Да си кажем мнението за качеството на такъмите

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Ми то в България други такъми освен Китаиски май няма. И ви давам прост пример влизам в един магазин питам за една макара къде е призведена -от страна на продавача лека усмивка , посочвам 2 по скъпа с 30 -на лв. насреща ми още по широка усмивка посочвам доста по скъпа макара с намерението да я купя ако е качествена А това е репликата на продавача- Ми тя и първата и последната все от едно място идват. :idea:
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Skorpi написа:Ми то в България други такъми освен Китаиски май няма. И ви давам прост пример влизам в един магазин питам за една макара къде е призведена -от страна на продавача лека усмивка , посочвам 2 по скъпа с 30 -на лв. насреща ми още по широка усмивка посочвам доста по скъпа макара с намерението да я купя ако е качествена А това е репликата на продавача- Ми тя и първата и последната все от едно място идват. :idea:
Какво те притеснява? Ак мислиш, че ще намериш макара на която да пише нещо различно от Китай, Корея и Индия грешиш много. Ако искаш да пише MADE IN JAPAN си приготви над 200 европейски пари.
atanasov2004
новобранец
новобранец

съгласен

Мнение от atanasov2004 »

Здравейте колеги.Темата е много интересна и съм съгласен че по мага-
зините е пълно с китайска и корейска стока. За макарите мисля че не
трябва да се увличаме по марката и броя на лагерите. Съветвам коле-
ите да проследят изработката,луфта,хода на работа,качеството на ма-
териалите. За пръчките-нямам думи , както казва един приятел това е
"КАРТОНЧЕ" вместо карбонче. Наслука на всички !
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Да я бях видял по рано тази тема:)
Та аз така като студентче си купих "скъпа" макара.Да скъпа,защото стипендията ми беше 60лв а с по 100-150 лева на месец издръжка от нашите се кара доста трудно :cry: въпреки някои допълнителни доходи :wink:
Та макарата е Балцер МТХ мач с цели 10 лагера.
И наистина според мен е доста добра изработка и като ход и луфтове почти липсват .Абе много я харесах(не заради лагерите) Но не можах да преценя аванса.На ръка го въртах и си ми изглеждаше наред.Но като навих кордата .. Ами пуска на импулси ..:( и така си остана

А за марките мисля че не трябва ДА СИ МЪЛЧИМ.Ние си даваме парите..
НЕка стигне до вносители,и производители а те да му правят сметка :evil:

А ме е яд че наскоро един приятел си купи на Шекспир -Катера и останах очарован от тази макарица .А цената и ..:) ами заслужава си напълно.

Забележка:За това мнение нито ми е плащано ,нито имам няккви лични облаги!!!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Marin
новобранец
новобранец

Макари

Мнение от Marin »

Всеки производител на макари предлага и модели от 100 до 150лв. Аз мисля, че тези макари отговарят напълно на изискванията на всеки риболовец. Ще дам пример за мачови макари: Mitchell EXX S 4000 - 130лв ; Daiwa Mega Force ~ 130lv. Като стана дума за Daiwa се сетих, че в България няма представител на тази марка, е ако някой знае каде се продават нека каже, но искам да предопредя, че има китаиски ментета с пластмасови лагери.
Rumen
новобранец
новобранец

Мнение от Rumen »

Търся да закупя телескопични пръчки,дълги 3.50-4м.
Акция 200-300г.Някой да ми препоръча магазин
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

http://www.***.com Мисля си че в България манталитета ни скоро няма да се промени е за това е пълно с боклуци от Китаи не че неможе да има и по качествено на по достъпни цени Но просто е по лесно да го вземеш от Капълъ Чаршия да го продадеш двоино "А на ония като мене /потребители/ на кои му пука".... :roll:
Rex Hunt
новобранец
новобранец

Re: За такъмите

Мнение от Rex Hunt »

Karbona написа:Здравейте колеги.
Не винаги скъпото е качествено в много случаи цената се ръководи и от наема на магазина и от желанието на собственика за по добра печалба.Една макара например може да се купи от един магазин за 40 лева в друг за 50 а в трети за 25.И така ще бъде докато не станат коректни.
Здравейте колеги,тази тема е много интересна.Това което казва Карбона е вярно.Искам да ви разкажа 1 парадокс свързан с цените на риболовните стоки.Направи ми впечатление,че в 1 от многобройните риболовни магазини в нашия град стоките нямат цени,когато попитах собственика той ми разкри" тайната".Този тарикат определял цените според клиентите,ако прецени,че клиента влязал в магазина е баровец му"реже тиквата" а ако е сиромах му продава по-евтино. Така,че колеги отваряите си очите за търговци мощенници и на слука!!!
Ако иска да кълве,когато съм за риба ми е добре!!!
valkalag
новобранец
новобранец

Мнение от valkalag »

здрвеите колеги и аз иммам какво да кажа за една макара! Баща ми решава да си купи макара - купил си silstar и отиваме на искъра да и направим сефтето :) и 2 след часа удар засичане, и макарата се чупи при първия оборот :shock: :( такъв яд ме хвана :evil: че незнаех къде се намирам! След това взехме DAM и до момента сме доволни от нея - няма никакви проблеми и мисля, че струваше към 35лв.А аз имам 2 такива DAM, но по-стари модели и също съм доволен. Тях съм ги купувал по 30лв преди 4години.
maniak
новобранец
новобранец

Мнение от maniak »

колеги.магазините са заляти с макари боклуци на цена около 30лв.които изкарват по 1 2 сезона.препоръчвам ви преди да направите покупка на някоя такава да посетите магазина на абу гарсия.хората са представители на мичел за България.макарите са с гаранция и на съвсем нормални цени .аз избрах за себе си модела avocet 2005г.струва45лв.възхитен съм от макаричката .за 10-15лв.отгоре си спестявате доста псувни и риболовът наистина е удоволствие.успех
Аватар
kalinborisov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kalinborisov »

Според мен по-важно е да се види устройството на макарата отвътре както и материала от който са направени зъбните колелета. Имах две макари ,който дадоха дефект точно там. В момента ползвам TICA ARIES GR series GR4000BH . При тях проблема със зъбните колелета е решен посредством worm shaft system:

http://www.ticaglobal.com/EN/Eu/PR_Reel ... e=GR4000BH
Макарите ги ползвам за всякакъв риболов на тежко. Олово от порядъка на 150гр и течението от река Дунав не са проблем. Предавателното число също е добро 5.2:1. Има още един модел който е страхотен
SPORTERA SR series:
http://www.ticaglobal.com/EN/Eu/PR_Reel ... ype=SR4007#
Аватар
Tervel
новобранец
новобранец

Мнение от Tervel »

Предлагам всеки да пише марката, от която е доволен или пък обратното.Аз от 2 години съм с един телескоп на Filstar .Взех си го за 80 лева от махазин Риболовен Свят в Пловдив.Общо взето съм доволен от него.Трябва да сте много внимателни, защото е карбон и се драска и напуква лесно при изпускане или друга по-груба намеса.Дълъг е 3.60 м.

Ето информацията за него:

Dragon Telscopic Filstar 40

Универсална серия карбонови телескопи , обхващаща всяка риболовна ситуация. Серията включва 3 модела с различна акция. Най-лекият модел е с изхвърляща тежест 10-40г и е подходящ за риболов на леко и за спинингов риболов на по-дребни хищници. Предлага се в дължини от 2,7м до 3,6м. Средният модел е с акция 20-70г и е подходящ за риболов на шаран и по-едри хищници на плувка или с изкуствена примамка. Предлага се в дължини от 3 до 3,6м. И последният модел с най-голяма изхвърляща тежест е 50-150г с дължини от 3 до 3,6м. Той е подходящ за риболов на дъно и на много едри риби. Цялата серия DRAGON е изработена от високо модулен карбон и е обурудвана с дръжки от естествен корк и висококачествени SIC водачи. Долните секции на всички телескопи от серията са подсилени с допълнителна оплетка за повишена здравина. Освен това всички те са леки и със къса дължина на секциите, което ги прави удобни за пренасяне и същевременно не нарушава техния строй.

Код Дължина Секция Action / gr
2311021270 2,7m 7 10-40
2311021300 3,0m 7 10-40
2311021330 3,3m 8 10-40
2311021360 3,6m 8 10-40

http://filstar.com/products/uploads/dra ... scopic.jpg

Макарата му сравнена с високите класове е гола вода, но скоро ще я сменям.Тя също е Filstar

-------------------------------------------------------------------------------------
Директният ми телескоп без водачи е Lineaeffe Pegasus 6006 "The Unbreakable".Доволен съм от него.И той струваше около 80 лева.Разбира се при такъв вид риболов е от голяма важност и самия ластик, но и прътът е от особена важност.

Инфото е само на френски.

Longueur 6 m

Nb éléments 6 éléments

Encombrement 115 cm

Poids 352 g

Puissance 5/30 g

Type de peche Pêche fine du bord - Mer
Coup - Rivière

Изображение

-------------------------------------------------------------------------------------

Имам две пръчки, които изпозлвам за дъно.Едната е позната на почти всички рибари.Малък руски(не съм сигурен) телескоп от две части.Около метър, метър и нещо е и със сглобка посредата.Макарата му е някаква VIVA(пълен боклук и ще се сменя скоро).

Другият ми дънен телескоп е Lineaeffe Corsar

Изображение

Инфото е тук:
http://www.lineaeffe.it/Canne_NEW/Corsar.html

Макарата му е Okuma BR340.Не мога да намеря нищо за нея в интернет, затова предполагам че е някъв фалшификат, но аз съм доволен от нея.Доста солидна макара е!
Имам два живарника.един телен(познат на всички), който използвам когато съм за кратко за риба или по малките реки.Вторият ми живарник е на Maver.Частта, която се подава над водата е зелена, а основата(под водата) е синьо-зелена.Много съм доволен от този живарник.Позволява достатъчно пространство на рибите да живеят6-7 дни(доста бройки).Зелената част, която излиза над водата контрастира добре с околната среда и хвърляния на рибата извън живарника са рядкост.Това е ако живарника е на 1-2 м разстояние от мен.Единствения минус е, че плетката на живарника е доста плътна и това може би оказва влияние за продължителността на живот на рибите е него.Придружава го и калъф Maver, който е с две отделения и който може да се ползва или за глава на кеп ил иза друг живарник

Изображение

Калъфът ми за пръчките е Lineaeffe и побира 3 пръчки с макари(може и повече, но става тя сничко.Има странични джобове, в които ми стоят стойките за дъно.Доволен съм и от него.
Обикновено сядам на раница-стол на Filstar.Много е удобна раницата.Ако се стои продължително време на столчето човек се схваща.

Изображение
Кутията м иза такъми всъщност е кутия за инструменти :lol: .Купих си я от MR Bricolage .Побира доста неща, доста по-евтина е от рибарските такива(говорим за големина и функционалност), а върши същата работа.Взех я 30 лева, ако не се лъжа.Единствения минус е че е доста тежка,а като я напълня с всички джунджории и я давам на приятелката да я носи :lol: :lol: :lol: (Шегувам се)

Кепа ми е някъв пунта мара, и честно да си кажа до сега съм го ползва 2 пъти и то да си извадя нещо друго от водата, но не и риба.

Извинявам се ако съм писал и ненужни неща, ама темата е много хубава и се увлякох малко. 8)
Най-голямата риба е изпуснатата!
Аватар
kalinborisov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kalinborisov »

Колега OKUMA е марка която в последно време набира скорост и е доста поулярна. Съотношението цена качество което предлагат е на нужната висота. Мой приятел ползва 4броя OKUMA AVENGER-50 и е страшно доволен. Ето ти и препратка към сайта им и по-точно към макарите http://www.okumafishing.com/products/spinning.htm
Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”