Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Кога започва да удря кефалът на блесна?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Благодаря
Уеуе ИцеМунчо написа: Аз пък предпочитам по-меките...

Щука, спининг риболовът не може да се обясни така с две три думи.6tukata написа:както вече казах в една друга тема тепърва "нагазвам" във водите на спининговия риболов...
Да ви питам-как се води воблера-бързо,бавно,неравномерно,равномерно на какво дълбочина ? ? ?
Много ще съм ви благодарен ако споделите за една шамандура,искаща малко да разнообрази начините на риболов

Питат най-големият руският експерт К.К във форума на http://www.dam.ru
Как с лови щука, костур и т.н.
Отговаря нещо от сорта, ако беше прост отговор щяхме да ловим на всичко и вече риба хептен нямаше да има.
Та, всичко се постига с опит и желание. За начало виж в публикациите и темите по спининг в нета.
http://fishing-mania.com/shared/result. ... &ribolov=5
Има и книжки и т.н.
Наслука!
- muhomor
- новобранец
- Обратна връзка:
Колкото и странно да прозвучи, най-добри резултати за кефал съм имал на Mosca - 1 (от кръглите бели, не продълговатите), лошото е че след 2-3 излета потъмняват, но пък цената им е направо смешна - 1.20 - 1.60. Воденето им обаче е доста уморително - трябва да "пърха" - или един бърз оборот и после стоп, или да клатиш върха на пръчката (за целта трябва да е по-мек).
Muhomor написа:
Според мен проблема е в листата на Моските и то, че са малко леки и някй излишни топчета които затрудняват лагеруването. Но не на всички модели. Това до някъде затруднява въртенето. Иначе на първото състезние по спининг миналата година в Девин, Стоилов от Видрите спечели секторни победи точно с Моски 1-ца.
В това, че потъмняват няма много лошо. Половината модели на шведските блесни Мyran са с тъмни или матови лопатки, а казват, че са номер 1. Най-лесно се изчиства потъмняването със малко сода бикарбонат и кухненеската гъбичка. Посребрените лопатки губят сребро поради реакция с газове от въздуха. Най-добре са никелираните лопатки или лакираните-жълти.лошото е че след 2-3 излета потъмняват, но пък цената им е направо смешна - 1.20 - 1.60
Според мен проблема е в листата на Моските и то, че са малко леки и някй излишни топчета които затрудняват лагеруването. Но не на всички модели. Това до някъде затруднява въртенето. Иначе на първото състезние по спининг миналата година в Девин, Стоилов от Видрите спечели секторни победи точно с Моски 1-ца.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
От дълги години ловя кефали и предимно на блесна. Винаго ползвам само въртящи и за това за други методи с воблери и т.н не мога да кажа нищо. Най добрите въртящи блесни - т.е. най-резултатните за мен учудващо са българските размер "0" бяла а тройката им трябва да бъде №14 или 12 избягвайте шарениите. Винаги от м.март в зависимост от времето в средата или към края на месеца започват успехите при това значителни. Апетита към блесните сякаш от един път се изостря до неузнаваемост и понякога просто рибата трябва да се връща обратно във водата защото не е редно да се злоупотребява. Може да пробвате първо в реката ако не е много придошла, обикновено само леко е размътена, което е добре. Много подходящи са малките реки и микроязовирите около тях. През този период рибата кълве целодневно до настъпване на размножителния период - странно тогава кефалът просто спира да гони. Щом открият риболова може да ловите с блесни сутрин до към 10-11, след обяд около 14-16ч. и вечер след 7 часа, като в реките кълве през целия ден.
te toliki kefale
-
- ще става разбирач
-
- новобранец
- Обратна връзка:
В събота направих един излет. Кълвеше много често но плахо. Гепих 5 около 15-20 см и ги върнах и един до свивката дето го взех за котарака. На блесни все още кълве само по микроязовирите. На река може да се рзчита смело на бели червеи, като често пускате и вадите стръвта, щото кълве най-често при ваденето а не докато се носи плувката. След като се стопи снега и пак се позатопли действайте с блесните на реките и гьоловете - май пак идва затопляне.
te toliki kefale
-
- новобранец