Видове кльонкове

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Видове кльонкове

Мнение от Emo-83 »

lusienn написа:не ми е работа да се бъркам ама си апсолютно прав -поне за тебе ми е казал че си в час -самоче понякога се качвам в него в лотчето и всичко попивам и много се кефя -и не ми се верваше че НИКИ КАНИБАЛА е луд за връзване-36 часа до голям -ама ако не трябва да се бачка -ВЕРВАИ МИ се залепям при ЖОРКАТА и хвани пусни -много сом вдига с тия да се знае -сега че били на тоя и оня модели -верваи ми с тоя пич сме приятели от казармата и е голям спортист и винаги ще си остане такъв -и съм сигорен че ако нещо е подобие на някои тои го е проверил и му е разлепил ъглето -а това че е изпъкнала петата и на вълна му пречи -не съм много сигурен -точно с тоя модел преди 5 години ми резна един 30 кила и ми го подари да се уча как се качва в лодката .
Аз ти вервам,но не знам защо,като пиша нещо ти не ми вярваш :roll: .Имаш ли идея как се измисля нов модел кльонк.Някога правил ли си твой модел Люси. :!: Купувал ли си кривки-правил ли си чертежи. :?: Не смятам,че като промениш ъгъла на тапичката си измислил кльонк.Харесвам кльонковете на Жоро много.Харесвам и всичко,което е направил.Това е така,защото влага душа и сърце-има и ръце.Не го критикувам-явно не ме четеш правилно.Кльонкал съм с същите модели и казвам,че вадят лесно ясен звук.Но във вълни се чука по-леко с правия модел с вдлъбнатата тапичка.Мнението не е само мое-аз просто го изразявам. :arrow: Всеки кльонк е добър щом си свикнал с него,работи леко и хваща риби.
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Изобщо не ми беше мисълта за вида на петичките а за нещо съвсем друго. :wink: :D Ама щом стана въпрос за тях, ще ви кажа нещо. Тая година мисля да потропам с един много сложен профил петичка, който нито е изпъкнал, нито вдлъбнат, а по скоро комбинация от двете плюс още нещо. Първите водни проби бяха многообещаващи, пък ще видим после. 8)
От Въча по-хубав няма.
Joro-A
новобранец
новобранец

Мнение от Joro-A »

KRASSI написа:
VGS написа:Имам само едно запитване. Защо всички са с изпъкнала пета и то поне както изглежда всички са кръгли и с приблизително един диаметър.
Сподер мен големината на петата, изпъкнала, равена или вдъбната е от значение.
По този начин всеки различен вид издава различен звук, който би бил различно действащ при различни дълбочини и водоеми..
Не са абсолютно еднакви а и дълбочината на петата най-вече която също е от значение.
Аз мисля че Жоро-А се е старал да се придържа към златната среда при избора на диаметъра на петите .
В противен случай ще трябва да ги "продава" (ако изобщо имат цена тези уникати де ) поне по три броя с различни пети и мисля ще е доста скъпичко.
Но съм и сигурен че и той има набор с различни размери .
За дървото мисля ако не се лъжа доста се пошушука :| :| ама аз ще го нареча просто - "Дървото на Живота" бате :D :D :D :D
Извинявам се Жоро ако съм казал нещо неверно и имаш нещо против коментара - това е само прадположение , все пак въпроса беше към теб най-вече.
Аз удрям с такива модели затова и такива правя.Чукам с тях без апсолютно никакъв проблем дори и в много силен вятър така че всичко е въпрос на избор и навик.Имам и прави и вдлъбнати модели с който съм хванал доста риби.Диаметрите на петите са различни както и дълбочината на петите както е забелязал Краси.А що се касае за дървото доста видове съм виждал но определено това е най красивото за мен .Има около десет цвята в него и определено е Мноооого Здраво и не потъва, така че това е дървото за мен :wink:
Краси и Емо Честити ви Рожденни дни и бъдете още по нахъсани тази година.Късмет и на двамата и мноооого емоций
:D :D :D
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

пичове честит ви празник и на двамата -да сте живи и здрави и вие и вашите семейства и всички около вас-много кинти здраве и дълголетие -сигурен съм че ви вярвам и на двамата -в тоя форум се регистрирах еи така не познавам хората а и нямам много време да влизам гледам няма много сомаджии и се постарах да ви поканя още един от там насетне кво искате от мен -като ходи за сом винаги ми се обажда да ме покани ако ми се връзва времето съм с него -просто се допълваме -сработили сме се и ни е много гот покраи него познавам и другите и винаги като си бучкаме на някои язовир и има успех го споделяме с които не ни е излъгал -това е проверено в тия среди е малко сложно -после не съм сомаджия с оборудване но на ЖОРО пътя съм го видял и споделял-и за не посветените -не е за всеки тоя риболов -но лесно няма както и в живота -радвам се че го познавам и му вервайте квото съм ви казал си е истина -та по темата кльонки не правя -не измислям -в лодката има всякакви и попивам с кои как се работи но на надуваема лодка като си на носа няма проблем и в голяма вълна -друг е въпроса че никои не го обича това време -тоя 30 кила ни беше първия на такова време с тоя модел кльонкаше ЖОРО -и аз го накарах да влизаме в 15 часа на голяма вълна предния ден с ПЕПИ-МЕТЕОР на стъмване бяха изпълнили плана с още един такъв -после 2 дни релакс с други деиности и риби и последния ден и нощ ни бяха 26 дребни за денонощие -в един момент нямаше стръв и сложих 700-800гр шаранче -удари 4 кила сомче та маи много писах -а сетих се ако може КАЛИНУКС да пусне снимките на ЖОРО на ония кльонки от другата дървесина дето преди ги беше пуснал
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Ето ги някои от предишните:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ето и линк към оригиналната тема
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=12217

Молба към lusienn. Колега сложи поне една точка, че трудно ти следя логиката. :D
От Въча по-хубав няма.
lusienn

Мнение от lusienn »

мерси колега :D ето по тоя начин да си снимате кльонките всички които пускат нови модели :finga: :drinkers: тук некои трябва да черпи :drinkers:

Риболовци.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Lusienn , батка , пусни една снимка да те видим що за човек си.
Какво си се скрил, а си ми и интересен да те зърна.
Може и да ти направя кльонк специално за теб, та да ти пасва.
lusienn

Мнение от lusienn »

Модерирано!
В раздела пишете възрастни и образовани хора, грубия тон не се толерира! Все пак тук сме заради хобито! Темата е уникална по рода си! Да не я разваляме.

Риболовци.
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Здравейте колеги,
Аз съм абсолютно начинаещ в този вид риболов и бих помолил колегите изработващи тези бижута да споделят как бих могъл да се сдобия с такъв красив кльонк, моля Ви пишете ми на ЛС.
Пък дано след време да споделя некав опит :lol:
Успех и наслука на всички.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

За тези бижута питай директно Жоро.
Аз правя също но са малко и само за лична употреба, при това са значително грозни (целя поне да звучат добре), а и са оптимирани по мойта ръка и моя начин на биене.
Според мен може да се получи добре ако пробваш сам да си направиш, може да се получи бижу. Така може да се развиват моделите напред със свежи идеи.
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Разбирам за какво говориш, но смятам, че трябва да поцамбуркам доста, преди да зема да ги правя, щото най-малкото трябва да имам база за сравнения /и тука изброявам всичко казано по-горе за размер, звук, форма и кво ли още не/ :lol:

Е мога и с буркан :lol: , или нещо изделкано, ама кльонковете по ми харесват.

Та за момента мога само да помоля учтиво като новобранец за малко помощ :prayer: , хората които разбират и не се срамувам.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
lusienn

Мнение от lusienn »

значи-ако сте от СОФИЯ-на сточна гара колелото завивате посока паметника ЛЕВСКИ след 200 метра има магазин -там има и от ЖОРОВИТЕ и на колегата КАЛИНУКС -колегата ВГС ако иска да ме мерне почти всеги ден си пия кафето там по обяд ако не се засечеме над таблото с куките има снимки :finga: може и тои да остави нещо :D -тоя ЖОРКАТА много дигна летвата в кльонко строенето -като СТЕФКА-КОСТАДИНОВА е още не са и били рекорда :D

Риболовци.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

lusienn написа:значи-ако сте от СОФИЯ-на сточна гара колелото завивате посока паметника ЛЕВСКИ след 200 метра има магазин -там има и от ЖОРОВИТЕ и на колегата КАЛИНУКС -колегата ВГС ако иска да ме мерне почти всеги ден си пия кафето там по обяд ако не се засечеме над таблото с куките има снимки :finga: може и тои да остави нещо :D -тоя ЖОРКАТА много дигна летвата в кльонко строенето -като СТЕФКА-КОСТАДИНОВА е още не са и били рекорда :D
Добре де.Всеки допуска грешки,но вземи и сложи някоя точка или запетайка.Това не е GSM.Просто така ме затрудняваш да ти проследя мисълта.Пишеш имената с главни букви,но И изреченията започват с такива.
И ти казах нещо: Кльонковете на Жоро са супер и на визия и на изработка и на биене.Но са измислени и направени от Емил Кръстев и Жоро Токов.
Имам и една молба: -Не издигай хора в култ макар да заслужават това.Знаеме се всички.Кой е Бубка и кой е Стефка.Научи се да скачаш като тях,а не да казваш,че си им приятел.Просто не е престижно.
Последно промяна от Emo-83 на Чет Май 22, 2008 6:54 pm, променено общо 2 пъти.
lusienn

Мнение от lusienn »

Здравеи ЕМО-пиша си с тиренце-защото -така съм свикнал -както и с кльонка :D Тоя модел го знаят всички :D знае се и как завършва :D Не ме вкарваи в интриги -не се връзвам :arrow: Предполагам че повечето от твоита група са си свалили по шаблонче :arrow: Много ще му отива дървото на живота :arrow: Питаи ЖОРКАТА дали му е вързало :rolleyes:

Риболовци.
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Не е мойта кривка, но пък е мойто изпълнение - аз ще му се радвам това лято, аз за вас остава само снимката. :D
Изображение
От Въча по-хубав няма.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”