Сафрид на плувка

Модератори: emo vasilev, alekst

kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Сафрид на плувка

Мнение от kuku »

То сега трябваше да пробвате на плувка,опитът сочи че за момента се раздвижва след 22ч.Жалко че изконсумирах 2 бири с вечерята (която си хванах сутринта) иначе бих направил "вечерна проверка" на Морска Гара.Сутринта на Траката излизаше сафридче на чепаре,доста дракончета се измъкнаха също.За сега няма индикации за наличие на лефери - не съм наблюдавал "панирани" риби,нещо което се вижда есента като дойдат зъбатите.
Вярно че на чепаре се хваща по-вечко сафрид когато го има ама на плувка удоволствието е по-по.
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Дойде петък – края на работната седмица, и, запасен с 2 пакета червеи, към 7 и нещо отидох на „Морска гара”. Последните 2-3 дни давало добре на чепаре, значи, трябваше да върви и на яланкат. Бях приготвил такъм с 5 въдички, около 2.5 м. дълъг, изцяло флуорокарбон. Имаше осезаем източен вятър и течение, и за да е стабилен такъма сложих плувка от 4г. При подобна ситуация рибата обикновено е по-надълбоко, но колко, трябваше да се установи. След няколко проби се оказа, че кълве на дълбочина не по-малка от 5-6 м. Бях готов за подобни условия – дълъг 9 м. прът и достатъчно утежнен (но същевременно и чувствителен) такъм.
Рибката си хапваше червейче още по светлото – вадех по едно, по две. Колегите на чепаре вземаха повече и, доколкото видях, рекордът беше 5 наведнъж. Но се стъмни и и предимствата на плувката станаха безспорни. Пробвах и по-на плитко, тъй като е нормално вечер рибата да се вдигне горе, но тя продължаваше да се върти на дълбокото. Кълвеше равномерно. Извадих много пъти по 2, няколко пъти и по 3 рибки. Сафридът беше дребен, макар граца да нямаше. Пак беше капризен и искаше придърпване. Рядко удряше здраво а доста често, вместо надолу, хукваше нагоре и плувката лягаше на повърхността.
Така докъм 2 и нещо. Тогава духна резлив западен ветрец и захладня, термометърът показа 11 градуса. Бях ловил достатъчно и прекратих риболова. Продължаваше да си кълве и на кея останаха десетина ентусиасти, групирани около лампите.
Резултат – 144 бр. и 1 илария, пусната обратно.

Изображение
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Снощи и аз бях там.Доста съм доволен.Не съм броил рибките,но да оплюем брадите ще има :P .Имах и две иларии.Само, че аз към дванадесет часа офейках.
sasho2202
новобранец
новобранец

Мнение от sasho2202 »

здравеите колеги 1.06 на 1 буна варна илария на плувка 20 граца към 1,5кг обаче към 14.00 часа се появиха мърмари/малките делфини/и разбиха пасажите.
ИСКАМ КАТО ХВЪРЛЯ ДА ХВАНА РИБА А НЕ МРЕЖА
Аватар
Klenajiata
новобранец
новобранец

Мнение от Klenajiata »

Колеги , моля препоръчаите ми каква стръв да ползвам за морски риболов.
Мисля да посетя това място в Варна:
http://img167.imageshack.us/my.php?imag ... 632fv0.jpg
На чеоаре или на плувка да си направя такъма и какви куки, поводи и прочие да ползвам.
Ще съм ви много благодарен за помоща понеже никога досега не съм ловил на морето и не съм особено наясно.
Нлагодаря предварително.
Чао и поздрави.
Изображение
sasho2202
новобранец
новобранец

Мнение от sasho2202 »

илария на плувка както на река но с морска кука на левия рог точно на ъгъла до парапета дава илария дулдочина 2 метра стръв морски червеи а на пушките дето се вързват лодки след стълбите съшто дълбочина 3 м.Чепаре не ти препоръчвам заштото ако не знаеш къде са каманите ше го скъсаш.На дъно за илария 3 буна и за чепаре отпред всичко е пясук и не е страшно.УСПЕХ И НАСЛУКА
sasho2202
новобранец
новобранец

Мнение от sasho2202 »

куки 8-9 морски червея да е качен на бидема
sasho2202
новобранец
новобранец

Мнение от sasho2202 »

ако искаш пиши на лични да отидем заедно
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Какво става Господа!?Някой, нещо , някъде??Не е ли време да се почва вече нощното "клечене" по морето?Някой ако има успех моля да сподели - съвсем потъна тая тема - едва я изрових.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Ами то от края на Юли сафрида си тръгна на нощен, друг е въпроса за споделянето :|
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Винаги бих споделил но не съм ходил скоро- откак си отиде пролетният сафрид . Тая вечер пак бях на Траката и метках потъваща бомбарда с надежда да закача и някое загубено сафридче та да ми даде начален тласък но не би.А морето си беше само за риболов на плувка - направо разкошно.Даже си мислех да мятям на плувка за зизита но се оказа че съм забравил осветлението в къщи.Ако времето се задържи добро в събота ще пробвам и ще докладвам тук.
Gupa
новобранец
новобранец

Мнение от Gupa »

Почти е невъзможно :axe: :axe:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Кое е невъзможно?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
vsiak
новобранец
новобранец

Мнение от vsiak »

Снощи на кея в Поморие за 3 часа нищо ,колегите около мен също.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”