Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Балканка 2кг 87гр. Нов личен рекорд
Балканка 2кг 87гр. Нов личен рекорд
Здравейте колеги.
След успешния излет на 06.05, ми се случи нещо още по вълнуващо. На 17.05.2008 събота сутринта на разсъмване бях на реката и започнах да мятам воблерите. Стоях на мястото към 15-20 мин. и изведнъж Лумиса се огъна и почна да се тресе. Видях че рибата е добра, но не можах да преценя с какво си имам работа понеже бях заметнал срещу течението, и я вадех по него. Но като се изравни с мен и започна да слиза надолу стана малко зор. Почнаха се едни преобръщания, едни опити да се завре в коренищата, имаше над 2 пъти просвирване на аванса. Стелата се справи блестящо. А за лумиса нямам думи. Тази финна пръчка просто надмина очакванияата ми. Огънала се беше във формата на полукъг, но работеше перфектно. Изведнъж рибата се укроти и започна да идва. Като наближи видях, че е закачена отвън, а не е лапнала воблера. Побързах да я хвана за да не се откачи. Хванах я, и като я обърнах да видя как е закачена видях двете тройки едната за окото и, а другата по назад за хрилете. Стана ми много жал за рибата, понеже знам че я болеше окото и побързах да излеза от водата и да я откача. В следващия момент тя започна да рита супер яко и воблера се откачи от нея, усетих убождане и като погледнах, какво да видя, аз бях уловения. Тройката беше потънала до извивката на куката в палеца ми. Ваденето прдължи 40 мин с брутални болки, дърпане с клещи и стягане на пръста с канап, за да изтръпне и се обезболи. Стана ми лошо, едва не припаднах, но накрая го извадих. Няма да забравя тази случка никога. От рибата и двете тройки се бяха деформирали силно, наложи се да ги оправям с клещите.
Мястото е една от хилядите пъстървови рекички
както казва Бат Стан 
Пускайте маломерните!
Рибата:
Балканка, 2087гр, 54 см.
Слагам снимки в галерията:
Ваденето

Край на риболова

На кантара

След успешния излет на 06.05, ми се случи нещо още по вълнуващо. На 17.05.2008 събота сутринта на разсъмване бях на реката и започнах да мятам воблерите. Стоях на мястото към 15-20 мин. и изведнъж Лумиса се огъна и почна да се тресе. Видях че рибата е добра, но не можах да преценя с какво си имам работа понеже бях заметнал срещу течението, и я вадех по него. Но като се изравни с мен и започна да слиза надолу стана малко зор. Почнаха се едни преобръщания, едни опити да се завре в коренищата, имаше над 2 пъти просвирване на аванса. Стелата се справи блестящо. А за лумиса нямам думи. Тази финна пръчка просто надмина очакванияата ми. Огънала се беше във формата на полукъг, но работеше перфектно. Изведнъж рибата се укроти и започна да идва. Като наближи видях, че е закачена отвън, а не е лапнала воблера. Побързах да я хвана за да не се откачи. Хванах я, и като я обърнах да видя как е закачена видях двете тройки едната за окото и, а другата по назад за хрилете. Стана ми много жал за рибата, понеже знам че я болеше окото и побързах да излеза от водата и да я откача. В следващия момент тя започна да рита супер яко и воблера се откачи от нея, усетих убождане и като погледнах, какво да видя, аз бях уловения. Тройката беше потънала до извивката на куката в палеца ми. Ваденето прдължи 40 мин с брутални болки, дърпане с клещи и стягане на пръста с канап, за да изтръпне и се обезболи. Стана ми лошо, едва не припаднах, но накрая го извадих. Няма да забравя тази случка никога. От рибата и двете тройки се бяха деформирали силно, наложи се да ги оправям с клещите.
Мястото е една от хилядите пъстървови рекички

Пускайте маломерните!
Рибата:
Балканка, 2087гр, 54 см.
Слагам снимки в галерията:
Ваденето
Край на риболова
На кантара
Последно промяна от mihata на Чет Май 22, 2008 2:14 pm, променено общо 2 пъти.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Балканка 2кг 87гр. Нов личен рекорд
Рибата е феноменална.
Заслужавала си е болката.
Браво колега, все така и за напред.
Поздрави и успех
Заслужавала си е болката.
Браво колега, все така и за напред.
Поздрави и успех
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- краси12345678
- ще става разбирач
Браво,и пожелание за още по голяма слука.
Който нож вади сам пада в него.
- maycal
- ще става разбирач
Забележително!
А не помисли ли да счупиш (премачкаш) със съответната част на клещите куката, така че остане стърчащо парче, после да си превържеш пръста, и което (парче) после да ти извадят след упойка!? Проста питам, не че съм убеден, че това е била по-добрата алтернатива!
А не помисли ли да счупиш (премачкаш) със съответната част на клещите куката, така че остане стърчащо парче, после да си превържеш пръста, и което (парче) после да ти извадят след упойка!? Проста питам, не че съм убеден, че това е била по-добрата алтернатива!
Да си призная мислих и този вариант, но реших че като стегна пръста ще изтръпне и ще я извадя. Проблема беше не само контрата но и това, че тройката се беше деформирала от рибата и аз не знаех точно на къде отива вътре в пръста, тоест аз я въртях докато уцеля правилната посока за най безполезнено вадене. Сега тъкмо гледам пръста, още има дучица и лека сърбяща болка.
-
- вече хвърля и на тежко
с този улов всиака болка се забравя
Не се променят само най-глупавите
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Абе, аз само леко да попитам какъв беше рекордът за България, че като гледам тоя дзвер може и отгоре да е
Преди време бях чел, че е уловена на р. Костина при вливането и във Вит, село Рибарица, но ставаше въпрос за преди повече от 30-40 години. Забравих обаче какви параметри имаше
Колега, невероятен улов, браво!!!

Преди време бях чел, че е уловена на р. Костина при вливането и във Вит, село Рибарица, но ставаше въпрос за преди повече от 30-40 години. Забравих обаче какви параметри имаше

Колега, невероятен улов, браво!!!
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Браво колега
това е рекорд не само за теб а за всички нас
Има да те гонимммммммм и пак няма да те стигнем

- indalo
- фен клуб-скобар
Поздрави колега. Имал съм щастието да закача такъв звяр, но го удържах 20 сек. Това беше преди 6-7 години, но до ден днешен я сънувам. Евала за ваденето.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
Браво колега страхотна риба Успех
- Na_Sluka
- научил се да хвърля
Хубава риба
Евала

Ей това вече е "митична" риба
Повче от великолепна и невероятно красива! Поздравление за улова, колега.

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Евала ...
Невероятна риба и страхотни снимки
Не вярвах , че има такива риби останали в наще реки
Просто уникат
Завиждам ти .. ама честно

Би ли споделил модела воблер ?
Невероятна риба и страхотни снимки
Не вярвах , че има такива риби останали в наще реки

Просто уникат

Завиждам ти .. ама честно

Би ли споделил модела воблер ?
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Браво колега! Аз съм виждал в едно кръгло басеинче в Царска бистрица преди 50 г. две балканки, които бяха с подобен размер!Тогава те ме шокираха с големината си! Но тогава тя бе държавна резиденция ! Знам, че рекордът на България за балканка е малко над 6кг. Уловена е в яз. Доспат. Вярвам и на бившият управител на почивната станция на МВТ на Цигов чарк- Иван Ралев за уловена от него балканка с дължина около 1м. Хваната е на едно втичало на рекичка широка половин метър и дълбока 20см. Втичалото е между Орбита и устието на Баташкият воднасилов път. Не съм много сигурен в начинът на хващане на последната риба, но съм гледал снимки на Ралев с рибата в ръка. Това е било преди 1988г. Въобще това са крайно редки екземпляри. Браво, браво, браво!Още повече, че си я ковнал в река, където условията не са най-удобните!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- и господ не е толокова добър
Супер,браво за слуката и за излета 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.