Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Начини за риболов но шаран на река
Модератор: sapuna
- yancho
- ще става разбирач
Начини за риболов но шаран на река
Здравейте колеги скоро разбрах за този форум и това ми е първата тема.
Предварително се извинявам ако има вече пусната такава тема но доста разглеждах и не открих нищо което да ми помогне за това реших да попитам
Въпроса ми е имали някакви по специални начини за ловене на шаран по реките нещо като по различни монтажи плоски олова и други.
Имам доста дабри резултати по язовирите но на последък нещо съм се запалил да търся сносни шарани и по реките та ако някой знае тайните на речния шаранджииски риболов нека сподели моля
благодаря предварително и наслука на всички
Предварително се извинявам ако има вече пусната такава тема но доста разглеждах и не открих нищо което да ми помогне за това реших да попитам
Въпроса ми е имали някакви по специални начини за ловене на шаран по реките нещо като по различни монтажи плоски олова и други.
Имам доста дабри резултати по язовирите но на последък нещо съм се запалил да търся сносни шарани и по реките та ако някой знае тайните на речния шаранджииски риболов нека сподели моля
благодаря предварително и наслука на всички
- Николай Неделков
- учете се от него
Re: Начини за риболов но шаран на река
Добре дошъл във форума
Предполагам , че ще получиш доста експертни мения , но някои от колегите шаранисти в момента запиват на софийската среща , така че от тях чакай отговори утре. Иначе колегите sapuna и snegk може би ще ти помогнат тази вечер ако не са заети . Поздрави .

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- doko
- ще става разбирач
За река ще ти трябват по тежки олова взависимост от течението. Ако си на дунав ще ти трябва по тежко и плоско. за там немога да ти кажа защото не съм ловил никога на дунав. Виж за по вътрешните реки и 100 грама олово ще ти свърши работа. Монтаж ако питаш мен инлайн или сейфти взависимост от ситуацията. ако няма много закачки инлайн в противен случай или в случай когато има каменисто дъно на което може да се замести тежеста използвай сейфти монтаж, тъй като при удар шарана ще се засече, оловото ще се откачи от линията но рибата ще е там. Не оставяй много охлабен аванса на макарите за щото при речен риболов вероятността рибата да влезе в някой закачки е много по голяма от колкото на язовир. Също така може да ползваш и леадкор или шок лидер при закачки
П.С и се навъртай близо до пръчките че да не ги гониш из реката
П.С и се навъртай близо до пръчките че да не ги гониш из реката

-
- ще става разбирач
Ако ловиш на „дъно„ на вътрешни реки слагай дебели влакна.Преди ползвах за основно от 0,40 на горе , монофил.Може и плетени.Гарантирам ти че шарана в най голямата ни „вътрешна„ река не се плаши лесно от влакна и монтажи.Ако го ловиш до място на инфрашум , постоянен, не се плаши лесно и от присъствие на хора.Ако го търсиш на по закътани места и близо до брега, се налага да си тих.Зависи от местото , тежести от 80гр. до 200гр. Стръв , като на язовира и „още нещо„
.Пробвай с по голяма кука и топка от торни/земни червеи плюс другото, често излиза сом или гооооооооооолеми кефали.
На перо е трудно за обясняване, чекай некой майстор да се включи.
Ако захранваш, половин ден поне преди да очакваш улов.Сещаш се по кое време на денонощието при топло време се очаква да удари.
Ако ползваш червеи, винаги готов за сомска изненада
Преди много обичаше кюспе , с повечко „пълнеж„ . хапваше ги като „сандвичи„
Ако се включат речни колеги , ще ти обяснят доста подробно.

На перо е трудно за обясняване, чекай некой майстор да се включи.
Ако захранваш, половин ден поне преди да очакваш улов.Сещаш се по кое време на денонощието при топло време се очаква да удари.
Ако ползваш червеи, винаги готов за сомска изненада

Преди много обичаше кюспе , с повечко „пълнеж„ . хапваше ги като „сандвичи„

Ако се включат речни колеги , ще ти обяснят доста подробно.
- ribarq
- сериозен играч
Ако споменеш за коя река става въпрос ... можеби ще можем да ти помогнем повече

- yancho
- ще става разбирач
аз съм от Хасково и за сега съм се ориентирал към Марица - тука някаде в околността като за проба, а за по нататък със сигурност ще пробвам и на други места. Чух ,че към Свиленград имало добри места, но тепърва почвам да разпитвам каде и що
-
- ще става разбирач
Има колеги от района, но имам съмнения че ще ти помогнат с местаyancho написа:аз съм от Хасково и за сега съм се ориентирал към Марица - тука някаде в околността като за проба, а за по нататък със сигурност ще пробвам и на други места. Чух ,че към Свиленград имало добри места, но тепърва почвам да разпитвам каде и що

- ribarq
- сериозен играч
Я вземи драсни някой ред еи тука
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=10798
преди да напишеш следващия си пост
сложи и няква снимка да те скибаме
Че ако това от аватара си ти май те познавам

преди да напишеш следващия си пост

Че ако това от аватара си ти май те познавам

Добре дошъл Янчо,що се отнася до монтажи ползвай си най простите,плоско олово 70грама и долна кука №2 или 3,стръв-царевичка от консерва или ако храниш със суха царевица за стръв пак от нея,мен ми писна от модерни монтажи и нищо не хващам на тях,бая бой изядох от Кроки докато се върна на нормалните опростени монтажи та видях и аз шаран в живарника си.За места по Марица бол,но май най си дава около Симеоновград и на долу,но не е изключено и по нашия край,всичко е късмет,от другата седмица и аз почвам да го търся по Марица и тогава ще имам по голяма информация.Последния шаран от Марица го хванах на косъм,шантава работа.
п.п.Ще мина довечера да зарядя на ШЕЛ

п.п.Ще мина довечера да зарядя на ШЕЛ

-
- и господ не е толокова добър
За горна кука става,но е хубаво да се върже както правиш стопер за плувка.Да може когато хванеш рибата повода да се плъзне до оловото за да не се закача.За реката използвай тежки олова ,кюспе или хранилка и косъм на тях.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Моят монтаж -фаворит за река е това , закачено на 0,50

-
Точно това,но аз съм направил олова с навити видии и го слагам на клипс,при закачка да се освободи.
Добре дошъл колега, най-добре виш в zarta.org , там има всякакви филми.
Пази боже от гнил мост,неканен гост и прост на висок пост.
-
Така е,аз много от модерния начин на риболов съм го научил от филмите,но там всичко е по каталог.ЛИппсват експерименти,импровизация която е много важна за нашите обезрибени водоеми.dacko1954 написа:Добре дошъл колега, най-добре виш в zarta.org , там има всякакви филми.

- yancho
- ще става разбирач
точно си свалих две филмчета от зартата и сега смятам да ги гледам и да видя дали ще има нещо любопитно
мерси snegk за идеята за горната кука чесно казано не ми е идвало на ума за тази хитринка, лошото е че ще мога да го пробвам чак след 13-ти щото дотогава графика е пълен
мерси snegk за идеята за горната кука чесно казано не ми е идвало на ума за тази хитринка, лошото е че ще мога да го пробвам чак след 13-ти щото дотогава графика е пълен