Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Какво е?
Модератор: sapuna
Какво е?
Колеги, моля за помощ.Днес бях на един язовир за костур та хванах си 5-6 парчета и на плувката нещо повежда, спря поведе пак и потопи, засичам и какво
- има съпротивление от другата страна навивам 2-3 метра и всичко олекна.
Вадя и гледам кордата прегризана, плувка, олова, куки......нищо нямаше, а кордата беше прегризана поне 30 см, събрах я и продължавам с една въдиица...след 10 мин с нея-потопи изведнъж засичам и при само засичане линията олекна...и с нея стана същото.
П.П.-Хващах на рибе, в язовира не е хващан никъкъв друг хищник освен костур.
Имате ли такава случка
Не вярвам да е костур.Какво може да е

Вадя и гледам кордата прегризана, плувка, олова, куки......нищо нямаше, а кордата беше прегризана поне 30 см, събрах я и продължавам с една въдиица...след 10 мин с нея-потопи изведнъж засичам и при само засичане линията олекна...и с нея стана същото.
П.П.-Хващах на рибе, в язовира не е хващан никъкъв друг хищник освен костур.
Имате ли такава случка

Re: Какво е?
Колега, и мен ме съмнява за щука но като никой не е улавял и не е пускана....но пък може птиците да са принесли хайвера..... 

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Щуклета на 100 %
))

Може ли да ми дадете някакви снимки с монтажи които да става за щука и костур.
Ако сложа малка тройка закачена с метален повод вместо с корда няма ли да е подозрително за костура

Ако сложа малка тройка закачена с метален повод вместо с корда няма ли да е подозрително за костура

- Диканаров
- кандидат преподавател
Колега, следващият път сложи за повод 0.08мм кевлар и ще видиш щуката окачена на въдицата си. За да ти прегризва на 30см. значи са над 1.5 - 2кг. И си трай за щуките в този обект! Иначе ще ти ги изловят враговете! Нашият форум се много чете от тях! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Ще те послушам, само да клъвне!Диканаров написа:Колега, следващият път сложи за повод 0.08мм кевлар и ще видиш щуката окачена на въдицата си. За да ти прегризва на 30см. значи са над 1.5 - 2кг. И си трай за щуките в този обект! Иначе ще ти ги изловят враговете! Нашият форум се много чете от тях!

А няма ли да е подозрително за костура

То е ясно, че е щука но как ти прегризва кордата заедно с оловото и плувката - е това не разбрах. Колко ти е разстоянието от куката до плувката. Бах ти и дзвера трябва да е това!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е колко, колко 3-4 метра
Предполагам се е изнизала подвижната плувка

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
gogolisec написа:То е ясно, че е щука но как ти прегризва кордата заедно с оловото и плувката - е това не разбрах. Колко ти е разстоянието от куката до плувката. Бах ти и дзвера трябва да е това!
Плувката ми е подвижна- разтоянието от куката до оловото е 30 см нали пплувката"играе" по кордата и пада да оловото, според мен е прегризала само оловото и от там плувката се е откачила от кордата.

chirusa_bg написа:Е колко, колко 3-4 метра![]()
ДА!
колега,
за мен това си е типичен РАК. има ги много ооколо пловдив и по-специално на Оризари. Няма спасение от тях освен да дойде някой по-едър представител на рибите. По начина по който описваш ситуацията- за мен това е отговора.
за мен това си е типичен РАК. има ги много ооколо пловдив и по-специално на Оризари. Няма спасение от тях освен да дойде някой по-едър представител на рибите. По начина по който описваш ситуацията- за мен това е отговора.
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Няма начин,рак ще еlambri написа:колега,
за мен това си е типичен РАК

Миналата година,бях заспал и тои като почнал стрьв,кука,олово,плувка.Сьбуждам се и тои таман почнал макарата

Аз си мисля че колегата се гьбарка с нас,с тая тема.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!