Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

за мухарството и мухарите
Модератори: Павел Иванов, sestrata
за мухарството и мухарите
привет на всички.
Гледам интересна страница и форум сте направили. Прави ми впечатление обаче, че почти във всеки въпрос в секцийте когато някои питат къде да се иде за мухарски риболов, никакъв отговор
. Има две обяснения - наистина никои не знае, или никой не казва от пуста рибарска ревност .... като се има впредвид че има хора с мухарки, по-вероятно да е второто, но както и да е. Поне имената на реките може да споделяме, ако не местата, ако един се е насладил нека и друг да опита, и без това не го правим да се прехранваме, а за удоволствието.
Аз съм горд собственик на Шекспир мухарка, но нямах възможността да ходя за риба последните две години. От северо-запад(н)ала БГ съм, а там са малко реките дето стават за мухарка и има риба. Учих се на Дунава да я хвърлям и докато се учих хванах 2 попчета, едното доблестно ми съсипа муха за 3 лв.
Около Луковит и селата може да се ходи на Златна Панега (пътя София - Плевен минава от там), има останала пъстърва, но реката е доста неудобна за мухарка, поне за начинаещ като мене. Между другото от тая река е и националния рекорд по пъстърва - 6 кг.
Чувал съм че и на язовир Доспат може да се пробва на мухарка но не съм ходил там.
На Искъра съм се пробвал но без успех, около селата Искър, Долни Луковит и Ставерци.
Чета по списанията за местността Дяволските Казани, и за първите прагове на Искър, но нямам и хабер от понятие къде е това и как се стига до там. Ако някои знае и е ходил нека да сподели.
Скоро мисля да отидо до Рибарица и Шипково да атакувам реката, дано е останало нещо.
Поздрави на слука на всички, Дилян
Гледам интересна страница и форум сте направили. Прави ми впечатление обаче, че почти във всеки въпрос в секцийте когато някои питат къде да се иде за мухарски риболов, никакъв отговор

Аз съм горд собственик на Шекспир мухарка, но нямах възможността да ходя за риба последните две години. От северо-запад(н)ала БГ съм, а там са малко реките дето стават за мухарка и има риба. Учих се на Дунава да я хвърлям и докато се учих хванах 2 попчета, едното доблестно ми съсипа муха за 3 лв.
Около Луковит и селата може да се ходи на Златна Панега (пътя София - Плевен минава от там), има останала пъстърва, но реката е доста неудобна за мухарка, поне за начинаещ като мене. Между другото от тая река е и националния рекорд по пъстърва - 6 кг.
Чувал съм че и на язовир Доспат може да се пробва на мухарка но не съм ходил там.
На Искъра съм се пробвал но без успех, около селата Искър, Долни Луковит и Ставерци.
Чета по списанията за местността Дяволските Казани, и за първите прагове на Искър, но нямам и хабер от понятие къде е това и как се стига до там. Ако някои знае и е ходил нека да сподели.
Скоро мисля да отидо до Рибарица и Шипково да атакувам реката, дано е останало нещо.
Re: за мухарството и мухарите
относно риболова с мухарка аз лично немога грам да ви помогна защото изобщо не ме влече такъв вид риболов. А по мои сведения националния рекорд за същата тази пъстърва е от язовир Доспатдилян написа: Около Луковит и селата може да се ходи на Златна Панега (пътя София - Плевен минава от там), има останала пъстърва, но реката е доста неудобна за мухарка, поне за начинаещ като мене. Между другото от тая река е и националния рекорд по пъстърва - 6 кг.

http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Здравей,koceto написа:Здравейте,колеги!
Някой може ли да даде информация за мухарски риболов по Струма около Кресна?
честно казано скоро не съм одил с мухарката в този район, но минах от там миналата седмица и видимо местата са си добри. Района го познавам защото имам роднини в с. Микрево. (Кресна - Градешница- Огражден и Микрево ги дели р. Струма сега е Струмяни ). От много години ходя в района и има прекрасни места за риболов със суха муха за клен. Много подходящ е района ооколо и под моста ( дори на няколко километра надолу) който е на р. Струма мейду Огражден (Струмяни) и Микрево (посока Цапарево). Над Кресна в самото кресненско дефиле също има прекрасни тихи места с надвиснали клони паднали дървета или големи камъни където дава клен. Сега видях че реката е "паднала" и мойе много удобно да се замята от средата на реката към брега и надвисналита клони. Лично аз мисля да си взема мухарката по празниците 04-06.09.2004 и да пробвам в този район.
Наслука на всички колеги
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: за мухарството и мухарите
Е специално на Рибарица не е останало Диляне . Не е ! Е освен ако не броиш безбройните маломерки коит си късат от муата коя бутче коя крилцедилян написа:.