Така е в нашата държава,но докога....

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

RadiМ
новобранец
новобранец

Така е в нашата държава,но докога....

Мнение от RadiМ »

Мислех да не пиша,но съм доста възмутен и по добре да ви разкажа.Решихме да открием риболова на едно водоемче в Родопите.Там бяхме и на закриването и беше обещаващо за по нататъшни излети.Та пристигаме ние и какво да видим,една мрежа преградила целия ръкав.Веднага след това се появи един местен и взе да ни обяснява,че язовира е взет под аренда и трябва да си тръгваме.Показваше някакъв документ издаден от водно стопанство за наем на язовира.При въпрос как може за 500 лв да вземе такъв водоем,той сподели,че е взет за много по-малко.Та понеже не знаех телефона на ИАРА Хасково звънях на шефа на ИАРА Пловдив който ми даде телефона на д-р Милчев,шеф на Хасковския клон на агенцията.Та чухме се с него/много любезен господин/който ни обясни,че язовира бил към Кърджали и той щял да се свърже с тамошния колега.След малко ми се обажда шефа на Кърджали и ми казва да се опитаме да задържим бракониера за около 20-30 мин при което те тръгвали за водоема.И още,че дори и да е негов язовира няма право да лови с не регистрирана мрежа а и още повече,че все още беше забрана.Взехме да говорим с мрежара с цел да го задържим на място докато дойдат проверяващите.Дотук всичко е наред,НО пет минути след като би трябвало да са тръгнали проверяващите на човека му се обади кметския наместник на селото и му каза,че идвала проверка и да прибере веднага мрежата.Е как мислите?Нашия взе да събира като луд,без да има чували и лодка.Ние си тръгнахме и след половин час ми звъни шефа на ИАРА Кърджали и ми казва,че не са констатирали нарушение на язовира.Само дето договора на магазинера на селото/бракониера/ с водно стопанство не му дава право да лови риба,при положение,че няма договор с агенцията и че цялата работа мирише на изгнило много яко.
Е питам аз ИАРА:
Как срещу по-малко от 500лв може да се вземе язовир пълен с риба?
Как по-време на забраната може да се лови с мрежи в него при положение,че не си зарибил с нито една риба?
Защо позволявате по този долнопробен начин да се обезрибяват водоемите за сметка на облагодетелстване на шепа мошеници.Нима това не е национално богатство.И не го считате за кражба.
Как може да сте свързани с бракониерите и да ги предупреждавате,че ще ходите да ги проверявате.А ние къде сме в тази цялата история.Та нали си плащаме за да ви направим заплатите,господа.Няма оправия в тази държава докато не вкарате няколко от тях в затвора или някой от Вас не влезе там.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Re: Така е в нашата държава,но докога....

Мнение от майсторчето страхил »

Колега,незнам на колко години си ама не разбрали ,че в България още от време оно си е било и май ще си остане така.Вече 19 години се мъча да го променя по единствения законен начин,като гласувам но уви.Може и да има други начини да се променят нещата ,но аз не го знам.Така е колкото да не ни се иска,дано ни натиснат от ЕС щото взех да се отчайвам. :axe:
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

A после политиците ни убеждават"няма корупция,няма шуробаджанащина..."!Язовирите и реките ги обезрибиха,а кой е виновен,че няма контрол?Така е господа политици рибата мирише откъм главата!Вземете направете нещо,че така като гледам съвсем скоро ще заприличаме на една помийна яма!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:roll: Абе тези Кърджалийските.... вече легенди се носят за тях 8)
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
martu
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от martu »

Същата работа и с яз. Камчия!!!
Пълно с мрежари,званях...уж щяха да идват...дръжки!!! Никой не се вясна от ИАРА...а имаше 6 лодки...направиха задръстване в язовира!!!
Абе УЖАС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil:
Ще те спукам,рибо!
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

ейййййййййййййй -пълна отврат. Е за това ме кефи тук- имат си и закони, имат си и кой да проверява, а и рибарите Ш ТИ ФЪРЛЯТ 1 бой ако видят мрежа или друго незаконно средство за риболов.
А и полицаите пристигат за 5 минути и пък недай си боже да им предложиш подкуп :axe: :ANAL: и тем подобни
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от борислав енчев »

Да не я бях чел тази тема по- добре честно.Направо откачих страшно .Това се повтаря абсолютно навсякъде.Ако имам достатъчно парички за да си платя разходите по делата и глобата, щях да го оритам тоя нагльо .Е как ще вземе водоем с риба в него на цената на един GSM апарат??????? Ако взема да пиша псувните дето изпсувах ще ме изхвърлят веднага.
МРАЗЯ БРАКОНИЕРИ :axe:
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Иван-Клисура написа:ейййййййййййййй -пълна отврат. Е за това ме кефи тук- имат си и закони, имат си и кой да проверява, а и рибарите Ш ТИ ФЪРЛЯТ 1 бой ако видят мрежа или друго незаконно средство за риболов.
А и полицаите пристигат за 5 минути и пък недай си боже да им предложиш подкуп :axe: :ANAL: и тем подобни
И тука така , само че контрола за риболовците от брега с въдички е много занижен , но никой местен не нарушава грубо закона,Обаче влезиш ли с лодка и нещо не ти е в ред, мноооооого боли после,или пък да пускаш мрежи без разрешително , условна присъда по бързата процедура , и кат приемат новия закон , ако си чужденец , екстрадация за вечни времена :lol: .Тва е нужно за „братята„ руснаци, румънци, поляци и други утрепки.
cvetelinmitov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от cvetelinmitov »

Тва е нужно за „братята„ руснаци, румънци, поляци и други утрепки.[/quote] Колега нека оправим нашенците пьрво,че са доста според мен
ПУКАМИ НА ШАПКАТА,КЕФА НЯМА ЦЕНА
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Всеки пише, че тази работа вони и е отврат, а никой нищо не прави......... само си говорим за това как трябва да ги мачкаме бракониерите , но досега някой да е казал или написал, че е хванал някой за врата......................... Като гледах на срещата на Езерово все яки момчета ........ ама на няма кур /аж/ за тази работа............ Всички се бият в гърдите , а никой нищо не прави............. те това е българска работа братя. Съжалявам за острия тон , но за бракониери, мрежари и тем подобна сволоч само :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe:
Не разбрахте ли , че ИАРА не помага , а само вреди.... ние си съдираме гъзовете, отделяме пари, от тези които ги нямаме, за да има риба по нашия край, /яз. Домлян/, а в крайна сметка хората от ИАРА и от горското, на които се осланяме да опазят фауната на нашите язовири мародерстват най - безчинствено и нагло. Това е прекалено.......................
Първият който пипна МАМАТА МУ ЕБАВАМ.......................... :axe: :axe: :axe:
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

BZI написа:Първият който пипна МАМАТА МУ ЕБАВАМ.......................... :axe: :axe: :axe:
Те тогава почва да действа закона у нас,га го пипнеш и после тебе почват,ама почват,и тоя наглия бракониер пак ще е на язовира с мрежите а пипащият ще е нейде из прокуратурата,пуу и аз да не бях го чел това,ядосах се ама яко :evil: :evil: :evil:
luxorbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от luxorbg »

Абе лошо е положението по водоемите НО НО На никой от нас не му пречи всеки път когато види нещо да звани на местните телефони на ИАРА .
По един или друг начин бракониерите обикновенно си тръгват.Или ги предупреждават или идват и ги санкционират или пък като видят че говориш по телефон и гледаш отблизо към тях си тръгват, тъй че поне можем да продължим да тормозим ИАРА и бракониерите поне с позвънявания...... :twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Едни говеда си бяха хвърлили въдиците два дена преди откриването.
Видях ги с един приятел и исках да звънна на ИАРА, но той ми каза, че нямало смисъл, понеже тези "не били случайни".
Мда...в деня на откриването катера на гранична цял ден си стоя при тях. :twisted:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Всички сериозни бракониери са свързани с властта по някакъв начин и са със солиден гръб. Ни най-малко се учудвам.
500 лв. е нормална цена според "някои". Ето виж тук за колко се дават язовири. http://www.hisar.bg/resolve/resh_mandat ... 11_11.html
Обсъждахме подобна тема за отдаване на общински земи.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Народа е казал отдавна.За кокошка няма прошка, за милиони няма закони :smt102
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”