Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранка за Червеноперка
Модератор: Paublo_Eskobar
- ribar ot klasa
- новобранец
Захранка за Червеноперка
Бихте ли ми казали коя е наи-добрата захранка за червеноперка 

- doktor1012
- новобранец
Re: Захранка за Червеноперка
най добрите резултати при мен са на птича тор объркана с лека зхранка и бели червеи.успех!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
колега,специалните захранки за различните видове риба ,започват от 4лв. нагоре за килограм.на риболов отиват поне два,искаш ли още линкове или да спираме дотук.От българските захранки може да ползваш,Промикс,Филстар,Респект ,Пеликан.Може да изпускам някоя ,но за мен това са добрите.Имаше и Неса-кюстендилска,тя също е добра.ribar ot klasa написа:искам оште мнениа но благодаря на отговорилите

Няма какво да добавя към мнението на Бутник, отговора му е точен и изчерпателен, но се сетих нещо от моята младост. Преди много много време, като млад и напорист риболовец ловях много бабушка на различни водоеми около София. Тогава такава риба имаше много, обаче купешките захранки ги нямаше, защото още не бяха измислени и всеки си правеше свои. Стръвта през летния сезон за бабушка беше предимно тесто, а за захранка използвах единствено добре умесен с вода хляб и ванилия за ароматизатор (от тези в малките пликчета, които се ползват за сладкиши). Работеше на 100%! Правех захранката по-мека (водниста) за да прави облак при потъването и резултата беше моментален. Сега към днешните условия, подобна манджа ми се вижда крайно несериозна, ама знае ли човек ...!?
- Димича
- ще става разбирач
Зависи от водоема-дали рибата е научена на вносни манджи.На по-изолиран водоем-това,което казват Деди и доктор-хляб и брашно на рядко,може да сложиш и по малко кюспе,варен булгур, кус-кус и бял червей.За птичата тор е вярно-работи!Успех! 

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Внимавай с тестата ,булгура,и всякакви тестени храни.Перките са дребни риби и лесно могат да се заситят с тези манджи.Може и само с хляб и подходящ аромат,както ти писа и Деди.Специално бих ти препоръчал като ловиш перки да слагаш глина в храната,хем прави приятен облак ,който привлича,хем и няма опастност от прехранване.Глината става и само с хляб претрит през сито,и може да пострелваш по някое зърно с прашката,според интензивността на кълване-по-често кълване 5-6 зърна или топчица през 5минути,но това зависи как ти протича риболова.Целта е да го вкараш в ритъм.На всяко подаване да имаш индикация.
- Димича
- ще става разбирач
Казвам по малко,и не от всичко наведнъж.Dimich написа:,може да сложиш и по малко кюспе,варен булгур, кус-кус и бял червей.
Ракията не е за малки дЯца!!!! 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ако го слагаш в захранката всичко това няма да имаш по-големи успехи.Като добавка може да прибавиш
-печен коноп.Преди съм пробвал и с гълъбова тор,не съм забелязял да ми се събират повече перки.Но това се решава индивидуално.А и рецептата която Деди ти писа е от младите му години.Сега едвали ще храни така,този облак от манджа при лек вятър и си тръгва и още много такива,но явно ти си знаеш.Вари си кус-кусче,житце,кюспенце и успех.

-
- учете се от него
В общи линии всички БГ -захранки които е изброил колегата butnik включително с добавка на печен млян коноп. Ползвам и ароматизатор- както в захранката , така пулверизиран върху стръвта. Добавям и малки количества от стръвта (бял , жито, кус....) в захранката.
Ароматизатора (разфасовка 500мл.) -MARCEL VAN DEN EYNDE:

Ароматизатора (разфасовка 500мл.) -MARCEL VAN DEN EYNDE:
-
- учете се от него
10% от количеството на водата в захранкатаisianty написа:А по колко се слага от него

- carpsliven2
- сериозен играч
Има една пловдивска захранка за каракуда .. казва се ЕСТИ .. жълта торбичка и е 1.50 лв. за килограм .. супер е.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува