Къде се намирам:
Къмпингуване
Фотография
naRiba.com

Форум

Коментари за уроците на Доктора ... тук !
Модератор: Paublo_Eskobar
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
justinian, уроци за фотошопа по интернета са трудна работа. Той е доста сложен, пък и аз го използвам от 8 години.
Най простият съвет е като отворите една снимка, да дублирате леъра и да използвате на него автоматичните нагласи - автолевълс, автокалъ и автоконтраст. С кропа, кропвате както мислите че е най-добре.
Със ротейт изправяте наклонените снимки. Накрая отивате на имидж сайз и правите хоризонталните снимки 700 до 800 пиксела по дължина, а вертикалните 600 пиксела по височина. Така те изпълват екрана, при стандартна резолюция на екрана.
Правите флатън леърс и запаметявате снимката с Save for Web.
Гледате размера да не е повече от 200кв за да се отваря бързо.
Най простият съвет е като отворите една снимка, да дублирате леъра и да използвате на него автоматичните нагласи - автолевълс, автокалъ и автоконтраст. С кропа, кропвате както мислите че е най-добре.
Със ротейт изправяте наклонените снимки. Накрая отивате на имидж сайз и правите хоризонталните снимки 700 до 800 пиксела по дължина, а вертикалните 600 пиксела по височина. Така те изпълват екрана, при стандартна резолюция на екрана.
Правите флатън леърс и запаметявате снимката с Save for Web.
Гледате размера да не е повече от 200кв за да се отваря бързо.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
-
- сериозен играч
С мойто амат1орско око ми се струва , че фокуса не нито в лавите на сомовете нито в главите на риболовеца а някъде посредата струвами се.
Значи от прочетено ми стана ясно че при дължина на сомовете 2м( нали такава е средната на Гоцовите сомове
) за да е всичко на фокус трябва блендата да е по затворена , което налага евентуално ползването на статив.( или светкавица ) или и двете
Това виждам аз за сега
Кое е другото( второто ) 
Значи от прочетено ми стана ясно че при дължина на сомовете 2м( нали такава е средната на Гоцовите сомове

Това виждам аз за сега

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Браво rimohit!!! Чудесен отговор!
Единият недостатък е Плитък ДОФ.
Другият е КАМЕРА ШЕЙК.
И двата се предотвратяват със статив и затворена бленда!
Получаваш титлата ЦАРЯ НА ДОФ-а!
Статива обаче не е практично решение. Те едва ли са мъкнели такъв с тях.
Моето решение е:
Да се затвори блендата малко колкото скоростта да не е по-бавна от 1/30. Да се отдалечи малко фотографа - това увеличава ДОФ-а и сомовите глави влизат в него.
( Въпреки че те ще излязат по-дребни в кадъра, после при сканирането може да се увеличат без загуба на качество, да се кропне и кадровката да изглежда същата ).
Да се снима много внимателно и стабилно за да се предотврати КАМЕРА ШЕЙК.
Светкавицата не е подходящо решение защото нейният дияпязан е много малък и фоня ще излезе черен. Това ще го обяснявам подробно по-нататък.
Единият недостатък е Плитък ДОФ.
Другият е КАМЕРА ШЕЙК.
И двата се предотвратяват със статив и затворена бленда!
Получаваш титлата ЦАРЯ НА ДОФ-а!
Статива обаче не е практично решение. Те едва ли са мъкнели такъв с тях.
Моето решение е:
Да се затвори блендата малко колкото скоростта да не е по-бавна от 1/30. Да се отдалечи малко фотографа - това увеличава ДОФ-а и сомовите глави влизат в него.
( Въпреки че те ще излязат по-дребни в кадъра, после при сканирането може да се увеличат без загуба на качество, да се кропне и кадровката да изглежда същата ).
Да се снима много внимателно и стабилно за да се предотврати КАМЕРА ШЕЙК.
Светкавицата не е подходящо решение защото нейният дияпязан е много малък и фоня ще излезе черен. Това ще го обяснявам подробно по-нататък.
-
- сериозен играч
Док!
А значи ако искам да наблегна на даден обект мога така да направя умишлено ,че само той да ми е на фокус като снимам с бърза скорост и отворена бленда.
Много ми хареса на примера с макарите как се акцентира върху макарата и ти оставаш като фон .
И още нещо.УРОЦИТЕ СА СТРАХОТНИ.

А значи ако искам да наблегна на даден обект мога така да направя умишлено ,че само той да ми е на фокус като снимам с бърза скорост и отворена бленда.
Много ми хареса на примера с макарите как се акцентира върху макарата и ти оставаш като фон .
И още нещо.УРОЦИТЕ СА СТРАХОТНИ.

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Отворената бленда е ключа. Тя предизвиква плиткият ДОФ. Бързата скорост не е условие за това. Тя е следствие на отворената бленда.
По нататък като обяснявам обективите ще обясня че този ефект който ти харесва, се постига по-добре с дългофокусни обективи от по-близко разстояние. Това е основен метод в портретната фотография.
По нататък като обяснявам обективите ще обясня че този ефект който ти харесва, се постига по-добре с дългофокусни обективи от по-близко разстояние. Това е основен метод в портретната фотография.