Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

инфо за монтажа/шаран/
Модератор: sapuna
инфо за монтажа/шаран/
Здравейте на всички
За откриването на новия риболовен сезон съм си измислил следния монтаж,моля да споделите мнението си за него.
Влакното 0.26мм,майката ми за хвърляне ми е 0.35мм,тежест 80гр.кука №3.
Ще ловя с една кука която ще се намира след оловото с повод 10см.Оловото ще го обвия в качамак а на куката ще сложа царевица.Куката ще бъде вързана с корда от основното влакно 0.26мм
Ще откриваме новия сезон на Поповския язовир Каваците и се надявам на улов на някой шарко.
Наслука през новия сезон на всички.
За откриването на новия риболовен сезон съм си измислил следния монтаж,моля да споделите мнението си за него.
Влакното 0.26мм,майката ми за хвърляне ми е 0.35мм,тежест 80гр.кука №3.
Ще ловя с една кука която ще се намира след оловото с повод 10см.Оловото ще го обвия в качамак а на куката ще сложа царевица.Куката ще бъде вързана с корда от основното влакно 0.26мм
Ще откриваме новия сезон на Поповския язовир Каваците и се надявам на улов на някой шарко.
Наслука през новия сезон на всички.
-
- и господ не е толокова добър
Re: инфо за монтажа
Защо шоклидера тие по дебел от повода.
При най малкото търкане в мида или камък ще се скъса.Ако е за по големи шарани използвай специални влакна за повод.За чист водоем става,но трябва да работиш добре с аванса. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: инфо за монтажа/шаран/
Освен това 80гр тежест,при положение,че ще я обвиваш с качамак,а и основното ти е само 0,26 е доста!Мисли за изхвърлянето,ако няма да разпъваш!
Местя темата в "Монтажи"!

Местя темата в "Монтажи"!
За хвърлянето ще хвърля,но удобно ли е само с една кука под оловото ?
този метод става ли за шаран ?
този метод става ли за шаран ?
-
С 1 кука е за шаран,а с няколко за шаранчета 

И друг въпрос имам.
10см повода на куката добре ли е и повода с който ще е вързана 0.26мм не е ли тънак.
0.35мм ми е повода за хвърляне защото се гонят метражи от около 100м.дебелината му оказва ли влияние за калването.
10см повода на куката добре ли е и повода с който ще е вързана 0.26мм не е ли тънак.
0.35мм ми е повода за хвърляне защото се гонят метражи от около 100м.дебелината му оказва ли влияние за калването.
вместо олово по добре сложи пружина
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
-
Използвай този монтаж,само сложи фидер олово.За повода съм ти писал по горе,чети.

He.xristobg написа:...0.35мм ми е повода за хвърляне защото се гонят метражи от около 100м.дебелината му оказва ли влияние за калването.
- CERRUTI
- сериозен играч
А защо направо не сложиш плетено.....?Пък повода монофил....xristobg написа:0.35мм ми е повода за хвърляне защото се гонят метражи от около 100м.дебелината му оказва ли влияние за калването.

-
Нещо не схващам.CERRUTI написа:А защо направо не сложиш плетено.....?Пък повода монофил....xristobg написа:0.35мм ми е повода за хвърляне защото се гонят метражи от около 100м.дебелината му оказва ли влияние за калването.

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Илия говори за това

Ако не си ловил,или не знаеш нищо за водоема-различна дължина на повода-то ще си покаже.Ако се е стоплила водата аз лично няма да използвам фидер оловата.026 ако няма закачки може и без шок-лидер.При малко техника с аванса едва ли ще ти се опре някой шарко.По принцип основните влакна са ми 030 и 028-за разпъване не стават.Последната риба
я изкарах на 025

Ако не си ловил,или не знаеш нищо за водоема-различна дължина на повода-то ще си покаже.Ако се е стоплила водата аз лично няма да използвам фидер оловата.026 ако няма закачки може и без шок-лидер.При малко техника с аванса едва ли ще ти се опре някой шарко.По принцип основните влакна са ми 030 и 028-за разпъване не стават.Последната риба
я изкарах на 025

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ето още един вариант,само че около тежестта/моите са плоски/ вместо качамак прикрепям плочки кюспе!

- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
небихсе сетил эа такkава презентация но ми хареса и обезателно ще пробвам,но ако стеропореното топче е най отгоре смятам, че ще дава по-добър ефект на косъма когато шарко се опита да изпюе.