Унищожаване на шавар.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
dragoR
новобранец
новобранец

Унищожаване на шавар.

Мнение от dragoR »

Здравейте колеги.От доста време мисля по въпроса за шавара който завзема все повече водоеми.На много места благодарение на него все още има риба неунищожена от бракониерите,но на други дотолкова е завладял водоемите че пречи и на рибите и на рибарите.Въпроса ми е има ли ефикасен начин за очистването на даден водоем от огромни полета шавар.Аз мисля че пресушаването и изораването на дъното може да помогне,но ако някой знае по лесен начин моля да сподели.Ако е възможно без източване ще е по добрият вариант.Благодаря предварително за всяко мнение.
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Унищожаване на шавар.

Мнение от DrAkoN »

Колко е дълбочината на водоема ?????
Аватар
hvoinev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hvoinev »

амура му разказва играта
за лов и риболов винаги готов
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Има и хербициди, които го унищожават!"2-4Д" и "Аура+" или новият "Номине" пробвай! Разпръскват се с хеликоптер или самолет за голями площи. Иначе за от брега става и с дълга щека и помпа за гръб можеш да си обработиш свободни участъци. Отровни са! Слагай маска. Във Виетнам само с помпа за гръб си третират оризищата. По чисти са им от паркови морави. Няма нито папур, нито тръстика, нито пипериче, нито шавар. Само ориз! :wink: :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

Диканаров написа:Има и хербициди, които го унищожават!"2-4Д" и "Аура+" или новият "Номине" пробвай! Разпръскват се с хеликоптер или самолет за голями площи. Иначе за от брега става и с дълга щека и помпа за гръб можеш да си обработиш свободни участъци. Отровни са! Слагай маска. Във Виетнам само с помпа за гръб си третират оризищата. По чисти са им от паркови морави. Няма нито папур, нито тръстика, нито пипериче, нито шавар. Само ориз! :wink: :lol:
Не се ли отравя и водата!? ..

След колко време се проявява ефекта от пръскането, в големи количества ли се разпръсква, скъпи ли са тези препарати и лесно ли се намират? Само в определено време от годината ли се пръска, или може когато и да е?
dragoR
новобранец
новобранец

Мнение от dragoR »

Язовира е дълбок до 2 м.Третирането с хербициди дали унищожава шавара до корен,или е само временно решение защото около 80 процента от водата е обрасла с шавар.Идеята ми е разчистване на водната площ с цел зарибяване.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Зарибяване с бял амур-РАЗКАЗВА ИМ ИГРАТА!!!
Изображение
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

само амури му е майката. Па тъкмо и ша растат бързо , при толкоз храна.
аз съм виждал как стъблото папур трепти , докато амура го прегризва и после поема навътре в язовира потъвайки бавно, бавно, докато рибока го дъвче изотдолу...
Питасйте Ивака, какво стана с папурите на неговия гьол?????
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Водата не се отравя, защото в оризищата си живеят каракуди и лин! Плевелите гинат и падат на дъното. Папурът пожълтява, както и другите плевели и гине. Остава обаче биологична маса. При третирането на ориза си има технология. Водата е около 20см когато се пръска , за да се покрият с вода братилите стъбла, след 24ч се източва водата и се пуска нова вода с малка дълбочина . Това се прави за де се покажат братята над водата и да се развият на преди заетото от плевелите място. При това положение братята остават под вода при третиране, а папурите и пиперичето, които са над повърхността са попарени. :wink:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
yasen81
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от yasen81 »

колега в моя град си имаме язовир, до преди няколко години беше целия в папур но като пуснаха АМУРА му разказа играта сега е останал много малко.
dragoR
новобранец
новобранец

Мнение от dragoR »

Благодаря на всички за отговорите.Амура си го мислех като вариант,но след толкова отговори в негова полза решениео е ясно.Ако не ви отегчавам какво ще кажете за паралелно зарибяване с амур и щука при положение че язовира е пълен с каракуда повечето от която е изродена и не расте?Ще има ли опасност за амура ?Възможно ли е щуката да предпочете амура пред хилядите каракудки?
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

ahvoinev написа:амура му разказва играта
Правилно и аз сам сагласен.Другия ефикасен начин е да го искубеш като морков :mrgreen: .
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”