Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Блесни и силиконки за язовира
Модератор: sestrata
Блесни и силиконки за язовира
Привет колеги,
,
След като поръчах вече една спинарка на Мичел и една макара,идва ред на примамките
Така де,искам да ви попитам за костур,бяла риба и карабалък кои са най-успешните блеснички и кой номер?Също дали мога да ползвам силиконки и какви?Блеснички имам на МЕППС Агила с розова лопатка 2 номер и Агила Лонг май пак 2 номер.Имам и още 2 с неизвестна марка намирани по язовира
Та кой мога да използвам и какви да взимам за изброените риби
ПС Също и туистери ако може да се ползват споделете и за тях

След като поръчах вече една спинарка на Мичел и една макара,идва ред на примамките

Така де,искам да ви попитам за костур,бяла риба и карабалък кои са най-успешните блеснички и кой номер?Също дали мога да ползвам силиконки и какви?Блеснички имам на МЕППС Агила с розова лопатка 2 номер и Агила Лонг май пак 2 номер.Имам и още 2 с неизвестна марка намирани по язовира

-
- ще става разбирач
Re: Блесни и силиконки за язовира
На коя риба казваш карабълъкNightmare написа:Привет колеги,,
След като поръчах вече една спинарка на Мичел и една макара,идва ред на примамките![]()
![]()
![]()
Така де,искам да ви попитам за костур,бяла риба и карабалък кои са най-успешните блеснички и кой номер?Също дали мога да ползвам силиконки и какви?Блеснички имам на МЕППС Агила с розова лопатка 2 номер и Агила Лонг май пак 2 номер.Имам и още 2 с неизвестна марка намирани по язовира![]()
![]()
![]()

Ми май се казва морунаш още,някой и викат кефал обаче не съм сигурен дали е една и съща риба 

-
- ще става разбирач
Тези блеснички стават за кефал и костур , вземи и 1 номер.За бяла риба и аз требва да питам.Nightmare написа:Ми май се казва морунаш още,някой и викат кефал обаче не съм сигурен дали е една и съща риба
- indalo
- фен клуб-скобар
Ми мисля си, че карабалъка е морунаж и е съвсем различен от клена. Морунажа според мен не може да се лови целенасочено с блесни, а улова му с каквито и да е изкуствени примамки е някаква случайност. За разлика от клена- той се лови на спининг. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
Я пак си помислиindalo написа:Ми мисля си, че карабалъка е морунаж и е съвсем различен от клена. Морунажа според мен не може да се лови целенасочено с блесни, а улова му с каквито и да е изкуствени примамки е някаква случайност. За разлика от клена- той се лови на спининг.

И все пак въпроса беше за блесните и туистерчетата
Какъв монтаж се прави за туистерчето и какъв възел?Вирбел да слагам ли някъде по линията и повод?
За блесната повод да слагам ли или не е нужно?И за бяла риба от лодка стават ли туистерчетата?

Какъв монтаж се прави за туистерчето и какъв възел?Вирбел да слагам ли някъде по линията и повод?
За блесната повод да слагам ли или не е нужно?И за бяла риба от лодка стават ли туистерчетата?
-
- научил се да хвърля
за бялата ти риба от туистеро нема по добро(поне за мен е така).лично аз повод и вирбел на туистера не слагам,освен ако ловя щука,но това е друга тема.също и за блесната повод не ти е нужен-само отслабва линията е зависи основното ако ти е 0.40Nightmare написа:И все пак въпроса беше за блесните и туистерчетата![]()

и ловец съм и рибар съм,и на тъщата.......съм
А с какъв възел връзвате блесната/туистерчето/воблерчето към влакното?
ГРЕШКА!!!!!!!!!indalo написа:Ми мисля си, че карабалъка е морунаж и е съвсем различен от клена. Морунажа според мен не може да се лови целенасочено с блесни, а улова му с каквито и да е изкуствени примамки е някаква случайност. За разлика от клена- той се лови на спининг.
Ловил съм много и съвсем целенасочено морунажи на въртяща блесна. ако напипаш ятото улова бързо може да се превърна в откровено бракониерски.
Карабалък турците казват на речния кефал (клен) ама там нещата са ясни. Он си е откровен хищник.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- ще става разбирач
Бате , там дето го ловя , карабълъка е юридически грамотен и се лови по всички точки и алинеи на законаКърцата написа:
ГРЕШКА!!!!!!!!!
Ловил съм много и съвсем целенасочено морунажи на въртяща блесна. ако напипаш ятото улова бързо може да се превърна в откровено бракониерски.
Карабалък турците казват на речния кефал (клен) ама там нещата са ясни. Он си е откровен хищник.

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За бяла риба съм пускал коментари,но с риск да се повторя,пускам снимки.Тези силикони ми ги показа Тонито от Шумен:

Ето и една от моите:

Ето и една от моите:

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Рядко казвам и показвам....
защото не смятъм, че съм опознал правилно този тип риболов
Но, не се занимавайте с изкопуване на боклуци от магазините! Ще ви покажа в темата доказан ловец на бяла риба.... с който се постигат големи дистанции и при правилно разиграване дава отлични резултати!!! Разбирасе... пак произведение на MEPPS, Братята руснаци са изписали романи.... по въпроса.

Но, не се занимавайте с изкопуване на боклуци от магазините! Ще ви покажа в темата доказан ловец на бяла риба.... с който се постигат големи дистанции и при правилно разиграване дава отлични резултати!!! Разбирасе... пак произведение на MEPPS, Братята руснаци са изписали романи.... по въпроса.

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Точно такива силиконки си купих и аз днеска,само че по-малки.
Утре заминавам за морето,като се върна в неделя ще отскоча до копринка пак да видим къде се крият тея хишници
Поздрави
Утре заминавам за морето,като се върна в неделя ще отскоча до копринка пак да видим къде се крият тея хишници

Поздрави