захранка за течаща вода-лин

Модератор: Paublo_Eskobar

JointeR
новобранец
новобранец

захранка за течаща вода-лин

Мнение от JointeR »

Здравейте колеги искам да попитам как да направя захранка за течаща вода за лин, мисля да сложа хляб и някаква магазинска захранка в чоропагащник да го надупча и да хвърлям точно след чоропогащника но незнам дали ще има ефект, ако някой има идеи нека сподели благодаря ви. А и ако може да предложите и друг тип захранка тъй-като незнам до колко хляба ще въздейства на лина. Знам че е добре да има накълцани торни червеи но течението ще ги отнесе...
Имам проблем... постоянно ми се ходи за риба.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: захранка за течаща вода-лин

Мнение от butnik »

Колега,лина доколкото знам обитава застояли и блатисти места,пък и оттам и името му -блатна пъстърва.А иначе си идва на шаранските подхранки с плодов аромат-ягода,тути-фрути.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
stoned
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoned »

Колега лина го търси около водораслите и шавара, в спокойната вода.
Иначе 95% от линовете ми са на торен червей и на варена царевица(прясна), обаче за захранка и аз незнам, и на мен ми е любопитно, обикновено съм захранвал с присъствие на кюспе.Сега като се замисля съм хващал няколко и на хляб омесен с кюспе, явно обича кюспето.
Успехи
ЗАРИБЕН
JointeR
новобранец
новобранец

Мнение от JointeR »

да колеги ловял съм лин но във случая има форсмажорни обстоятелства и лина е до трастиката но там водата също тече но по-бавно, именно за това се чудя какава захранка да измайсторя. Може и кюспенце да сложа ще пробвам..
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

На бавна вода,нормална захранка Езеро,като я объркаш 2-3 часа преди риболов или от вечерта.Купи си Промикс езеро и Промикс специал,смеси ги двата вида и успех.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

пробвай кълцан торен с глина и да пускаш малки топчици.. ако къпираш може би ще е най-удачно в предвид предпазливоста на тази риба.За стръв може да пробваш да подаваш в големите жеги омесен хляб с мед.Докато ловиш вместо да си чоплиш носа чоплиш от хляба и правиш " МАРСОЛЕНИ ТОПЧЕНЦА" и ги подаваш постоянно да цопкат във водата също има ефект понякога... Пробвай и сподели с нас :drinkers:
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

каквато и да е шаранска захранка ще свърши работа колега ама по малко хвърляй, че такъв хитрец като него няма никъде :lol: между другото къде го набара тоя лин ако не е тайна...
JointeR
новобранец
новобранец

Мнение от JointeR »

ще кажа какво съм направил но за сажеление ще е чак след 1 месец сигорно тъй-като уча в друг град и сега излезнаха едни испити :(
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”