Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Айде и от нас за откриването...
Айде и от нас за откриването...
Тая година ония идиоти от ИАРА , с техните безумни идей, малко ми провалиха плановете за риболов.
Бех решил , по традиция , да откривам на Студен кладенец, но щеше да е безумие да бия 300 км. в едната посока, за да ловя няколко часа и да се връщам обратно у софето
Затова реших да е някъде наблизо.
Реших да спазя и традицията : да ловя бяла риба на откриването,
и другата традиция: да спя край водата. Че то какво откриване е иначе.
Така поставен въпроса не предлага кой знае какви вариации, но след малко чудене реших да е .... Чепинци!!!!
ем е близо, ем има бела, ем е разрешено и у събота.....
Ивака не се остави да го убеждавам дълго и се нави.
Обаче съботата беше на работа , та се присъедини надвечер.
Та пристигам аз на водоема около 10 часа, (яко полях откриването предната вечер, или по скоро нощ
)
Там заварих корифея на чепинския риболов , колегата Диканаров.
Човека си станал рано, ( не като мен , да пука цела нощ), наловил си стръв, заметнал и ....
вече бе извадил едно добро рибе

Настаних се набързо до него, той ми зае от неговите рибета , и заметнах две дънни и една плувка. А време като по учебник: тихо, хладно, облачно. Само за бяла... само че нея я няма...
Постояхме си така с Диканаров, полафихме, поразкарахме се по брега, хапнахме ... и така лека полека деня взе да преваля.
Надвечер Диканаров събра и си тръгна , да почива , че щеше да ходи из планината в неделя.
Аз се помотах още някой време, правих компания на една майка, която възпитаваше дечурлигата

После погледах първите опити за лов на бъдещите щукозаври...
Ей го тука един хубосник

тука па друго зверче наблюдава заниманията на по-горния субект

А тука един батко на предишните се опитва да се прави на листо от папур

погледах ги тия хъшлаци...
...и реших и аз че е крайно време да се заема сериозно с риболов. Извадих едната дънна и на нейно място заметнах мача, на торен. Хвърлих и едно кило жито у водата. Тайната ми надежда беше да се прилъже още некой шарко, като този , негованския, от миналата седмица. Ей го , ако някой го е забравил

Уф не издържах да не се похваля
Да ама се оказа че се завъртяха сносни платики....
Хванах некоя и друга ( по-точно две, и една ми скъса).
Тогава се започна фиестата на щуклетата , на плувката за бяла. Изпонадъвкаха ми всичките рибета, но без да могат да ги налапат. Накрая с последното рибе успях да излъжа един сносен костур.
Немайки повече рибета за стръв измъкнах тази от гърлото му и заметнах пак на НЕЯ. Кълването продължи, но само дърпаха полумъртвото рибе без да лапат
Следва телефонен разговор с Ивака и щом чува за платиките, той пристига с един багажник маркови вкуснотии.
Забъркахме една кофа, намяткахме вътре в гьола сума ти топки, монтирахме по една светеща ампула и се заехме да замятаме в спускащия се здрач.
Тука е местото да спомена , че комарите са много, но за сметка на това огромни... и много гладни!!!!!!
Антикомарина е задължителен!!!!!!!!!!
Метаме си ние, пием си ракиичица, мезим с кремвиршки и си разправяме опашати лъжи.
Около нас водата кипи от дребосък, но на въдиците не пипа.
Издържах до полунощ и се изстрелях в колата да се подготвям за подвизи на сутринта.
Ивака остана да ги мори, но след половин час се домъкна и той. Но нали е упорит , в четири сутринта отново се настани на стола да ги мори. Да ама пак неще. Издържа половин час и се приземи при мен в колата...
Да ама нетрае...
Едва се поразвидели и взе да ме бута да ставам да ловя... мой ред било да пробвам!!!!!!!
Ща неща станах и отидох до въдиците. Верчерта бех хвърлил мача в тревата на брега, но
Ивака бе оставил УИПА заметнат. извадих го и установих че червея все още жизнерадостно си шава на куката. Това ме изпълни с черни мисли за чепинските рибоци и ядосан отново го захвърлих да се къпе. После заметнах и мача, оставих го на стойката и.... в този момент се почна!!!!!!!!
Плувката ми се надигна , после пое встрани. Засечка и първата платика е факт. Оня мързел се изстреля веднага от колата и хвана УИПА. В тоя момент му клъвна и на него.
И като се почна една фиеста.... рибите кълвяха като пощурели. Имаше моменти когато и двамата вадехме риби и нямаше как да си асистираме с кепа. Па и естествено бяхме само с моя спинингарски кеп с къса дръжка...
Както и да. Кълването беше стабилно, а рибите добри. Само и единствено платики.
На гьола бехме само двамата. Първия рибар, който дойде, се навтря до нас и се опита да ни вдигне скандал, че
-"Сме били окупирали целия гьол".
Бехме с Две дънни и две плувки. При брегова ивица от около 4 километра, на която нямаше нито един човек, той бе решил да лови точно на нашето място. Как не го метнах у водата незнам. Спря ме това че щях да изплаша кълвящата риба
А тя наистина си кълвеше здраво. Хубави платики , до половинка. ( ПОздрави на НИКЕЖО
)
Тая фиеста продължи докато се показа слънцето и ... рибите се покриха.
Ивака извади друга магическа захранка и един директен и подкара едри уклей. Аз се опитах да му подражавам ама той определено ги мамеше по-едри, та затова се отказах, да не разправя после че е по-майстор от мене.
Когато и уклеите изчезнаха , тоя корифей на захранването измъкна трета манджа и подкара бабушките покрай брега.
Е тука вече не издържах и го заврънках да си ходим.
Събрахме панаира, Малко снимки на рибата..
Тука нашето момче ги брой...

Тука па я ги броя...

А тука пък позирам

И пак позирам

Само че с две
Та това е.
Като гледам добре сме се справили , впредвид на масовите капота тука у форума.
А и си бехме близо, за половин час си бехме у дома.
М/у другото дъжда ни запраска още преди да стигнем до малашевци. Тръгнали сме си баш навреме.
ТЕ ТОВА Е ПИЧОВЕ, ОТ СОФИИСКИТЕ БАЛАСТИЕРИ, така оплювани от някои колеги
ДА НИ Е ЧЕСТИТ НОВИЯ СЕЗОН И НАСЛУКА НА ВСИЧКИ!!!!!!!!!
Бех решил , по традиция , да откривам на Студен кладенец, но щеше да е безумие да бия 300 км. в едната посока, за да ловя няколко часа и да се връщам обратно у софето

Затова реших да е някъде наблизо.
Реших да спазя и традицията : да ловя бяла риба на откриването,
и другата традиция: да спя край водата. Че то какво откриване е иначе.
Така поставен въпроса не предлага кой знае какви вариации, но след малко чудене реших да е .... Чепинци!!!!
ем е близо, ем има бела, ем е разрешено и у събота.....
Ивака не се остави да го убеждавам дълго и се нави.
Обаче съботата беше на работа , та се присъедини надвечер.
Та пристигам аз на водоема около 10 часа, (яко полях откриването предната вечер, или по скоро нощ

Там заварих корифея на чепинския риболов , колегата Диканаров.
Човека си станал рано, ( не като мен , да пука цела нощ), наловил си стръв, заметнал и ....
вече бе извадил едно добро рибе

Настаних се набързо до него, той ми зае от неговите рибета , и заметнах две дънни и една плувка. А време като по учебник: тихо, хладно, облачно. Само за бяла... само че нея я няма...
Постояхме си така с Диканаров, полафихме, поразкарахме се по брега, хапнахме ... и така лека полека деня взе да преваля.
Надвечер Диканаров събра и си тръгна , да почива , че щеше да ходи из планината в неделя.
Аз се помотах още някой време, правих компания на една майка, която възпитаваше дечурлигата

После погледах първите опити за лов на бъдещите щукозаври...
Ей го тука един хубосник

тука па друго зверче наблюдава заниманията на по-горния субект

А тука един батко на предишните се опитва да се прави на листо от папур

погледах ги тия хъшлаци...
...и реших и аз че е крайно време да се заема сериозно с риболов. Извадих едната дънна и на нейно място заметнах мача, на торен. Хвърлих и едно кило жито у водата. Тайната ми надежда беше да се прилъже още некой шарко, като този , негованския, от миналата седмица. Ей го , ако някой го е забравил

Уф не издържах да не се похваля

Да ама се оказа че се завъртяха сносни платики....
Хванах некоя и друга ( по-точно две, и една ми скъса).
Тогава се започна фиестата на щуклетата , на плувката за бяла. Изпонадъвкаха ми всичките рибета, но без да могат да ги налапат. Накрая с последното рибе успях да излъжа един сносен костур.
Немайки повече рибета за стръв измъкнах тази от гърлото му и заметнах пак на НЕЯ. Кълването продължи, но само дърпаха полумъртвото рибе без да лапат

Следва телефонен разговор с Ивака и щом чува за платиките, той пристига с един багажник маркови вкуснотии.
Забъркахме една кофа, намяткахме вътре в гьола сума ти топки, монтирахме по една светеща ампула и се заехме да замятаме в спускащия се здрач.
Тука е местото да спомена , че комарите са много, но за сметка на това огромни... и много гладни!!!!!!
Антикомарина е задължителен!!!!!!!!!!
Метаме си ние, пием си ракиичица, мезим с кремвиршки и си разправяме опашати лъжи.
Около нас водата кипи от дребосък, но на въдиците не пипа.
Издържах до полунощ и се изстрелях в колата да се подготвям за подвизи на сутринта.
Ивака остана да ги мори, но след половин час се домъкна и той. Но нали е упорит , в четири сутринта отново се настани на стола да ги мори. Да ама пак неще. Издържа половин час и се приземи при мен в колата...
Да ама нетрае...
Едва се поразвидели и взе да ме бута да ставам да ловя... мой ред било да пробвам!!!!!!!
Ща неща станах и отидох до въдиците. Верчерта бех хвърлил мача в тревата на брега, но
Ивака бе оставил УИПА заметнат. извадих го и установих че червея все още жизнерадостно си шава на куката. Това ме изпълни с черни мисли за чепинските рибоци и ядосан отново го захвърлих да се къпе. После заметнах и мача, оставих го на стойката и.... в този момент се почна!!!!!!!!
Плувката ми се надигна , после пое встрани. Засечка и първата платика е факт. Оня мързел се изстреля веднага от колата и хвана УИПА. В тоя момент му клъвна и на него.
И като се почна една фиеста.... рибите кълвяха като пощурели. Имаше моменти когато и двамата вадехме риби и нямаше как да си асистираме с кепа. Па и естествено бяхме само с моя спинингарски кеп с къса дръжка...
Както и да. Кълването беше стабилно, а рибите добри. Само и единствено платики.
На гьола бехме само двамата. Първия рибар, който дойде, се навтря до нас и се опита да ни вдигне скандал, че
-"Сме били окупирали целия гьол".
Бехме с Две дънни и две плувки. При брегова ивица от около 4 километра, на която нямаше нито един човек, той бе решил да лови точно на нашето място. Как не го метнах у водата незнам. Спря ме това че щях да изплаша кълвящата риба

А тя наистина си кълвеше здраво. Хубави платики , до половинка. ( ПОздрави на НИКЕЖО

Тая фиеста продължи докато се показа слънцето и ... рибите се покриха.
Ивака извади друга магическа захранка и един директен и подкара едри уклей. Аз се опитах да му подражавам ама той определено ги мамеше по-едри, та затова се отказах, да не разправя после че е по-майстор от мене.
Когато и уклеите изчезнаха , тоя корифей на захранването измъкна трета манджа и подкара бабушките покрай брега.
Е тука вече не издържах и го заврънках да си ходим.
Събрахме панаира, Малко снимки на рибата..
Тука нашето момче ги брой...

Тука па я ги броя...

Само че с две

Та това е.
Като гледам добре сме се справили , впредвид на масовите капота тука у форума.
А и си бехме близо, за половин час си бехме у дома.
М/у другото дъжда ни запраска още преди да стигнем до малашевци. Тръгнали сме си баш навреме.

ТЕ ТОВА Е ПИЧОВЕ, ОТ СОФИИСКИТЕ БАЛАСТИЕРИ, така оплювани от някои колеги

ДА НИ Е ЧЕСТИТ НОВИЯ СЕЗОН И НАСЛУКА НА ВСИЧКИ!!!!!!!!!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Re: Айде и от нас за откриването...
Браво Кърца, ма адаша нещо сърдит на снимката/не му аресват бройките ,ли/ 

-
- и господ не е толокова добър
Страхотен разказ,все едно,че бях с вас за риба.Перфектни сте. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- ivotatos
- ще става разбирач
много адашмета се сабрахме май в форума
браво добър улов страхотно.
браво добър улов страхотно.
Никога не забравяй от каде си трагнал!!!
ихииийййй това като го чуете значи съм на язовира и вадя риба!!!
ихииийййй това като го чуете значи съм на язовира и вадя риба!!!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Супер разказ и готин риболов!Вече знам къде ще ходя тази седмица за риба
А на Диканаров шапката е уникална.Браво и на двамата за излета
.

А на Диканаров шапката е уникална.Браво и на двамата за излета

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Браво перфектно откриване с прекрасен репортаж
.

Никога на колене пред когото и да е.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вие сте тоталните рибари по баластиерите....колко и да няма риба там за вас има

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- emo vasilev
- сериозен играч
Браво ! Чудесно откриване - добре че не отидохме на Дунава !
Кой,Кърцата ли бе,....Къцааааааааааааааа велик сиииииииииииииииииииииииииииии

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Позьор такъв!Кърцата написа:...И пак позирам

Ама ти си виновен, че не хванах нищо.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Браво,много добре се е получило откриването...все така да взема цяла година!!! 

Ще те спукам,рибо!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Що тормозите така Ники бе,калпазани такива!?!?!?!Ни мой са ожени момчето зарад таз пуста платика!
Майсторчета сте си Вий!Признали сме Ви!
Айде Ивака да почва качамаците,че хич не ги разбирам,пък....ша трябват!

Майсторчета сте си Вий!Признали сме Ви!
Айде Ивака да почва качамаците,че хич не ги разбирам,пък....ша трябват!

- CERRUTI
- сериозен играч
Кърцата написа:А тя наистина си кълвеше здраво. Хубави платики , до половинка. ( ПОздрави на НИКЕЖО)

- MITKO70
- кандидат преподавател
Евала майсторчета,не се съмнямам във вас!Миналия месец като го ,пообиколих гьола ,малко се отчаях,пълно мъртвило.Но си знаех ,че ще и дойде времето и ще тръгне рибата.Защото я има/поне това показа сонара есента/,но е капризна и дано се множи повече.Ако не го засипят гьола тия с камионите 

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Айде малко жокери,
Заханката е задължителна, не е важно каква е стига да не е боклук. Изключително важно е как ще се подава.
Лежане на дъно задължително.
Няма нужда да си играете много с начина на утежняване.
На разсъмване трябва да сте захранили стабилно.
На мач излизат по едрите риби. Кърцата лови почти само едри риби , аз предимно дребни с редки по едри.
Ама нали е скромен си трае
Ако имате достатъчно храна улов от 5-6 килограма не е проблем
Заханката е задължителна, не е важно каква е стига да не е боклук. Изключително важно е как ще се подава.
Лежане на дъно задължително.
Няма нужда да си играете много с начина на утежняване.
На разсъмване трябва да сте захранили стабилно.
На мач излизат по едрите риби. Кърцата лови почти само едри риби , аз предимно дребни с редки по едри.
Ама нали е скромен си трае

Ако имате достатъчно храна улов от 5-6 килограма не е проблем