Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Бели червеи-намиране в домашни условия
Модератор: Paublo_Eskobar
Бели червеи-намиране в домашни условия
Здравейте колеги!аз не съм от най-опитните рибари но имам огромно желание да се науча............
Ако някой е компетентен по темата за събиране на бели червеи в домашни условия за стръв и сподели съветите си ще съм му много благодарен.................

Ако някой е компетентен по темата за събиране на бели червеи в домашни условия за стръв и сподели съветите си ще съм му много благодарен.................

- Local
- учете се от него
Колегата е прав , но все пак мога да ти дам някой друг съвет . Така утиваш в първия месарски магазин , зимаш си малко дреболийи и едно хубаво парче месо . Слагаш ги в една кофа за 10 дни на топло , да кажем при съседите или тъщата(бъзик колега)
, слагаш ги на топло място там , където никой няма да се отврати от вонята и най-вече ти . След като се появят червеите в една кофа слагаш талаш (ситни дървени трици ) и взависимост какъв цвят ги искаш хвърляш два оцветителя за сладки и готово . Някои колега им слагат кайма да станат по големи , незнам дали е така , но не си заслужава цялата тази хамалогия . Аз отивам и си взимам една кутиийка за 30 ст . и няма да се мъча като грешен дявол 15 дни . Реши сам дали си струва освен ако не искаш да ставаш производител

Клавиатура риба не лови!!!
Мисля, че все пак е добре да знаем как да си направим бели червеи, защото на мен поне ми се налага всяка година.Ходим с компания на палатка по за 15-20 дни, а за това време е невъзможно да съхраним купешките. Вземаме карантия от вече изчистена риба и я слагаме върху найлон за 1 - 2 дни под някой храст, по- далече от лагера.Целта е мухите да наплюят карантията.След това загъваме найлона, но така, че да влиза малко въздух. Още на третия ден червеите са готови, но са малко по-малки от купешките. На четвъртия ден вече има и по-големи от купешките. Просто отивате до найлона, разгъвате го отбирате едрите и пак го загъвате. Наистина доста смърдят, но кълве по-добре от на купешките. На петия ден са много по-здрави и по-големи от купешките. В домашни условия процедурата е същата,но с филия хляб накисната в прясно мляко - почти не смърди.
Ако сме за риба за кратко време по-добре да си купим, но ако сме за по-дълго време се налага да си ноправим.
Ако сме за риба за кратко време по-добре да си купим, но ако сме за по-дълго време се налага да си ноправим.
-
- новобранец
колеги сега да ви кажа как се докарват като купежките не оставяйте карантията на мухите повече отедин ден даже и това е много штото като го наплюят муните много сътветно се раждат и много ларви а те се хранят с мършата и когато са много самата мърша не им стига да се изхранят и да пораснат а за смраднятя не е проблем взимаш някакъв съд слагаш карантиите вътре след като си свършат работа мухите посипваш отгоре 3 до 4 пръста пръст или трици но ситни най добре е с трици аз така си ги правя и ги ползвам за захранка и да ви кажа червеите са готови когато изядят всичката карантия 2 или 3 дни и след това изобшто не мирише
бери берачо скуби скубачо
- Понко_Професионалиста
- новобранец
- Обратна връзка:
Изобщо не сте прави, че в домашна обстановка не могат да се направят достатъчно тлъсти червеи.Виждал съм трупове на глигани и на кучета и котки с такива бели червеи, които спокойно могат да стресират рибата с големината си
Утрепи на бабати котката сложи я ж няква кофа за извстно време да се спари добре и гледай кво става 

Най-голямата риба е изпуснатата!