Къде се намирам:
Къмпингуване
Палатка и Каравана
naRiba.com

Форум

Помощ военна палатка
Модератор: Ачо ♣
Помощ военна палатка
Донесоха ми военна палатка,но нито съм я виждал разгъната нито знам как се разгъва.
Има един голям чувал , един калъф с колчета (11 бр. дълги по 1.5м които няма как да се сглобят един с друг) и една торбичка с малки колчета 20тина.
До колкото разбрах има прозорци и кумин.
Някои ако е разпъвал подобно нещо моля да сподели как става!
Има един голям чувал , един калъф с колчета (11 бр. дълги по 1.5м които няма как да се сглобят един с друг) и една торбичка с малки колчета 20тина.
До колкото разбрах има прозорци и кумин.
Някои ако е разпъвал подобно нещо моля да сподели как става!

- ribarq
- сериозен играч
Re: Помощ военна палатка
я снимай ако имаш възможност , а ние от тука ще помагаме с каквото можем .. Явно става въпрос за 8 местна войнишка палатка 

От дългите колчета има 11бр.
- danail kacarov
- научил се да хвърля
колега хималаика ли е тази палатка или колко местна
- danail kacarov
- научил се да хвърля
разгаваш палатката и намираш тавана после далгите колове се слагат като на обикновенна палатка отдоло и я изпават и с малките я опаваш и си готов.Това си спомням от военните палатки
не е много но поне ще почнеш от някаде

-
- сериозен играч
Драсни едно ЛС на big fish =Той има такава.
това е офицерска палатка нов образец .не е сложна за разпъване ,т.е. то на военните всичко им е елементарно от умствена гледна точка но труда от физическа щото сам нема начин да я разпънеш .А за разпъване на палатка тип УМ трябва почти един взвод .хахаха
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
Да но никои нищо не казва! Про какъв начин се разгъва и кое каде се слага!Gan4eff написа:това е офицерска палатка нов образец .не е сложна за разпъване ,т.е. то на военните всичко им е елементарно от умствена гледна точка но труда от физическа щото сам нема начин да я разпънеш .А за разпъване на палатка тип УМ трябва почти един взвод .хахаха
Даже незнам дали имам всички части!
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Какъв е проблемът с палатката?
Елементарно е и сам можеш да я разпънеш
.Офицерска палатка както казаха колегите!Трябва да има едим по-дълъг метален прът,той се слага в средата и ти прави покрива.Коминът всъщност ти е едно прозорче на покрива на палатката.Останалите пръти са с еднаква дължина и се слагат по периферията в отворите предназначени за това.Леко се зачукват(забиват в земята) и се обтягат с въженца вързани за тях и за малките колчета,които стабилно се забиват!Земи си хубав здрав чук и все пак е добре поне още един да има да помага при разпъването.Фасулска работа е.Не знам дали ти обясних разбираемо,но няма как да ти го онагледя... 

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Това го разбрах. Благодаря!!!Big^Fish написа:Какъв е проблемът с палатката?Елементарно е и сам можеш да я разпънеш
.Офицерска палатка както казаха колегите!Трябва да има едим по-дълъг метален прът,той се слага в средата и ти прави покрива.Коминът всъщност ти е едно прозорче на покрива на палатката.Останалите пръти са с еднаква дължина и се слагат по периферията в отворите предназначени за това.Леко се зачукват(забиват в земята) и се обтягат с въженца вързани за тях и за малките колчета,които стабилно се забиват!Земи си хубав здрав чук и все пак е добре поне още един да има да помага при разпъването.Фасулска работа е.Не знам дали ти обясних разбираемо,но няма как да ти го онагледя...
Само не разбрах дали имам всички нужни части за нея!
Имам 11 колчета по 1.5м , един който е от 2 часи (явно за средата)
-
- сериозен играч
Виж какво представлява в разгънато положение:http://armyshop.dir.bg/_files/t5_523785.jpg
Благодаря много на всички!!!
Ще пробвам тези дни да видя какво ще се получи.
-
- учете се от него
Колега , хвани някой бивш военен да ти покажеpatzobg написа:Благодаря много на всички!!!

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пацо,палатката не е пред мен,но до колкото си спомням са точно 11 колчетата.И да ,тоя който е за средата е от две части.Нямаш нужда никой военен да ти помага,понеже както каза Ганчев,нищо сложно няма (хората за военни са ги правили
)Хванете се двама човека и ще я сглобите за отрицателно време.
Поздрави.

Поздрави.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Съжалявам че е малка снимката,но мисля че е такава палатката..