Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Влас-Емине?
Модератори: emo vasilev, alekst
Влас-Емине?
Здравейте!Доста начинаещ съм в морския риболов /някое и друго попче,сафридче и кефалче...!!!/Тази година живот и здраве ще летувам пак на Влас между 15 юли и 5 август.Понеже съм и ходач и байкър, познавам и дивотията между Елените и Емине, па и след Емине.Моля за съвет, мога ли да се надявам на някъква слука там на плувка с 8 метров телескоп и как да стъкмя за рибата, която препоръчвате.Не съм с високи претенции,но ще се зарадвам истински на нещо,макар и не кит!Моля само от действително имащи опит за там, а не предположения.Благодаря и на слука! 

-
- и господ не е толокова добър
Re: Влас-Емине?
Ако смениш въдицата с нещо морско изпълнение и макараще имаш по големи шансове за успех.Иначе в този маршрут можеш да хвашаш калкан,платерина,елария,кефал и попчета.Другите модели са на приливи и отливи.Също така рапани,пагури,миди и скариди.Общо взето има доста неща.За кефаловите риби ти трябва блатен червей,но там няма откъде,другия вариант е на филенце от цаца.За калкан,граца,хамсия или парче от скумрия.Питай нещо конкретно ако те интерсува.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
Ще си останеш само с надеждитеSpartan написа: мога ли да се надявам на някъква слука там на плувка с 8 метров телескоп

КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Да,вярно много общо го зададох,най - вече ме интересува сафрида и кефала /и лефера де!!!
о,боже тоя пък заек!/.Платерината не съм я хващал,а за калкана не мога да се надявам.Едно ме смущава-от гмуркане съм се съм се убедил, че в този участък, особено от малкото плажче до Емине дъното е страшно каменисто.Ще речете добре дошло,ама хич не съм уверен,че при далечно полегато замятане няма непрекъснато да се заплитам и закачам в камъните...Като по-опитни не мислите ли че именно с "тояга" на плувка мога да се надявам на стръмния склон веднага до брега - на 10-15 метра?А между другото,чета че някаква бургазка фирма продава морски червей-да не е някакво менте,щото аз сам едва ли ще успея да се извадя.Благодаря за съветите и очаквам още любезност.На слука!

- КИРО
- Обратна връзка:
Щом е каменисто,слагай чепаре на тапа.Тогава чепарето е горе и имаш по-малки шансове,но и сафрида понякога гони горе.Вместо червей,залагай скарида на плувка,абе прави си проби един два дена,ще се усетиш.
-
- научил се да хвърля
ОСВЕН ЧЕПАРЕ С ТАПА МОЖЕШ ДА ПРОБВАШ И НА БОМБАРДА.ЩОМ ИМА КАМЪНИ И НА ЗАРГАН МОЖЕШ ДА СЛУЧИШ И НА ПЛАТЕРИНА.ПРОБВАЙ С ТЕЛЕСКОПА,НО ПОСЛУШАЙ КОЛЕГИТЕ И СИ ВЗЕМИ ЕДНА 3-4 МЕТРОВА+МАКАРА.УСПЕХ И ДА СЕ ПОХВАЛИШ ПОСЛЕ!
-
На Влас до пречиствателната излиза доста елария в момента. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.