Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Унищожаване на шавар.
Модератор: dantho.mihov
Унищожаване на шавар.
Здравейте колеги.От доста време мисля по въпроса за шавара който завзема все повече водоеми.На много места благодарение на него все още има риба неунищожена от бракониерите,но на други дотолкова е завладял водоемите че пречи и на рибите и на рибарите.Въпроса ми е има ли ефикасен начин за очистването на даден водоем от огромни полета шавар.Аз мисля че пресушаването и изораването на дъното може да помогне,но ако някой знае по лесен начин моля да сподели.Ако е възможно без източване ще е по добрият вариант.Благодаря предварително за всяко мнение.
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Унищожаване на шавар.
Колко е дълбочината на водоема ?????
- Диканаров
- кандидат преподавател
Има и хербициди, които го унищожават!"2-4Д" и "Аура+" или новият "Номине" пробвай! Разпръскват се с хеликоптер или самолет за голями площи. Иначе за от брега става и с дълга щека и помпа за гръб можеш да си обработиш свободни участъци. Отровни са! Слагай маска. Във Виетнам само с помпа за гръб си третират оризищата. По чисти са им от паркови морави. Няма нито папур, нито тръстика, нито пипериче, нито шавар. Само ориз!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- maycal
- ще става разбирач
Не се ли отравя и водата!? ..Диканаров написа:Има и хербициди, които го унищожават!"2-4Д" и "Аура+" или новият "Номине" пробвай! Разпръскват се с хеликоптер или самолет за голями площи. Иначе за от брега става и с дълга щека и помпа за гръб можеш да си обработиш свободни участъци. Отровни са! Слагай маска. Във Виетнам само с помпа за гръб си третират оризищата. По чисти са им от паркови морави. Няма нито папур, нито тръстика, нито пипериче, нито шавар. Само ориз!![]()
След колко време се проявява ефекта от пръскането, в големи количества ли се разпръсква, скъпи ли са тези препарати и лесно ли се намират? Само в определено време от годината ли се пръска, или може когато и да е?
Язовира е дълбок до 2 м.Третирането с хербициди дали унищожава шавара до корен,или е само временно решение защото около 80 процента от водата е обрасла с шавар.Идеята ми е разчистване на водната площ с цел зарибяване.
само амури му е майката. Па тъкмо и ша растат бързо , при толкоз храна.
аз съм виждал как стъблото папур трепти , докато амура го прегризва и после поема навътре в язовира потъвайки бавно, бавно, докато рибока го дъвче изотдолу...
Питасйте Ивака, какво стана с папурите на неговия гьол?????
аз съм виждал как стъблото папур трепти , докато амура го прегризва и после поема навътре в язовира потъвайки бавно, бавно, докато рибока го дъвче изотдолу...
Питасйте Ивака, какво стана с папурите на неговия гьол?????
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- Диканаров
- кандидат преподавател
Водата не се отравя, защото в оризищата си живеят каракуди и лин! Плевелите гинат и падат на дъното. Папурът пожълтява, както и другите плевели и гине. Остава обаче биологична маса. При третирането на ориза си има технология. Водата е около 20см когато се пръска , за да се покрият с вода братилите стъбла, след 24ч се източва водата и се пуска нова вода с малка дълбочина . Това се прави за де се покажат братята над водата и да се развият на преди заетото от плевелите място. При това положение братята остават под вода при третиране, а папурите и пиперичето, които са над повърхността са попарени. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
колега в моя град си имаме язовир, до преди няколко години беше целия в папур но като пуснаха АМУРА му разказа играта сега е останал много малко.
Благодаря на всички за отговорите.Амура си го мислех като вариант,но след толкова отговори в негова полза решениео е ясно.Ако не ви отегчавам какво ще кажете за паралелно зарибяване с амур и щука при положение че язовира е пълен с каракуда повечето от която е изродена и не расте?Ще има ли опасност за амура ?Възможно ли е щуката да предпочете амура пред хилядите каракудки?
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Правилно и аз сам сагласен.Другия ефикасен начин е да го искубеш като морковahvoinev написа:амура му разказва играта