Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Р.Вит с.Торос 05.08-07.08
-
- научил се да хвърля
Р.Вит с.Торос 05.08-07.08
С пристигането в селото около 19:50 пинах едно колело и се впуснах в разузанаване,понеже валеше реших да отида до най -лесно достъпният вир край Торос на каменният мост. Реката бе мътна но не с голямо ниво в различните краища на вира имаше седем колеги който ловяха на пиявица по думите им тази стръв е хита на сезона по р. Вит.Нямаше как да не им повярвам,защото за полвин час до стъмване всеки от тях хвана по един мерен клен .Всичко е ОК само дето нямам пиявици,на другата сутри рано, рано тръгвам за пиявици прерових два кубика тиня и обърнах стотина плочи и резултатът бе точно една пиявица(а в магазините са по 10ст.
)всичко това под непрестанен дъжд,реката започна видимо да се покачва .Тая единствена пиявица се оказа доста способно животно,леко бях отвил капачката на бурканчето в което я бях сложил,но докато обядвах тя бе успяла да изчезне безследно.Реших да ловя на малко жабче докато търсех пиявици бях намерил едно блатце където имаше много.И така след обяд вече на Каменният мост(реката продължава да приижда) с малка тежест,кука 3 и жабе на нея .Хвърлям в тихите участъци зад върби шавари или там където реката се разлива ,резултатът бе 11 мерни клена най- големият около половинка въобще много доволен,бях единственият рибар на вира.На другият ден както често става по реките ситуацията е коренно различна за цял ден 3 мерни и 4 маломерни като хвърлях и на попово прасе с надеждата да ми удари някоя по добра бяла мряна,реката през този ден спадаше.Сега за пиявиците и от други източници разбрах, че тази година се прави добър риболов с тях по Вита включително и сом по вировете около Ъглен и Садовец(за сома нощно време разбира се )

-
- научил се да хвърля
- Aglia
- вече хвърля и на тежко
Какво ти пука за граматикатаТачо написа:С пристигането в селото около 19:50 пинах едно колело![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Мога да изпия едно колело само ако е по евтино до около 40лв.ако е по скъпо ще видя зор![]()
![]()
![]()
е то зависи и от цените в кръчмата
![]()
![]()
.Да са е.а в граматика

п.п.майтап да става нали така

бамааму
Ауе колега, как тъй само една пиявица ще намериш бре, чиляк...
Инак пиявицата е отлична стръв, особено ако пинем по едно колело преди риболова...майтап бе, ама другия път като ловиш клен с пиявица, го изчакай първо да налапа добре, и тогаззасичай. Поздрави и наслука
Инак пиявицата е отлична стръв, особено ако пинем по едно колело преди риболова...майтап бе, ама другия път като ловиш клен с пиявица, го изчакай първо да налапа добре, и тогаззасичай. Поздрави и наслука
-
- научил се да хвърля