Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболова около Русе

Мнение от Николай-Русе »

Каква е според вас тази Дунавска рибка която хванах днеска ??? Павката и Ивчо да знаят, тъй като куминикирахме по телефоните. :D :D :D

Изображение
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Ники тука ша трябва да се изкажат баш Дунавските майстори. Иначе браво ,че и ти си открил . :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Браво nick71 !,
Не мога да повярвам, че това е Danube Salmon, (Hucho hucho), Дунавска пъстърва.
По стойката и окраската е тя.Но ареала и е горното течение на Дунав !
Тази риба е била забранена да се лови през средните векове, а и по-късно от простосмъртните.Била е на почит в кралския двор на Германия.
Обича богати на кислород води и е индикатор за чистотата на водата.
От твоята снимка така преценявам - може и да греша.Малко е бедна на цветове снимката.
Достига на дължина до 1.5 метра и 50 килограма ! По голям от нея е само руският Таймен ( Hucho taimen).
Евала ако е тази риба !!
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

Изкъпахте ли се днеска ааа?

С колегата ходихме на стълпище, народ бол нагъчкахме се на едно тясно местенце на камънака и се надявахме да открием подобаващо, не след малко преди да хвърлим пръчките дойде някакъв да си проверява и вади таранките, които ги е заложил предната вечер и се похвали че доволно си ловял сомове на това място. До нас имаше хора от предния ден са хванали мрени и вретенарки. Бялата гонеше на места но не посегна на заложеното попче от нас и ние си останахме само с 10-на таранки и още толкова попчета, докато не заваля лек дъждец и масово народа тръгна да си ходи. Ние не се уплашихме и продължихме, но то задуха един силен гаден вятър, взе да гърми и присвятква, че взехме и се прибрахме към 12часа на обяд ядосани и обидени на времето.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Нашето откриване беше мога да кажа УСПЕШНО :!: Почнахме на Янтра при Бяла там ядохме голямооооо дърво.Отначало се почна с попчета и едно кефалче малко, което веднага отлетя с параболичен полет в реката да расте.Към 11 часа така ни заваля едвам успяхме да издрапаме до колата.Стояхме и чакахме около час и половина а да спре а да спре ама не спира...направо порой.Накрая излязохме, отидохме да приберем пръчките взехме по един душ под небето и по пътя към Русе се сушихме на парното.Като наближихме Русе видяхме, че не вали а и имахме още малай за хвърляне и речено сторено - Текето.Лично аз не вярвах, че ще си намерим място, но явно това, че и там е капнало малко дъжд ни помогна.Намерихме една пролука и заметнахме 5 дънни.Излизаха таранчици и едни шаранчета, колкото шепа :cry: (тези идиоти как може да зарибят с такива шаранчета и да пуснат да се лови :evil: ).Така беше почти до края.До нас едни мангали имаха доста амури в размера между 1-2кг.Естественно те бяха хванали някой с каяк да им направи петно и от брега хвърляха там.Нашият късмет заработи почти накрая.Беше затишие и не буташе от известно време, когато мощен и рязък удар направо събори едната пръчка.Засичане и приятна тежест отсреща, не вярвах, че ще влезе в употреба манчока (НАЙ-НАКРАЯ!).Изкарахме амура, не съм го теглил но е хубав.Удари на малай отдолу на 2куки царевичка от консерва и жито със степ ягода.Това е от мен.Ето и няколко снимки:

П.П. Не мога да кача снимките, излиза ми този надпис "Максималната големина на файловете е достигната." Какво трябва да направя?
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Pedro написа:Браво nick71 !,
Достига на дължина до 1.5 метра и 50 килограма ! По голям от нея е само руският Таймен ( Hucho taimen).
:shock: :shock:

Pedro И аз не по-вярвах на очите си като я видях, но всички колеги по-край мене , твърдяха че е пъстърва, ама аз за по-сигурно звъънах на Павката да го питам възможнолие е.
Иначе и аз открих сезона нмежду Стълпище и Батин, преспахме там на 31 срещу 1, комарите са ужасни нощем :evil:
не ги плаши, нито огъня, нито одеялото с което си се загънал.
На дъното хванах само едно сомче (маломерно), а на плувката около 40 таранки, и няколко попчета.
И нас ни изспалши дъжда и си тръгнахме рано.
За текето казаха, че за неделя за продадени 5000 билета :D
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Мислех да пропусна откриването на 1-ви, за да не се "сливам" с тълпата :) , но "сърце юнашко не трае" и в неделя с бащата се занесохме на бръшленските канали. Приятно бях изненадан, че всичко е обрасло и няма следи от човешко присъствие по време на забраната. След като проправях пътеки, като диво прасе през тръстики, буренаци и драки, и след малко вадене на водорасли от водата и захранване, най-после се разположихме и започнахме да "риболовстваме" :) . Кълвеше си много добре и излизаха бабушки, таранки, уклейки и даже едно бибанче, но по обед започна да гърми и да святка...абе това всички сте го видели, та си хванахме пътя. Риболова беше кратък, но успяхме да хванем около 2-та килограма всевъзможна "плява"...тааа открихме де. :D
Ник, трябва да направим една класация за улов на "екзотични" риби в Дунав. До тук ти водиш :D . След теб е Педро с оная вретенарка, не че е екзотична ама ми се вижда големичка. Добрата новина е, че все още има такива риби, и щом се е хванала по нашия край на реката, значи водата е по-чиста.. или поне се надявам. Дай боже и ние да хванам такъв рибок :wink: .
Аватар
balkinei
новобранец
новобранец

Мнение от balkinei »

:) Въпреки ,че смятам откриването на сезона за успешно ,ще го впиша само тук ,щото можеше и по-добре ! Мисля ,че лошото време и спадането на водата си казаха думата за слабия резултат . Сън не спах и в ранни зори се забих в най-гъстото ... :D само там имаше място .Ей такова около мен :
Изображение
С развиделяването , рибата пощуря ! Имам предвид, че заподскача и пляска отвсякъде . :D Незнам как ,но рибата намери стръвта която бях заметнал ,мамалига и дебел розов земен червей ! (Проверих има и две очи :D )
Изображение
Изглежда голям, но е само 2кг. На плувка ,хвърлиш вадиш ...на бял червей...:
Изображение
Броих змиите ,да не заспя !
Изображение
Добре ,че ми се доспа много ! Тъкмо се прибрах и плисна дъжда . По вечеря същата история .Рибата се активизира около 20:00ч до към 21:00.За съжаление не успях да извадя нищо освен два-три кг дребна таранка (каракуда )
Изображение
Изображение
Не е важен улова ,а удоволствието...
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

balkinei,
Това си е много добро представяне с доста риби в живарника.
Особенно като за ден Първи.И снимките са станали отлични.
Продължавай така и по-добре.
Мене ме гони карък от една риба (когато хвана де..) от лятото на миналата година, май не си спомням да има уловени 2 или 3...Кога ще го чупя този карък незнам.
Попчетата за стръв не се броят.Ама и аз маам с едра стръв за едър хищник....

nick71,
Изкопах една снимка на дунавска пъстърва :

Изображение

Има една статия за тази риба от Васил Колев ето какво пише още:
Тя е била любимото ястие на крал Лудвиг II Баварски. И досега месото й се цени много в Германия и в някои немски ресторанти достига цени, до каквито цените на месото на никоя друга речна и дори морска риба не се доближават.
Като гледам твойта снимка и тази - това е.И може само да се радваме, че водата е чиста.Трудно може да се замърси втората по големина река в Европа (Дунав)..след Волга.И да стане в определени участъци, то се оттича и пресните води идващи отгоре оправят нещата за 3-4 дена.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Ето още инфо за рибата!
http://fishes.nariba.com/fishdetail/26.html
Голям успех е да хванеш такава риба поздравления!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Толква години ловя по Дунава,казвам си честно, не бях чувал че съществува такава риба :oops: , балгодаря ви колеги за инфото .
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Само бях чувал за Дунавска пастърва.Мисля ,че и на някой от срещите нещо се говори за нея но несъм си мислил,че ще хване някой такова чудо.Ники и според мен е голям късмет да хванеш такава риба :smt038 - пусни си фиш от тотото не се знае :D може да ти е касметлийски период :D :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Шамана беше извадил преди две години една такава с блесната, докато ловихме распер - на бързея на Помпената на Мартен - оптимист съм за бъдещето на Реката - става все по-чиста!
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Четох някъде, че преди много години в Българския участък на р.Дунав е зарибявано с
дунавска пъстърва закупена от развъдници в Чехия.
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Реката! Утрото беше чудесно и предвещаваше добър улов.Разпънахме цирка ,захранихме и зачакахме.
Изображение
Изображение
Началото беше обещаващо,но към 7.00 практически риболова приключи с епизодични побутвания от по размерни риби.
Изображение
Определено рибата се храни сутрин и вечер и то за кратко време!
Следващата седмица пак.Това е за сега.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”