Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от irsh »

irsh написа:ще се опитам да отида тази седмица и ще пиша.

Айде бе човек, не си ли ходил на Манастир, изчака ми се чакането :drinkers:
Аватар
ceco1971
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ceco1971 »

irsh написа:
irsh написа:ще се опитам да отида тази седмица и ще пиша.

Айде бе човек, не си ли ходил на Манастир, изчака ми се чакането :drinkers:
Здравейте имам инфо за Манастир.Англичанкото си е заградил около къщата ,но на останалата част може да се лови.По 24 май съседа ходи и лови-дребушлаци ,но каза че по на вътре подскачали по едри риби.Не подбирали стръвта явно са гладни :lol: и най важното никой не е дошъл да им вземе пари!Дали го е нямало пазача него ден или не се плаща по принцип това не знам,но надали не се плаща защото това язовирче от край време си е платено.Другото е че много закачало дъното скъсал няколко такъма и останал само на плувка близо до брега.Това е бих се радвал ако съм ти полезен с тази информация.
peichev
новобранец
новобранец

Мнение от peichev »

някой може ли да пусне една карта на която е отбелязан този велик язовир до Пчелник>гледах няколко ама не мога да се ориентирам за кой точно става въпрос -около Г чифлик и пчелник са няколко :?: :roll:
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

peichev написа:някой може ли да пусне една карта на която е отбелязан този велик язовир до Пчелник>гледах няколко ама не мога да се ориентирам за кой точно става въпрос -около Г чифлик и пчелник са няколко :?: :roll:
Като тръгнеш за там има много табели по пътя. Не можеш да се объркаш
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Davidoff
новобранец
новобранец

Мнение от Davidoff »

peichev написа:някой може ли да пусне една карта на която е отбелязан този велик язовир до Пчелник>гледах няколко ама не мога да се ориентирам за кой точно става въпрос -около Г чифлик и пчелник са няколко :?: :roll:
Язовирът е прекрасен - има много риба. Не са само приказки. Вече ходих седем или осем пъти. Можеш да минеш и през Пчелник, а през лошо време и през Горен чифлик. Оттам е асфалт.
Пускам ти картата + работното време.
Имат и готина промоция, от която се възползвах вече - с 5 бележки влизаш 6ти път гратис.
Наслука!
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=43.0 ... 3&t=h&z=13
peichev
новобранец
новобранец

Мнение от peichev »

благодаря за инфото.
Аватар
Шнорхел
новобранец
новобранец

Мнение от Шнорхел »

В събота бях на язовира в Пчелник-минах през Горен Чифлик,наистина асфалта до язовира е запазен,но докато стигнеш до асфалта през циганската махала има около сто метра черен път с големи дупки и коловози.Не е ли по-добре,ако не вали да се минава през Пчелник?

Иначе язовира е хубав,таранка излиза доволно-и на плувка и на дъно,а един шаран от от припряност изтървах.Запазих си двайсетина таранки по-големи,а още толкова дребосък пуснах.Пуснах и още толкова маломерни сомчета,много кълвяха пустите му,че и повечето гълтат куката здраво навътре.Тях ги пусках веднага обратно,а не като таранките накрая,така,че може и да съм повторил някои,но си бяха много.Имам един въпрос-понеже на един дребосък не можах да му изкарам куката,отрязах такъма и го пуснах така-куката разгражда ли се като морските куки или само дето си рязах такъма?
Най-трудно е да замълчиш , когато няма какво да кажеш !!!
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

Разбрах но доста късно че на 01.06.2008 се е провел турнир по риболов на язовира на село Брестак.Някои да знае какво излиза и каква е таксата за ловене на язовира ако е частен.По п ътя на логиката щом се е провел турнир значи трябва да има и риба.Жалко че разбрах късно за този турнир иначе бих отишъл. :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

На баща ми един колега е от Брестак и все се каним да ходим.Казва,че имало таранка,шаран,амур и толстолоб,за бялата риба не съм сигурен,както и за сома.Какво се плаща не съм го питал,щото той познава арендатора и влиза безплатно. :D
Последно промяна от Камбата на Пон Юни 23, 2008 8:57 pm, променено общо 1 път.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Шнорхел написа:В събота бях на язовира в Пчелник-минах през Горен Чифлик,наистина асфалта до язовира е запазен,но докато стигнеш до асфалта през циганската махала има около сто метра черен път с големи дупки и коловози.Не е ли по-добре,ако не вали да се минава през Пчелник?

Иначе язовира е хубав,таранка излиза доволно-и на плувка и на дъно,а един шаран от от припряност изтървах.Запазих си двайсетина таранки по-големи,а още толкова дребосък пуснах.Пуснах и още толкова маломерни сомчета,много кълвяха пустите му,че и повечето гълтат куката здраво навътре.Тях ги пусках веднага обратно,а не като таранките накрая,така,че може и да съм повторил някои,но си бяха много.Имам един въпрос-понеже на един дребосък не можах да му изкарам куката,отрязах такъма и го пуснах така-куката разгражда ли се като морските куки или само дето си рязах такъма?
Колега гледам, че и ти си бил на Пчелник, аз бях в събота от 14:00 до 19:00ч., а от тия сомчета дето казваш те от нашенските или от американския тип са, щото ние само шаран ловихме пък и то нямаше как да хванем друго като хвурляхме само на царевица.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

На Брестак се заплаща 20.00лв. такса.Миналата година бях там есента.Това е селото на един мой приятел.Хората грозде беряха,а аз на язовира.Не успях да хвана нищо,защото нямах подготовка,а и периода беше гаден.Имаше много умряла риба,пазазча каза че е от липса на кислород.Пред мен едни почове искараха един огромен толстолоб (поне за моите разбирания) на стръв от много вкисната и миризлива царевица.Иначе съм чувал от бащата на моя приятел,че там наистина има доста и прилични по големина риби.Относно сомчетата на Пчелник-това са американски сомчета.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Споделям информация за Цонево от събота вечерта и неделя до обяд.Вечерта към 23.30 се закачи една доста прилична сулка на стръв-часовник или слънчак,или там както му викате.Супер много се изкефих,защото за първи път хващах сулка.Имам снимки на главата,обаче така и не се научих да ги пускам да се е.а в главата.Такъма беше с подвижно олово,вирбел и повод с кука,който не знам от каква сплав е ама е много здрав и няма прегризване.Вечерта премина в яко къркане,сладки приказки и стабилно похъркване.Сутринта беше чудесна,язовира много спокоен.Намятахме захранките и въпреки упоритостта платиките и бабушките не проявяваха особена активност.Според мен значение за това има и мястото което заехме.Дълбоките заливи,които се намират вляво на Аспарухово бяха претъпкани с народ.При нас бе сравнително плитко и с директните телескопи не можеше да се постигне желаната дълбочина.На една от дънните пръчки вместо рибка реших да сложа грозд от дебели земни червеи.Заметнах и се заех с лъженето на платиките.От време на време вадих и сменях червеите,защото костурите бързо ги изгризваха.При последното вадене усетих,че нещо отсреща се опъва.За мой супер кеф успях да извадя сомче горе долу от калибъра на сулкта(по моемо към 2кг.).Беше нагълтало много жестоко.Просто нямаше как да извадя куката и да го пусна.Пък и да си призная такава риба много,много не ми се пускаше.Не зная под колко килограм се смята за маломерна.Може би съм направил грешка :oops: .Моля за опрощение ако по този начин ядосвам някой.Според мен това е най-якия язовир,който се намира сравнително близко до Варна.За мен сезона започна чудесно.Надявам се да имам още по-големи емоции на този прекрасен водоем.
Аватар
Шнорхел
новобранец
новобранец

Мнение от Шнорхел »

nas,и аз мисля,че са американски сомове.Лапаха много здраво на плувка,на бял червей,но интересното беше,че едното сомче беше глътнало и една царевица :shock: !?
Най-трудно е да замълчиш , когато няма какво да кажеш !!!
ivka
новобранец
новобранец

Мнение от ivka »

За Засмяново мкга да ви кажа, че все още има какво да се хване, въпреки бракониерството което напоследък е поголовно. На 2.03.2008 бях там и въпреки че отидохме повече на пикник си тръгнахме с 4.300кг. бял амур и с около 30-40 таранки и червеноперки. Аз потвърждавам това, че има малки сулки (хванахме), а също така имаше няколо таранки които като малки са пострадали от нещо, да се надяваме, че е от сулка.
Не ходете на развъдниците на Засмяново- много е зле работата. Няма риба и закача постоянно. Има едно място до сухото дърво, но пък там клонак още повече.
За Цонево по последна информация има много платика. Левски си е все същия мътен и кален гъол с 10лв. такса.
Преди 4-5 дни се върнах от Одринци, но бях там с преспиване. Излязаха таранки, червеноперки и костур. в задоволтелни количества.
Някои може ли да ми каже по какъв начин тази година можем да ходим на яз. Комарево? Миналата година вземахм,е бележка от водно стопанство, но сега друга институция го стопанисва. Благодаря предварително.
vi4o
новобранец
новобранец

Мнение от vi4o »

МОДЕРИРАНО!!!ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!barutchiata
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”