ДА ПУСКАМЕ ЛИ СОМОВЕТЕ ?

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Както каза един колега-
днеска ни викат- пускай рибата,
утре давай жената...
АААААААААА- НЕ! :lol:
Troli

Мнение от Troli »

Колега,днеска дай жената а утре ми е все едно дали ще пускаш рибата или не! :D :D :D
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

колко тежи сом 70 см.

Мнение от hristotihov »

Колеги, хванахме едно сомче около 70 см. и го пуснахме. Ето хубави снимки:
http://picasaweb.google.com/tanitass/Som
Може ли да ми кажете колко тежи 70 см. сом?
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

мерси, значи към 2 кила явно не е почнал да дебелее още - тънък и дълъг, плуваше като водна змия като го пуснахме :)
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Според мен всички сладководни риби трябва да се връщат,за да има за напред,пък и тръпката да я хванеш,да я пуснеш и да видиш,как си отива жива и здрава е несравнима!За доста хора е непонятно да пускат уловената риба,което е много лошо.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Камбата написа:Според мен всички сладководни риби трябва да се връщат,за да има за напред,пък и тръпката да я хванеш,да я пуснеш и да видиш,как си отива жива и здрава е несравнима!
Дали така мисли щуката от галерийката ти? :wink: /не се засягай/
То не би релийз,то не би резил!Спрете се бе хора!Всеки е достатъчно голям щом държи въдица в ръка!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Troli

Мнение от Troli »

Ице,браво за постъпката! :wink: Щом те интересува,колко тежи една риба,не импровизирай а си купи кантар до 12кг.!И всичко ще бъде наред. :wink: Максималният кантар,който се продава по магазините е до 100кг.! :wink: :D
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

за съжаление още битува разбирането, че на риба се ходи за прехрана, а не за удоволствие... Наистина не виждам нищо лошо човек да си прибере една мерна риба като трофей, а и да се почерпи с приятели, ама разни приказки от типа на 5, 10 и т.н. бр. сомове... да прибереш 150-ина килограма месо... това трябва да е подсъдимо - независимо дали с мрежа или с въдица... Ако ще да си бил на 30 дневен излет!
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

колеги това е риболовен саит . предполагам че повечето членове имат риболова ,за хоби .ако мога така да се изразя,ние не сме овчари да си за ведждаме стадото в къщи .доколкото ми е известно си има законово положение , една трофеина риба ,снимка у вас на тротоара с любопитен комшия става по интересна.неговата риба никои нама да я хване.......за повече от метро да иде.които иска. риболова на сом не сам запознат ни наи малко .
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Лошо е когато на Монтана се прибират сомчета по 1.300кг. И ги броят за 3-4 килограмови риби.А още по-лошо е,че не знаят че това са бебета.И наистина се пълнят фризери с тях.Били много вкусни.Аз ги моля да си пресметнат разходите за бензин и храна.След това да ударят една черта и да видят колко риба могат да си купят.И най-лошото е, че го првят хора с пари,а не бедняци.
Пример:Идват мутри с джипове и др. луксозни возила.Слизат от колите си.Вадят скъпи GSM-ми и започват да говорят за сделки с милиони.Пичетата ги гледат в очите и джоба естествено.После вадят една мрежа.Пускат я безцеремонно.След това се изважда цяло къмпинг оборудване. На което можем да завиждаме.От там е дошло време да се извадят и въдиците.Те са с обща цена около 25лв за 5бр.Но нали с тях няма пред кой да се дуят.И след като се напият карайки джетове.Вадят всичко от водата и си тръгват.По пътя отново сделки и пари.Всичко е О.К. Но кога ще разберем,че не е това живота.Та тези същите после ми разправят как я утепали рибата.Въпроса е кога ще спрем да се преструваме и ще станем хора с морал и по-малка лакомия.Това е само хоби. И за него се плаща,а не се носи във фризера.Така както караме ски на Банско например.
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

hristotihov написа: тънък и дълъг, плуваше като водна змия като го пуснахме :)
Сигурно е изглеждало ей така
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
На платено не одим !
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Хубави мустаци има .... :lol: сома.
Аватар
patlak
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: ДА ПУСКАМЕ ЛИ СОМОВЕТЕ ?

Мнение от patlak »

Е , ТЕЛЕ, взимат се малки ,прав си ама не го правят всички , само мрежарите бракониери и диванетата ! Редовните колеги които са от МОНТАНА не го правят ( е случвало се е ама когато е наранен и няма как особено с тия голями ченгели :D ), но малките са голяма напаст особено на дъно! Ама по се чудя откаде тая информация за МОНТАНА и СОФИЯНЦИТЕ :D ? ???, да не са от тези които ги познаваш или и ти идваш да риболовстваш там , ....нищо че големите сомове са само мит ???? :D :D :D :weedman: :drinkers:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: ДА ПУСКАМЕ ЛИ СОМОВЕТЕ ?

Мнение от INCUBUS »

Не ходя целенасочено само за сом,ако хвана мерен /в смисъл над сантиметрите ,посочени в закона /-не го връщам във водата.Заради мен няма да се свършат големите сомове,защото примерно за 5 години риболов,съм хванал 4 такива сома.Не целя трофеи и рекорди,риболовствам за удоволствие,а такава риба освен това е и кулинарен деликатес.За същия период,съм върнал обратно във водата над 30 маломерни сомлета.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Re:

Мнение от man1966 »

valeri написа:колеги това е риболовен саит . предполагам че повечето членове имат риболова ,за хоби .ако мога така да се изразя,ние не сме овчари да си за ведждаме стадото в къщи .доколкото ми е известно си има законово положение , една трофеина риба ,снимка у вас на тротоара с любопитен комшия става по интересна.неговата риба никои нама да я хване.......за повече от метро да иде.които иска. риболова на сом не сам запознат ни наи малко .
Не знам сомовете дали ги ловиш ,но аватара ти ееее.... 8)
На всички риболовци пожелавам повече таквизи ..." Бански"...
Я елате рибенца при батко...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”