Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Захранка за таранка
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Захранка за таранка
Здравейте колеги.Дайте нещо изпитано и действащо.Няква захранка за привличане и задържане на таранката.
Поздрави и Благодаря.

Поздрави и Благодаря.
- svetlio86
- ще става разбирач
Re: Захранка за таранка
Ето го моя топ отговор 
Значи трябва ти 1 кг захранка за червеноперка,500гр бисквитена галета,500 гр царевично брашно и към 200 грама на око кьоспе.Значи тези нещица започваш да ги бъркаш на ръка в една кофа като наливаш равни порции вода докато сместа е подходяща за правене на стегнати топки!След това е хубаво да я пресееш през сито и най-накрая но не и на последно място добавяш 200-300 грама от стръвта която ще използваш

Значи трябва ти 1 кг захранка за червеноперка,500гр бисквитена галета,500 гр царевично брашно и към 200 грама на око кьоспе.Значи тези нещица започваш да ги бъркаш на ръка в една кофа като наливаш равни порции вода докато сместа е подходяща за правене на стегнати топки!След това е хубаво да я пресееш през сито и най-накрая но не и на последно място добавяш 200-300 грама от стръвта която ще използваш
Най си ми е добре,когато съм сред природата
....................................................За Риба с бутилка бира

kalin4o_92 написа:Здравейте колеги.Дайте нещо изпитано и действащо.Няква захранка за привличане и задържане на таранката.![]()
Поздрави и Благодаря.
Кюспе или купена (купешка) с аромат ВАНИЛИЯ!
Пробвай с качамак, има добър резултат
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Слушайте djuly!Определено е майстор! 

-
- новобранец
А да попитам още нещо.Може ли да накълцам малко торни(земни) червей и да ги смеся с качамака и така да захраня и после да ловя на торен(земен) пак.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Вземи един стар чорапогащник на майка си.Накълцай си червечетата,смеси ги с малко почва и направи няколко топки.Вържи ги в парчета от чорапите,надупчи ги с ножката и мятай в диапазон квадрат,квадрат и половина.След това си лови спокойно на торен! 

sapuna написа:Слушайте djuly!Определено е майстор!
Разбира човека......

Колеги благодаря за комплимента 

- Andrey82
- научил се да хвърля
Има ли някъде тема за начинаещите в която да се обяснява за всичките модели въдици като "мухарка", мач, щека, платформа както и за цените на които могат да се намерят, защото виждам че се споменават из форумите, а за мен са непознати. Сега примерно реших да си купя въдица и се изненадвам че има толкова много различни, иначе аз знам дънната и телескопа. Също за параметрите ми е интересно като "акция" и други.
На Текето ми е най-добре 

- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Андрей, разбирам въпросът ти, но трябваше да го зададеш в друга тема
. Тук се коментира захранка за таранка
... Колкото до твоят въпрос, във форума има много инфо , но няма (или поне аз не си спомням тема) в която да е събрана всичката информация която те интересува. Освен това повярвай ми, като си отговориш на тези няколко въпроса ще ти изникнат още три пъти по толкова
. Препоръчвам ти да прочетеш тази тема ->http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=1&t=12044. Свали си някоя от енциклопедийте и търси във форума с търсачката. Успех!

- Andrey82
- научил се да хвърля
Ми хубаво е в риболов за начинаещи да се пусне нещо подобно както пише за различните риби и за въдиците да има обяснение. Иначе за въпросите си прав има много. Чета из форумите някои неща обаче като незнам някои термини и всичко си губи смисъла...
На Текето ми е най-добре 

- rino712
- ще става разбирач
Най добрата захранка е-киснато жито и омешано после с кюспе-и ловиш на мойто жито със соевия сос-ще ги скъсаш. 

Wild fur Schnuren!!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колеги аз на 4-ти май бях на селото си с братми хванахме около 40 таранки друг е въпроса че аз хванах само 3.... брат ми ги ловече с 3-метров телескоп пред него на дълбочина около 45 см.На бял червей и захранка за шаран...
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Последно време ми се струва, че наи обикновен хляб безнищо друго върши много добра работа.