нарича платеният водоем при с. Мало Бучино (вж. раздел "Платени водоеми" в този сайт - "Патичарника преди Мало Бучино"), понеже е пълен с патета, които нападат въдиците. Този се стопанисва от т.нар. "Централен рибарски съюз", който няма нищо общо с Ловно-рибарския съюз (СЛРБ). "Централният рибарски..." май стопанисва и платения на Панчарево, но там условията са по-поносими - вярно, рибата се плаща, но пък има много и различна, а таксата е само 3 лв./пръчка. А на Мало Бучино искат 8 лв./прът и само веднъж видях да хващат шаран около 2 кг. (ходихме със сина ми няколко пъти и се разорихме - по 16 лв./ден и само малки каракуди и бебета-костури).
Та, ако "Патичарника" е нещо друго, би ли ми казал къде се намира ?
баща на рибарче
6tukata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 6tukata »

И аз мисля че "Патичарника" е онова дето искат по 8 лв/пръчка.Ако наистина е друго кажете :wink:
Кефал-ти мислиш за всичко :lol:
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:lol: Патичарника се пада в ляво от пътя за Бучино, след първия объл ляв завой. Преди беше развъдни за диви патици и беше забранен за простосмъртните :lol: :lol:
Lyusi
новобранец
новобранец

Мнение от Lyusi »

old fox написа::lol: Патичарника се пада в ляво от пътя за Бучино, след първия объл ляв завой. Преди беше развъдни за диви патици и беше забранен за простосмъртните :lol: :lol:
Точно там се намира където е писал колегата. След облия завой почват едни къщи на една права отсечка към Мало Бучино има една асфалтова площадка (в ляво) и от нея се минава на долу и право на гьолчето.

Лятото минах да го видя и имаше един човек само да лови, та той ми разказа, че се плащало по 2 лв. на пръчка и каквото си хванеш е за теб :)
bob4yyy
новобранец
новобранец

Re: Патичарника 4.09-5.09

Мнение от bob4yyy »

Колеги това е стара информация! Аз да ви кажа, в момента язовира е един вид изоставен , нито има рендатор нито някои минава на проверка , с приятели ходим от време на време. Има много слънчевки, по-малко каракуди но едри до 700гр. и костурчета до 150гр. . Има и щука но мн. рядко се лови , защото като накацат "ромите" и доведат семействата вдигат голяма гюрумтия. общо взето язовира не е лош , но отидете и се пробвайте ;)
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

да попитам, някой ходил ли е таз година на патичарника(Суходол) и какво е полужението там?
Аватар
chvora
новобранец
новобранец

Мнение от chvora »

Нищо няма костурчета малки ама много малки , казват че имало голями каракуди който се ловяли само и единствено на хляб . Лично бях там и нищо кръгла 0 даже слънчевка не хванахме само едно малко костурче колкото да се отсрамим.Иначе не е платен няма арендатори и т.н
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

благодаря за инфото
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”