Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

я да се преброим мренаджиите......
Модератор: bobopeli
Agent Vassilev написа:. Все не мога да хвана жената да ми я изпържи. Има ли някакви други начини за приготвянето й? Един път само си я пекох на скарата, ама май не бях много очарован
каква чорба само става от нея - красота!!!!!!!!!!!!!!
запечена в тавичка на фурна с доматки също не е лоша!!!!
ТРЕПЕРЕТЕ МРЕНИ.........ИДВАМ
- Agent Vassilev
- новобранец
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
мм,да
жените-за ИБАНЬЕ,мрените-за ЛОВЯНЬЕ
интересното в случая е,че ВСИЧКИ мрени стават за ловянье,а ДОСТА жени не стават за ибанье...
иначе,който му се случи да удари 2-3литрова дулица(както им викат в мойта банда) и то на болонезе,ще види що е то оргазьм без женско присьствие

иначе,който му се случи да удари 2-3литрова дулица(както им викат в мойта банда) и то на болонезе,ще види що е то оргазьм без женско присьствие

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
мм,да
много погрешни работи видех за тая мрена(ударението е на А)напр. според мен е нужна захранка за черната или маришката или както там си искаме,сьщо според мен не е толкова подходящ торния,колкото мамареца или зеленка както му викат,ама зеленка е друго ама нема значение-те и на бабушките викат червеноперка(а и на мен понекога ми се случва да ми кажат педераст:))))))))ест.мнението си е мое,затова искам да предизвикам диспут 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Agent Vassilev
- новобранец
Да... За стръвта си прав. Мамарец или ручейник - това е естествената й храна. Просто кълве неудържимо. Пък за зеленката (зеленуга, лешанка - малка, пъстървова рибка) - не знам дали кълве. Възможно е, но за нея съм чувал, че е естествена храна на пъстърваа, т.е. може да се използва за стръв при гонене на пъстърва. Всъщност - няма нищо лошо да се пробва и за мрена 
Между другото аз съм от тези, дето бъркат бабушката с червеноперката. Знам, че на едната очите са жълти, а на другата червени и т.н., ама все забравям на коя какви са. Я дай малко светлина

Между другото аз съм от тези, дето бъркат бабушката с червеноперката. Знам, че на едната очите са жълти, а на другата червени и т.н., ама все забравям на коя какви са. Я дай малко светлина

-
- сериозен играч
за захранването аз съм на мнение ,че много си зависи от реката.
Аз съм я ловил предимно в малки рекички и там определено не е давало резултат захранването
Аз съм я ловил предимно в малки рекички и там определено не е давало резултат захранването
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- Agent Vassilev
- новобранец
-
- сериозен играч
Колегата под зеленка има впредвид едно йивотинче от рода на ручейника само дето е по малко и го има почти през цялото лято.
А за червеноперката и бабушкате сега.Червеноперката има уста насочена на горе ,и гръбната перка не е на една линия с коремните а доста по назад , при бабушката гъбната и коремните перки са относително на една линия.
По принцип хванеш ли червеноперка веднъж .. ще разбереш
А за червеноперката и бабушкате сега.Червеноперката има уста насочена на горе ,и гръбната перка не е на една линия с коремните а доста по назад , при бабушката гъбната и коремните перки са относително на една линия.
По принцип хванеш ли червеноперка веднъж .. ще разбереш
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
мм,да
по това най-лесно се свиква да се познава-като и опнеш нагоре грьбната и коремната перка(надолу ест.) и прекараш мислена линия са на 1 ниво- на червеноперката грьбната перка е видимо по назад кьм опашката,инач е окраската варира според водоема,ама то по наште много нема черв. па те стават и доста по-големи-чел сьм за по 3кг,ама моя скромен принос е около 900гр:)))относно захранките з а черна мрена в баш бьрзея-черно житце и кускус с ароматизатори,относно захр. за хищник-редко хлебче(е според дьлбочината)колкото и да е смешно...привлича дребоська сьотв и хищника-изпробвано,е пичове
опаа-пояснение-черно жито,разби раи НЕгрухано-от нивата,не от гробищата 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
мм,да
аз мразим малките рекички,все пак дьлго бях язовирджия
тьй,че неам тая школа-най малката река на която си позволявам да ходя е Тополница около Мухово и Поибрене,ама напоследьк гоня само рекорди на размер и там не сьм ходил,па и те и ебаха маиката..ама като се замисля най големата ми ч.мрена е оттам,е верно че него ден повечето пихме и друго не фанах 

За размера.
Относно големината - рекордът се държи от яз. "Мандра" над 3 кг. въпреки че не съм особено сигурен да ли е било МРЯНА!!! От 10г. риболувам там, но такова чудо незнам. Най-голямата ми е 500гр. А и тя се позагуби след като напълниха язовира с амониева селитра преди около 7-8г. Раците изчезнаха тотално.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
Мряната е страхотен риболовен обект. Борбена риба и в същото време си иска майсторлък при засичането на тежко. Колкото за болонезата колегата си е много прав. Както си риболовстват на "влашка плувка" и като дойде някоя красавица над кило става доста интересно. Абе трябва да се пробва. Лично за мен е страхотен риболов. 

Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.
- Agent Vassilev
- новобранец
Като изключим рибарските ми "подвизи" като дете едва миналата година открих мренаджийството. Страшно добре ме устройва, защото мрена може да хванеш и на центъра на Вършец (в р. Ботуня, която там си е бара). Така не се налага да се пазаря със жена ми за отпускане на повече времеви ресурс, който е нужен да се замъкнеш до някой язовир или по-сериозна река
А иначе мрената си е страшен "обект" - 2 думи да няма
Всъщност а повечето уловени ги пускам... Там нямам условия за съхранение, а пробвах няколко пъти да слагам в корито, за да си играе детето с тях, но не издържат дълго. Така, че напоследък с мрените само си спортуваме
Там между другото единственият начин, на който ми дава безотказно си е полутежкото и на ручейник. Няма отказ

А иначе мрената си е страшен "обект" - 2 думи да няма

Всъщност а повечето уловени ги пускам... Там нямам условия за съхранение, а пробвах няколко пъти да слагам в корито, за да си играе детето с тях, но не издържат дълго. Така, че напоследък с мрените само си спортуваме

Там между другото единственият начин, на който ми дава безотказно си е полутежкото и на ручейник. Няма отказ