Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Успешен пробен излет на Негован
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Успешен пробен излет на Негован
Вчерашния ден започна от 4:50 сутринта когато трагнах за Негован.Докато чаках автобуса за Негован доиде автобуса за Чепинци.През цялото време мислех дали да провера на Чепинци или Негован но накрая отидох на Чепинци кадето седях до 8:30.Нищо нито един удар от там се ориентирах кам Негован във 9:00 бях там благодарение на един приател които го видях и ме закара.Опанах вадицита на малкия гьол на торен червеи въпреки че ми казаха че излизал само сланчак но невидях 6-те човека които 5 от тях се отказаха да хванат нещо
.Първите 3 риби бяха сланчавки които ги метнах зад мен да се паржат като картофи и от там костур след костур през 2 мин удар спрях да ги броя след 26-та броика, бяха много малки
колкото малкия ми праст.

В края на краищата реших да метна 1 дънна и излезнаха 3 хубави каракуди над 300 а едната беше кам полувин килограм, снимах само първата защото ми падна батерията.

.
Торния ми червеи сварши за норматив и останах със малко бял червеи,по едно време гледам малки новородени сланчавки и ги налових със кепа и даваи за костур
обаче излезна пак само малак накрая оснаха кам 50-70 сланчавки които ги метнах на сушата да мрат.
Общо взето това е от пробния излет утре е истинския със приятеля ми Боби очакваите продалжение.

В края на краищата реших да метна 1 дънна и излезнаха 3 хубави каракуди над 300 а едната беше кам полувин килограм, снимах само първата защото ми падна батерията.

Торния ми червеи сварши за норматив и останах със малко бял червеи,по едно време гледам малки новородени сланчавки и ги налових със кепа и даваи за костур

Общо взето това е от пробния излет утре е истинския със приятеля ми Боби очакваите продалжение.
- kapsula
- вече хвърля и на тежко
Re: Успешен пробен излет на Негован
Като чета писаното разбирам че нямаш никакво отношение към горките слънчаци. Прояви малко разбиране към тези рибоци! Ако са по едри и одрани са досущ кото своя братовчед костурчо. 

и аз съм на същото мнение за тази гад да мре на слънцетоkapsula написа: слънчаци

- MITKO70
- кандидат преподавател
Много рано си се отказал от Чепинци,тя рибата там се активизира като поразгрее и захраниш малко поне
Виж информацийте от тази седмица и ще се ориентираш какво да търсиш.

Всичко може,но не всеки го можe.

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Еми аз сам прочел и сам захранвал и освен мен се отказаха още 2-ма рибари.
Здравейте, нека да кажа и аз нещо за слънчака. По принцип това си е костур. Даже името му е слънчев костур. На немски се казва Sonnenbarsch - Sonne - слънце и Barsch - Костур. Някъде бях чел, че в някои страни се цени повече от шарана, който там го имали за плевел. Тъй като е хищник има добри вкусови качества, само ако е дребен има кости, затова едрите по принцип не се различават от костурите. И аз мразя като ми дръпнат, заради това че гълтат надълбоко, но все пак са вид който е достоен за уважениеи аз съм на същото мнение за тази гад да мре на слънцето

Това от мен
СЛАНЧАКА Е ГАД ГОЛЯМА ТРЕПИМ ГО НАРЕД

Слънчака е част от хранителната верига , лапат го по големите хищници , които хващаме , така че не е непотребен .
На платено не одим !
-
- кандидат преподавател
Браво,Протос....!Направил си всичко необходимо,за да се изкефиш,потренираш и релаксираш.А слънчака-мамка му! Не е част от хранителната верига-този агресивен натрапник,абсолютно чужд елемент за нашите родни водоеми,се плоди илядо и сто пъти повече от китайчугите и постепенно измества и пречи на популациите на уклея,бабушката,каракудата,морунаша и др.Освен това,понеже не им понасят съвсем климатичните условия на Балканите,гадовете си остават дребни и не стават за ядене.Смрът и туйто-той е напаст,то не е нормална риба.
Колега, слънчака е с люспи, които се чистят.Не е като костура, който се дере.Пържил съм слънчевки, колкото длан от яз. Въча и останах очарован от вкуса на филето.По вкусна е и от костура и от бялата риба.Жалко, че бавно расте!kapsula написа:Като чета писаното разбирам че нямаш никакво отношение към горките слънчаци. Прояви малко разбиране към тези рибоци! Ако са по едри и одрани са досущ кото своя братовчед костурчо.
Колкото до това, дали е полезна или не..............

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Браво хубаво си изкарал поцъкал си доста риба!Иначе слънчака е отлична стръв и само толкова 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн