Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Шаран на скара
Модератор: sapuna
- Na_Sluka
- научил се да хвърля
Шаран на скара
Здравейте колеги преди 2 седмици улових един приличен шаран 3 килограмов
и съм решил да го приготвя на скарата .Тъй като до сега не съм упитвал искам
да обясните дали се получава нещо и има ли някви тънкости при приготвянето
и съм решил да го приготвя на скарата .Тъй като до сега не съм упитвал искам
да обясните дали се получава нещо и има ли някви тънкости при приготвянето

- krokibg
- учете се от него
Re: Шаран на скара
Хубаво щеше да е ако беше го направил веднага но и сега ще стане.аз го правя по следния начин !!! Изчиствам люспите и перките.След което го разпорвам на обратно
През главата-гръбнака и така до опашката,като го изчиствам отвътре след разрязването по гореспоменатия начин.Така,след като е направено всичко,го слагам на предварително разпалената жарава върху скара изчистена от мръсотий със телена четка и обилно и постоянно мазана със сланина.Можеш и предварително да го осолиш,и третираш със разни подправки които са само за риба или лично ти обичаш.Аз единственното нещо което му слагам е сол и веднага на скарата.Дано да съм ти бил полезен.Успех и мажи скарата и запомни,че първо го слагаш от страната от която е кожата.Докато несе позапече от тази страна и да започне да побелява месото и от другата,несе обръща,защото месото веднага се лепи по топлата скара ако е сурово.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- ще става разбирач
Шаран на скара , абе майниго тоя шаран , мириши , не еполезен и не е вкусен, пускай си я тя „плевелна„ риба.Отиваш в магазина , взимаш морска и меткаш на скарата , по вкусно и полезно, ще живееш поне 100 години 

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Еми за скара немога да ти помогна но знам една лесна и ефективна рецепта.Пълниш шарана със орехи и го покриваш със доматки и във печката.Ефекта е уникален.
-
- разбира нещата
Те тук е тънкоста на шарановото печене,иначе ще дърпаш само нишки мясо и полепнали кожиKrokibg написа:обилно и постоянно мазана със сланина.

КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ти..............laplandeca написа:, мириши ,

аз го правя по същия начин като Кроки само че го овалвам филето с брашно да не залепва и без сланина той си пуска!

-
- ще става разбирач
Ясна работа , еште и плюскайте всичко що мърда , и не са вайкайте кат „уважени„ девици що тъй са случи , че нямало едра риба у нащо си блато.BOVSKIQ KORMORAN написа:Ти..............laplandeca написа:, мириши ,като не разбираш що се изказваш ,ако беше дошъл на нс-3 щеше да ядеш ,пък тогава да бръщолевиш ,а за 100 те години се отнася за шарана ,питай си джипито.
аз го правя по същия начин като Кроки само че го овалвам филето с брашно да не залепва и без сланина той си пуска!
Колега, отклоняваш се от темата!
-
- учете се от него
Колега , тоя номер за цепенето през гърбът по дължина - не го знаехKrokibg написа:Хубаво щеше да е ако беше го направил веднага но и сега ще стане.аз го правя по следния начин !!! Изчиствам люспите и перките.След което го разпорвам на обратно![]()
![]()
![]()
През главата-гръбнака и така до опашката,като го изчиствам отвътре след разрязването по гореспоменатия начин.Така,след като е направено всичко,го слагам на предварително разпалената жарава върху скара изчистена от мръсотий със телена четка и обилно и постоянно мазана със сланина.Можеш и предварително да го осолиш,и третираш със разни подправки които са само за риба или лично ти обичаш.Аз единственното нещо което му слагам е сол и веднага на скарата.Дано да съм ти бил полезен.Успех и мажи скарата и запомни,че първо го слагаш от страната от която е кожата.Докато несе позапече от тази страна и да започне да побелява месото и от другата,несе обръща,защото месото веднага се лепи по топлата скара ако е сурово.
![]()
![]()

п.п. колега , Лапландец- бе теб да не те боли зъб...., тука вече ги вадят и през гъза , така сме напреднали за разни маанджии

IDA написа:п.п. колега , Лапландец- бе теб да не те боли зъб...., тука вече ги вадят и през гъза , така сме напреднали за разни маанджии![]()
![]()

-
- ще става разбирач
Не сте ли чували ,че в шарана в изкуствените водоеми , пък и в реките се натрупват продукти от разпада на хербициди , пестициди и други, както и отрови ползвани в БГ преди време , които трудно се разпадат и се натрупват в растения , животни и тиня.Тези химикали е доказано че при консомация вредят на половата система/ създават мутации , канцерогенни са, както и при системна употреба увреждат мозъчната деиност и водят до социопатични прояви, грандомания, агресия и често до дебилност.
Освен това за, неродените деца и малки деца кърмени ,както и в по късна възраст при децата са страшно вредни, има мутации , пак социопатии и „обръщане„ на пола / тип Азис.
Преди време в Швеция беше искана оставката на министар , поради , психопатични състояния в които испадаше,Изследваха го и се оказа ,че е консомирал дълго време щуки , живяли в замарсен с пестициди водоем, този човек след това изгуби едни избори за кмет на едно село и поради грандомания и психопатия се самоуби.Изследваха му мозъка с позволение на роднините и доказаха със сигорност, че тази „чума„ е дошла от щуките.
Та тъй като се замисля у нашенско бая народ „папка„ шарани , може и на скара.
Освен това за, неродените деца и малки деца кърмени ,както и в по късна възраст при децата са страшно вредни, има мутации , пак социопатии и „обръщане„ на пола / тип Азис.
Преди време в Швеция беше искана оставката на министар , поради , психопатични състояния в които испадаше,Изследваха го и се оказа ,че е консомирал дълго време щуки , живяли в замарсен с пестициди водоем, този човек след това изгуби едни избори за кмет на едно село и поради грандомания и психопатия се самоуби.Изследваха му мозъка с позволение на роднините и доказаха със сигорност, че тази „чума„ е дошла от щуките.
Та тъй като се замисля у нашенско бая народ „папка„ шарани , може и на скара.

-
- учете се от него
Това всичкото сме го чували , даже и сме го виждали по телевизията (тука имаме вече и телевизия) , само ча за всички пъстървови и май-вече сьомгови видове в Западна Европа и в Скандинавието- нафрашкани са са с диоксини и цялата менделеева таблица от изкуствените храни с които ги хранят-Аз пъстърва от рибарник , или от платен дето ей сега са ги пуснали-НИТО ЛОВЯ , НИТО ЯМ , даже и месото им не е нормално на цвят - мръсножълто и мирише , като на умрял циганин под мишницата......laplandeca написа:Не сте ли чували ,че в шарана в изкуствените водоеми , пък и в реките се натрупват продукти от разпада на хербициди , пестициди и други, както и отрови ползвани в БГ преди време , които трудно се разпадат и се натрупват в растения , животни и тиня.Тези химикали е доказано че при консомация вредят на половата система/ създават мутации , канцерогенни са, както и при системна употреба увреждат мозъчната деиност и водят до социопатични прояви, грандомания, агресия и често до дебилност.
.
Това за "хербецидите и пестицидите" , беше , това приключи около 1992година , та се повъзстановиха реките , бе ти луд ли си , някой да пръска- само се изписват по фактура и САПАРД и Фонд Земеделие плащат като попове , имаме си и и куп следствени министри и "замове" по тези въпроси , бе ти си "лапландец" от всякъде....

- krokibg
- учете се от него

Лапландец,виж с тези " БОЛНИ"шарани какви деца се правят

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- ще става разбирач
Шараните на скара или не са си вкусно нещо макар и бъкъни с отрови. То кат гледам утрови вас ни ва морят , очаквам нови колинарни постижения, като свършат шараните и другите твари, кво ли ши сложите на скара, таман до тогава ши съм няколко пъти „дедо„ та с две ръце ви го давам, нали ши съм „дедо“

-
- учете се от него
Krokibg написа:
Лапландец,виж с тези " БОЛНИ"шарани какви деца се правят![]()
![]()
![]()
Ако нещо вашите щуки са те поболяли и теб,няма да са плашиш,ще се приведеш и ще поемеш съдбата с две ръце,че от шарана и на мъжко налитаме тук
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Лапландец , една хилядолетна мъдрост!!!!
"Като се наведеш и видиш зад себе си четери ташака , не мисли че са ти пораснали два х..я , а недей да шаваш много за да не те обвиним в държавна измяна , че си правил разговори с врага..."
Конфуций.