Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Балчик?
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Балчик?
Абе какво да говорим,кавали има всякакви... Най ми е било смешно като ги видя на буната събрани един до друг, дойде някой профи, застане си отстрани, метне два-три пъти и изкара риба, кавалите плющат напразно, и след втората риба го наобиколят отвсякъде
и бухат ли бухат в неговата посока ... и нищо. Гледат го накриво
и направо се мъчат да го откажат - я му метнат напреко и му закачат такъма
, я застанат така, че човека не може даже да заметне. Той се дръпне настрани и всичко се повтаря след няколко минути... Вместо да огледат такъма,начина на водене, и други такива .... абе нейсе 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Отклонихме се от темата,ама миналата година на вълнолома във Варна имаше случаи със закачени уши,пак поради същата причина.Риба има за всички!Бъдете толерантни към колегите до себе си.
Чуруликпенчо и Солено доколкото знам вече на вълнолома не стъпват заради лудницата.Прави са си хората.Както отива и на трета буна ще стане фраш като дойде рибата и там няма да става за риболов.Като видите лудницата,помислете си коя е целта на риболова-почивка от сивото ежедневие,а не да се напълни торбата с риба,или да си начупиш нервите,заради изверги.
Чуруликпенчо и Солено доколкото знам вече на вълнолома не стъпват заради лудницата.Прави са си хората.Както отива и на трета буна ще стане фраш като дойде рибата и там няма да става за риболов.Като видите лудницата,помислете си коя е целта на риболова-почивка от сивото ежедневие,а не да се напълни торбата с риба,или да си начупиш нервите,заради изверги.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Тъй,тъй ... както е тръгнало ще търсим нови места за риболов - риба има за всички 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Стъпваме,ама по-често не ловим. В интерес на истината ,на вълнолома ми е по-приятно да пия кафе и да гледам колегите как ловят.Удоволствието е почти същото.Познавам лично по-голямата част от редовните му посетители и мога да отпоря часове в сладки приказки. С трета и четвърта буна е почти същото.Чуруликпенчо и Солено доколкото знам вече на вълнолома не стъпват заради лудницата
По принцип не ми е неприятно когато някой хвърля до мен,бих казал ,че дори това помага да се поддържа вниманието на рибата. Случайните преплитания също са в правилата на играта /и аз съм го правил/ ,но когато започнат да ме преплитат постоянно или тенденциозно избеснявам. Както и да е .........
Днес са изкарали харип на вълнолома.Естествено единични бройки,но явно нещата тръгват в добра посока. Утре съм на работа,но в неделя /ако даде време/ може да помятам малко чепарето или воблерче.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Понеже темата е Балчик ... най посещаваното място сигурно е Панела тъй му викат балчиклии, ние в Добрич го знаем като Циганската буна - това е буната вляво от големия кей. Миналата година имах такъв случай - с приятелчето ми ДиДо БТК сутринта направихме по няколко зарганки и се оттеглихме на обяд
След обяд към 3:30 слизаме и какво ... яйце нема къде да падне,прът до пръта юнак до юнака. ДиДо там е стара пушка поразбута ги и я почна... по едновреме май се посдърпа с някой
Аз като новак на буната погледах,погледах па си събрах пръчката и айде на съседната буна Пречиствателната станция - (вляво). Там само двама колеги махат и то без резултат
Намерих си място на почтенно разстояние и от двамата и а да метна и зарганка, втори път мятам - пак зарган - трети път - каиш, бре тръгна ....
Гледам, колегата вляво от мене я мъчи на филенце от 20 хвърляния - 1 удар, Огледахме му такъма,дръпнахме му един консулт демек,
дадох му един от мойте поводи с 0,14 , дадох му и някой и друг морски червей - и човека си изкара пет-шест прилични зарганки. (да е жива и здрава Мариянка от магазина , че ми запази две дози).По едно време ми звъни телефона - от буната Панела,видяли как ги вдигам на тетраподите, а при тях нещо спряло.До 20 минути втората буна се напълни...Та мисълта ми е - верно беше казано някъде - мойта риба не могат я хвана.
До вечерта направих 25 броя, като си тръгвах на буната имаше сигурно 30 човека - не бяха разбрали, че пасажа се дръпна на вътре в морето 

Айде -е-е-е-е отивам да откривам сезон 2008 на морето
- тъкмо ще пробвам новите придобивки 

Тръгваме да открием сезона аз и Дидо

Пристигаме

Пробваме

Още пробваме:

А времето е бомба и пейзажа също:

това е втора буна в Балчик - уж проверено място....
Накрая :

и по едно кафе

А сезонът май е започнал:

Хвърлихме и един поглед на Панела:

С една дума пробвахме такъмите - с рибата нещо не тръгна, но това не толкова важно, изкарахме си ОК!
Сезон 2008 обяваваме за ОТКРИТ!!!
Пристигаме
Пробваме
Още пробваме:

А времето е бомба и пейзажа също:
това е втора буна в Балчик - уж проверено място....

Накрая :
и по едно кафе
А сезонът май е започнал:
Хвърлихме и един поглед на Панела:
С една дума пробвахме такъмите - с рибата нещо не тръгна, но това не толкова важно, изкарахме си ОК!
Сезон 2008 обяваваме за ОТКРИТ!!!

Здравейте BERG и Дидо !В събота ходехме на бялата лагуна но ...няколко попчета .! Дидо , ще те питам около 30-ти но ще ти звъня на мобилния ! Нещо кофти вълна , и много водорасли !Но друг път.!
Снимките са супер , ДАНО другият път да има и риба .!
- синя вълна
- новобранец
здравейте това че сте пробвали и е нямало резултат не значи че риба няма .Днес понеделник има искарани няколко платерини на СБА на дъно.Доколкото разбрах и на Албена вече дава .Наслука на всички.Аз утреще мятам смело.
Какво се случва по буните?
Излиза ли платерина?
Излиза ли платерина?
Айде народе-е-е-е-е "снасяй" информацията, който я има разбира се
не ги крийте рибните места.Днес Вие ще кажете утре на Вас ще Ви кажат .....така стават тия работи!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Е тука си прав,ама нали виждаш как мълчат.Имам чувство,че не ходят за риба,а само се хвалят.BERG написа:Айде народе-е-е-е-е "снасяй" информацията, който я има разбира сене ги крийте рибните места.Днес Вие ще кажете утре на Вас ще Ви кажат .....така стават тия работи!
Браво! В неделя на Робинзона (до Тузлата) две дъна за кефал и една бомбарда -синя вълна написа:здравейте това че сте пробвали и е нямало резултат не значи че риба няма .Днес понеделник има искарани няколко платерини на СБА на дъно.Доколкото разбрах и на Албена вече дава .Наслука на всички.Аз утреще мятам смело.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
BERG,ако даде време,събота или неделя съм в морето.Ще проверя за сафрид,както и за други морски обитатели по нашето красиво крайбрежие,/не по пясъка де /.