Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Болест на костура или какво....
Модератор: dantho.mihov
- Na_Sluka
- научил се да хвърля
Re: Болест на костура или какво....
Колега на мен също ми се е случвало ,започнах да го чистя и ги видях но не посмях да ги ям и ги изхвърлих 

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Тези червеичета сега ги виждам за пръв път и както каза един колега това са червеичета за аквариумни рибки викат му тубифекс.Аз си хранех преди рибите с това обаче започнаха да мрат след 1 месец оказа се че това е храна за малки рибки.
- Димича
- ще става разбирач
Бях повдигнал този в-с в една моя тема,но никой нищо конкретно не ми отговори,а и сега,след като прочетох всичко тук,все още съм напълно раздвоен!При моите костури забелязах 3 групи от паразита:единични възрастни,пръснати навсякъде по месото;млади,групирани на топки по 3-5бр.,главно между ребрата;новоизлюпени,по 3-5бр.в гнезда с пихтиесто съдържание между ребрата.Това показва,че процеса на размножение протича в самата риба,а не/или не само/ извън нея.Което от своя страна говори,че в месото на рибата има и яйца от паразита,които не могат да бъдат отстранени,като се одере и изкисне рибата,т.е.,дори червеите да излязат,яйцата остават,а те може и да не се унищожат при термичната обработка.А резултата от заразата може да се прояви и след 5-10-15 години.Според мен,не си заслужава риска от консумация на заразена риба,въпреки че костура е с уникален вкус!!!
п.п.Червейчетата за акв.рибки са други-по-тънки и по-меки,и живеят в тинята,а не в рибата

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

-
- учете се от него
Във фишингманията са го нищили доста подробно и паразита е разконспириран- ФИЛОМЕТРОИДОЗА , до колкото разбирам не е опасен за човека.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... sc&start=0
Има много подробна информация и в ред руски сайтове , най-вече във връзка с промишленото рибовъдство
http://www.google.com/search?sourceid=n ... 0%b7%d0%b0

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... sc&start=0
Има много подробна информация и в ред руски сайтове , най-вече във връзка с промишленото рибовъдство
http://www.google.com/search?sourceid=n ... 0%b7%d0%b0

-
- разбира нещата
Според мен няма яйце или жив организъм, които ще издържат 15мин. при 180ºС(пържене или печене). За по-гнусливите - накисване в солена вода и те сами излизат. Иначе са си обикновени протеини. 

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
-
- учете се от него
Доста подробно попрочетох руските сайтове и най-вече този:
http://www.internevod.com/rus/academy/b ... va12.shtml
Това което руснаците пишат категорично е че тези нематоди ( вид кръгли червей) за безвредни за човека. Освен това в тялото на рибата не се снасят яйца. Мъжките червей които са белезникави и с дължина 2-3 мм. оплождат женските- тези червените на снимките са само женски(3-15см.). Ларвите на малките паразити се развиват в тялото на женските червеи , след което женския пробива месото на рибата от вътре навън и изхвърля живородени 300-400 000
ларви във водата. Там ларвите намират междинни приемници- зоопланктон(водни бълхи , циклопси и т.н.) развиват се и рибите се заразяват като поемат планктона като храна. С две думи- свободен водоем който е заразен с това чудо-НЯМА ОПРАВЯНЕ. Ако е рибарник- точи се есента до дупка , рибите се продават само за консумация и водоема зимува празен като се обработва с негасена вар. Основно поразяват новоизлюпените рибки-измират масово до 12-15дни. Не поразява амур , лин , толстолоб. Шарана и каракудата и те под ножа
Те , руснаците основно имат проблеми точно със шаранови стопанства....
http://www.internevod.com/rus/academy/b ... va12.shtml
Това което руснаците пишат категорично е че тези нематоди ( вид кръгли червей) за безвредни за човека. Освен това в тялото на рибата не се снасят яйца. Мъжките червей които са белезникави и с дължина 2-3 мм. оплождат женските- тези червените на снимките са само женски(3-15см.). Ларвите на малките паразити се развиват в тялото на женските червеи , след което женския пробива месото на рибата от вътре навън и изхвърля живородени 300-400 000

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
полизивски,бая се писа преди време по вьпроса-поразтьрси се-стига модераторо да не го е изтрил...като жокер,без да навлизам в подробности-ПЬРЖИ И ЯЖ-нема зор!!!само глей да не ги МАРИНОВАШ нещо-тогава е кофти 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
тубифекса не е паразит - живее в тинята, като много обича отпадъчните /фекални/ канали... от него рибите могат да умрат само от системно прехранване /затлъстяват/... редуваш със суха храна и няма проблеми с аквариума...Protos_Immortal написа:Тези червеичета сега ги виждам за пръв път и както каза един колега това са червеичета за аквариумни рибки викат му тубифекс.Аз си хранех преди рибите с това обаче започнаха да мрат след 1 месец оказа се че това е храна за малки рибки.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Абре хора,след това което го видиах,откато малко похубаво се растрсих по костурите,вече сам на мисла дали да ги иам ако са с тиа гадотии.Излизаха им от всекаде бе хора,от под ребрата,от кожата......5кила написа:полизивски,бая се писа преди време по вьпроса-поразтьрси се-стига модераторо да не го е изтрил...като жокер,без да навлизам в подробности-ПЬРЖИ И ЯЖ-нема зор!!!само глей да не ги МАРИНОВАШ нещо-тогава е кофти
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!