Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Вписване на излети???
Модератор: sapuna
Вписване на излети???
Колеги могат ли да ти направят акт ако не си впишеш излета в билета за деня и ако не си хванал нито една риба 

Въпроса ми беше такъв защото вчера както ви писах в информация за водоемите проверяващите правеха актове на поразия,но нито един от нас нямаше химикалка да впишем датата и водоема на който ловим и се притеснихме че и нас може да подпукат за това ни несириозно деяние
И кога трябва да се вписва излета,още като пристигнеш на водоема ли,или на края на риболова за да можеш да впишеш и количеството риба.Или първо написваш датата и водоема и накрая улова.
Дали не си отговорих сам

И кога трябва да се вписва излета,още като пристигнеш на водоема ли,или на края на риболова за да можеш да впишеш и количеството риба.Или първо написваш датата и водоема и накрая улова.
Дали не си отговорих сам

- dimitar_
- сериозен играч
Да ви кажа има полза от тези вписвания , особено в старите билети който бяха като "книжки" . Там като погледнех за даден водоем какво съм писал да речем за някой месец и сравня с предходни години , много точно се вижда каква риба е вървяла , даже сега си го пазя и често се съобразявам с това което съм писал там .
Разбира се , сега на тези "листове" малко е трудно да напишеш каквото и да е , но ИАРА- та държат на писането и почти винаги са ми правили забележка за писането , защото и аз все "забравям" да пиша , но какво да се прави , всички като стъпим край брега , ще кажеш , че ток ни удря , и забравяме за всичко останало !!!
Разбира се , сега на тези "листове" малко е трудно да напишеш каквото и да е , но ИАРА- та държат на писането и почти винаги са ми правили забележка за писането , защото и аз все "забравям" да пиша , но какво да се прави , всички като стъпим край брега , ще кажеш , че ток ни удря , и забравяме за всичко останало !!!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Бе удри му един пармак и готово
Сега на сериозно - въобще, ама въобще не ми пука, че някой простак от ИАРА дойде и ми направи забележка за това, че не съм писал в билета
Те първо да си свършат тяхната работа
Човек не може да намери място да хвърли една пръчка от тези мръсни, гадни, безмозъчни педераси-тройкаджий
Нека тях да оправят най-напред

Сега на сериозно - въобще, ама въобще не ми пука, че някой простак от ИАРА дойде и ми направи забележка за това, че не съм писал в билета

Те първо да си свършат тяхната работа

Нека тях да оправят най-напред

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
По принцип бат Митко е прав!Аз дори специално за Дунав си записвам нивото почти всеки ден и това се надявам да ми помогне за този сезон!
А за билета също е добре да се пише в смисал за самите нас.Кофтито е ,че не знаех за унищожаването при подновяването.
Абе пишете ,пък ............
А за билета също е добре да се пише в смисал за самите нас.Кофтито е ,че не знаех за унищожаването при подновяването.
Абе пишете ,пък ............
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
- stiv1961
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Вписване на излети???
В Закона за рибарството и аквакултурите пише-цитирам:Чл. 24.ал.3. Да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;Никъде не пише кога се вписва в билета излета-преди или след него.За информация:http://www.slrb-bg.com/zakon2.htm
-
- учете се от него
Според мен колегата е абсолютно прав. В старите билети изрично пишеше , че излета се вписва при пристигане на водоема , а след излета , вида и количество риба. По новия закон би трябвало да могат да те санкционират след като си приключил риболова и си тръгнал , но не си вписал необходимото!!!!!stiv1961 написа:В Закона за рибарството и аквакултурите пише-цитирам:Чл. 24.ал.3. Да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;Никъде не пише кога се вписва в билета излета-преди или след него.За информация:http://www.slrb-bg.com/zakon2.htm
Е да, ама аз откак си сбера багажа и се кача в колата, къде ще ме гонят и как ще ме спрат, та да ме проверят дали съм отбелязал излета и улова? Те ще трябва да чакат като катаджии на изхода от водоема, примерно, и да ми тарашат багажа за улова и да ме проверят за билет! Но не там е работното им място! А бе шибана история - всичко е много относително.IDA написа:
Според мен колегата е абсолютно прав. В старите билети изрично пишеше , че излета се вписва при пристигане на водоема , а след излета , вида и количество риба. По новия закон би трябвало да могат да те санкционират след като си приключил риболова и си тръгнал , но не си вписал необходимото!!!!!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"