Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Болест на костура или какво....
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Болест на костура или какво....
Направо не знам какво да правиа,вижте какво рови низ костурите които ловиме,и това длабоко в месото.В отделни егзeмплиари имаше и по 10-15.Ето направих некои снимки па кажете какво мислите,и дали некои е срештнал саштото и дали некои знае какво е това.Излизат от под кожата,от под биалото месо.Опасно ли е ако консумираме такав костур,убива ли температурата тиа гадинки.Повече думи от мене са ненужни,снимките показват..........

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Re: Болест на костура или какво....
Одери костурите и изчисти червейчетата. Месото си е годно за консумация. Край Бургас костура също е такъв
.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Абе аз ги дерем,но не знаех каква животинка е това втреrumci написа:Одери костурите и изчисти червейчетата. Месото си е годно за консумация. Край Бургас костура също е такъв.

Macedonia

-
- кандидат преподавател
И край Сливен се ловят такива аз лично ги изхвърлям все пак това е малко гадно,червеи в месото
Ако някои знае какво е да пише.

-
- ще става разбирач
slivnalia-много се кефя на посланието ти и се обнадеждавам че народа наистина ще се вдигне срещо тази нагла мафия.
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Колега, мин.есен намерих такива в костур и шуки, уловени на Езерец.Пуснах тема, т.к. и аз бях изумен не по-малко от теб. Писаха ми мн.колеги, с различни мнения по въпроса. Имаше дори коментар на човек, който беше цитирал някакъв доктор или нещо подобно. Така и не разбрах в крайна сметка - опасни ли са при консумация или не. Но в чисто психологически палн - да ям месо с червеи......аз поне не бих го направил 

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- Боро
- научил се да хвърля
Нищо му няма на костура. От 15 години си хапвам такива и нищо не ми е станало. Паразитът е безобиден (съсредоточен е покрай корема и под кожата). При нормална топлинна обработка не остава нищо от него и яйцата му. А и не ходи по хората.
Хапни си го с кеф !!! Това за мен е една от най- вкусните риби.
Хапни си го с кеф !!! Това за мен е една от най- вкусните риби.
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Наистина много се е изписало по въпроса за тези червеи!При нас по Тунджа в определени участъци,костурът е пълен с тази гад.Изключително вкусна риба,но мене лично ме е гнус като видя тези червеи и не консумирам месото.Имам познати,които не се връщат и от най-опаразитения костур,като явно нито ги е гнус нито се притесняват.Освен умствени(тях си ги имаше дори, когато нямаше тези болести по рибите
),други проблеми при тях не съм забелязал от дългогодишната консумация на такива екземпляри.

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Приличат на онес тънките червейчета дето хранят аквариумните рибки с тях.
- Ivan Hadgiev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
абе вие луди ли сте да ядете заразена риба, това си е честа трихинилоза като у свинете
- Ivan Hadgiev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
............... а и риболова е за кеф, хващаш и пускаш, като ще ядеш си купи изчистена, поне няма да знаеш чи е имало гадинки в месото
- CERRUTI
- сериозен играч
Абе човек какви глупости приказваш......много се изписа за паразитите по рибите и специялно за тези по костура как се заразява и защо по мирните риби от същия водоем няма(за пример Вая в Бургас)тези паразити са изключително само при хишниците-костур,бяла,щукаIvan Hadgiev написа: това си е честа трихинилоза като у свинете
специялно тези чевеичета за които пита Никола не издържат на термична обработка.а има и начин като се посоли рибата те сами излизат(поне така си спомням какво съм чел от коеги).Има едни плоски бели червеи за които знам че са по опасни от тези чевените те направо си приличат на теня......
Като тази ли?Как можеш да говориш за Кеч &Рилайс и да имаш такава снимка в галерията!!!Ivan Hadgiev написа:а и риболова е за кеф, хващаш и пускаш, като ще ядеш си купи изчистена

-
- сериозен играч
Никола,дери костурите-повечето от гадините остават по кожата-после забъркай оцет,сол и вода и накисни филетата.Всички останали червейчета излизат.Пържи и лапай със студена бира-няма проблем.
- Na_Sluka
- научил се да хвърля
Колега на мен също ми се е случвало ,започнах да го чистя и ги видях но не посмях да ги ям и ги изхвърлих