Вписване на излети???

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Nedeltcho Delev

Вписване на излети???

Мнение от Nedeltcho Delev »

Колеги могат ли да ти направят акт ако не си впишеш излета в билета за деня и ако не си хванал нито една риба :roll:
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

По принцип могат - познавам колега дето има такъв.

Мен са ме проверявали , и проверяващата ми написа излета ,но не каза нищо - явно зависи от проверяващия.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

билетите са такива че след 10 тия излет вече няма каде да пишеш !
така че пиши докато има място :))
след това да не ти пука !
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Въпроса ми беше такъв защото вчера както ви писах в информация за водоемите проверяващите правеха актове на поразия,но нито един от нас нямаше химикалка да впишем датата и водоема на който ловим и се притеснихме че и нас може да подпукат за това ни несириозно деяние :oops:
И кога трябва да се вписва излета,още като пристигнеш на водоема ли,или на края на риболова за да можеш да впишеш и количеството риба.Или първо написваш датата и водоема и накрая улова.
Дали не си отговорих сам :roll:
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Nedeltcho Delev написа:.........
Дали не си отговорих сам :roll:

:lol: :lol: :lol:
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

А аз като съм неграмотен кой ще ми вписва излетите :D
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Да ви кажа има полза от тези вписвания , особено в старите билети който бяха като "книжки" . Там като погледнех за даден водоем какво съм писал да речем за някой месец и сравня с предходни години , много точно се вижда каква риба е вървяла , даже сега си го пазя и често се съобразявам с това което съм писал там .
Разбира се , сега на тези "листове" малко е трудно да напишеш каквото и да е , но ИАРА- та държат на писането и почти винаги са ми правили забележка за писането , защото и аз все "забравям" да пиша , но какво да се прави , всички като стъпим край брега , ще кажеш , че ток ни удря , и забравяме за всичко останало !!!
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

Бе удри му един пармак и готово :smt023

Сега на сериозно - въобще, ама въобще не ми пука, че някой простак от ИАРА дойде и ми направи забележка за това, че не съм писал в билета :butthead: :butthead: :butthead:
Те първо да си свършат тяхната работа :!: :!: :!: Човек не може да намери място да хвърли една пръчка от тези мръсни, гадни, безмозъчни педераси-тройкаджий :evil: :twisted: :evil: :twisted:
Нека тях да оправят най-напред :!: :!: :!:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

По принцип бат Митко е прав!Аз дори специално за Дунав си записвам нивото почти всеки ден и това се надявам да ми помогне за този сезон!
А за билета също е добре да се пише в смисал за самите нас.Кофтито е ,че не знаех за унищожаването при подновяването.
Абе пишете ,пък ............
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
tazy
новобранец
новобранец

Мнение от tazy »

Съгласно българското законодателство е необходимо да запишеш излета си. Подлежиш на санкция въпреки че това не е най-важното.
Въпросът е тези от ИАРА защо ги има?
Нито вършат работа нито полагат необходимите грижи абе направо са си излишни или не под тази форма.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

И аз имам познат с такъв акт. На мене ми звучи несериозно, но какво да се прави такъв е закона.
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

При проверка преди години от ИААРА,ми направиха забележка защото не съм вписал излета си,а това беше почти в началото на излета
А ако си стоял 3-4часа и неще да кълве,а решиш да се преместиш на друго място пак ли трябва да пишеш?
Аватар
stiv1961
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Вписване на излети???

Мнение от stiv1961 »

В Закона за рибарството и аквакултурите пише-цитирам:Чл. 24.ал.3. Да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;Никъде не пише кога се вписва в билета излета-преди или след него.За информация:http://www.slrb-bg.com/zakon2.htm
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

stiv1961 написа:В Закона за рибарството и аквакултурите пише-цитирам:Чл. 24.ал.3. Да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;Никъде не пише кога се вписва в билета излета-преди или след него.За информация:http://www.slrb-bg.com/zakon2.htm
Според мен колегата е абсолютно прав. В старите билети изрично пишеше , че излета се вписва при пристигане на водоема , а след излета , вида и количество риба. По новия закон би трябвало да могат да те санкционират след като си приключил риболова и си тръгнал , но не си вписал необходимото!!!!!
Изображение
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

IDA написа:
Според мен колегата е абсолютно прав. В старите билети изрично пишеше , че излета се вписва при пристигане на водоема , а след излета , вида и количество риба. По новия закон би трябвало да могат да те санкционират след като си приключил риболова и си тръгнал , но не си вписал необходимото!!!!!
Е да, ама аз откак си сбера багажа и се кача в колата, къде ще ме гонят и как ще ме спрат, та да ме проверят дали съм отбелязал излета и улова? Те ще трябва да чакат като катаджии на изхода от водоема, примерно, и да ми тарашат багажа за улова и да ме проверят за билет! Но не там е работното им място! А бе шибана история - всичко е много относително.
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”