Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Ха да видим!?
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Ха да видим!?
Това написах в моя форум,ама да го постна и тук!
sapuna написа:Струва ми се,че доста хора ще драснат по някой ред за миналите два дни по язовира и реших аз да стартирам!
До последно се чудех на къде да дръпна,но след сигурната информация за откриване ден по рано,реших да е на Йовковци!Доста предложения имах за съвместни излети,но се доверих на Илиян/system1/.Вчера по обяд/изчаквах братлето да поуветря/ се завлякохме до моста.Илиянски ме посрещна и ми посочи запазеното място,за което съм му благодарен и ще почерпя.По няколко причини не ми хареса и след няколко минутки разговор палнахме колите и се върнахме на Вълчевския ръкав!Абсолютен панаир на всякъде-хора,ръченици,барбекюта,фойерверки,лодки,шамандури и никаква риба.Мястото,на което се паркирахме отсече дълбочина 24-30м и реших дори и да не захранвам.Охраната ми разреши да мина зад огражденията,така че бивачето бе на 10 метра от пръчките.Заредих царевиците и огън.При дистанция 70-80м,след поставяне пръчките на стойките влакното заемаше вертикална позиция!
По вероятно бе да удари някоя дълбоководна акула,ама все пак бяхме длъжни да се приводним!В последствие пробвахме какво ли-рибета,грозд едър земен,фидерна,жито-НИТО една рибка.По точно извадих 5-6 слънчака за тапите.Единственната квалитетна риба,която видях бяха две щуки на срещуположния бряг по около кило.Момчетата бяха окупирали сериозен отсек от брега и имаха тази уникална слука!
Друго фрапиращо нещо-уникално голям брой гирими.Охраната не спря да обикаля и да вади,но пшросто е невъзможно да се пребори с наглостта на брата българин и по вечеря се отказаха!
Доволен съм от релакса!Резултата: 6 слънчевки,литър и половина анасонлийка,шест литра бира,пържоли,суджуци и една счупена спинингарка/Ицко,твоята/.
Сутринта говорих с единия Илиян,а след обяд с другия.В общи линии резултатът и при тях бе плачевен.Надявам се,да се включат и те в темата!
Ето и малко фото:
indalo написа:... Деди що изневери на любимата река

По традиция от петнадесетина години откривам само на Сртума. През този сезон успеха е гарантиран, няма значение дали е висока и мътна (обикновено по това време е такава), знам къде и какво да правя. За съжаление, по стечение на обстоятелствата вече втора година откривам далеч от любимата река. Предишния път ги спуках на Дъбника, ама тоя път "гризнах дръвцето".
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вай вай вай, записах първа седмица без риболов тази година. Сега трябва да си търся извинителна бележка 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- учете се от него
Аз и още трима "дръвцегризачи" на Копринка- не е пълен валат ама.....Барем открихме

Кой кво е лапнал убаво,ама аз направо лапнах бурдюро,на никой не пожелавам такова откриване
единствено жената беше плътно до мен и усърдно ми търсеше земен червей
прекопахме цялата градина и стръв не намерих

накрая се ядосах и сътворих ей тая китайска стена

Извинявам се за спама Деди ама такова беше мойто откриване!!!

прекопахме цялата градина и стръв не намерих

накрая се ядосах и сътворих ей тая китайска стена

Извинявам се за спама Деди ама такова беше мойто откриване!!!
-
- и господ не е толокова добър
Да дойдеш батко и на мойта вила да спретнеш една оградка.Между другото не си само шаранист ами и кофражист 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
snegk написа:Да дойдеш батко и на мойта вила да спретнеш една оградка.Между другото не си само шаранист ами и кофражист
Цяла вила ще ти направя батко,нали стана модератор....
пак са извинявам за спама

- Диканаров
- кандидат преподавател
Кво се жалите беее! Единият лепнал най-хубавата русалка, другият добил званието "Майстор бетонист" и ми пишат в неуспешни! Мъ въобще ни съ приобщавайте към стройните редици на "дървоядите"! Аз на откриването брах билки, но ден преди товааааа!!!!!!!!!!! Айде друг да ма изобличава в плагиатство!Изкопирах Сампо и Чавдар Петров със техният размер "бело" рибе!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Абе кой работи кой не , ама никой не признава
Аз записах трети валат за тая година 

-
- учете се от него
На Копринка май не е имало други съфорумници
Иначе на всеки 30 метра се падаха по двама трима човека 

-
- сериозен играч
Е,аз открих риболова на гръб
Събота и неделя бях нощтна,и затова проспах откриването
Но утре отивам да размажа костура на Самуилово-ма то не се знае какъв ще му е кефа............

-
- кандидат преподавател
Dedy,Ловеч и Осъм край него са прокълната работа -не случайно съм избягал от там / жител му бях от септември 1974 до м.декември 1988 /.Кво искаш да хванеш там - някой флакон гнусаво лекарство от троянската фабрика за люкарства или некое парче кожа от "Велур"-Ловеч?Ама,освен че ти съчувствам,трябва да кажа,че много народ се капотира и в други части на Родината,като язовирите Въча,Доспат,Кърджали.Които не бяхме пълно"капо"реализирахме по десетина рибки на р.Арда.Скапаното начало на сезона не означава непременно лош сезон.Да се надяваме и по-често да ходим за риба!
- георги н.
- ще става разбирач
Капотирах се на Дъбника , щото май шест костура май не спасяват от капо. После малко разходка до Искъра при Карлукоео( по едно време ми се струваше че май съм за специализираното лечебно заведение там) , и резила го завърших на платения гьол да село Осиковица. Поне зял ден до водата , ама риба ЦЪ 

Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
-
- учете се от него
Не знам дали капотирах или не
. Може да се каже, че капото бе пълно, защото не отидох с приятелите за откриването
, но може и да съм за успешни
. Бях на ГОЛЕМИЯ гьол - морето, на Перла, по точно на Мириус на палатка с жената и детето, Кольо Сървайвъра и благоверната му. За барбекюто е ясно, но приятно ни изненадаха около 30 тина дракона
и два сафрида, така че не знам за къде съм

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Дай Боже да не съм прав,но такава е тенденцията за нашата мила родна страна 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...