21.08.2004 яз. Искър

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

21.08.2004 яз. Искър

Мнение от fixxer »

здравейте, на 21-ви (събота) мръднахме с приятели до яз. Искър. Попринцип трябваше да отидем още в петък но малко се пообъркаха плановете и затова се наложи да пътуваме в събота сутринта. Мястото беше Шипоченския залив, където е доста удобно за палатка и обикновенно излетите ни минават там. Бяхме на язовира около 6:30 и хвърлихме въдиците към 7 без 10. Съседите които бяха там от седмица казаха че излизат само дребосъци и то малко. Забърках любимата си захранка 1,5 пакета мляно кюспе NESSA, 1/2 пакет РЕКОРД за шаран, малко розова фосфоресцираща MOSELLA и половин хляб. Не след дълго дънните въдици започнаха да дрънкат. Рибите бяха предимно каракуди между 400 и 600 грама. Излизаха и много малки платики, но костура го нямаше. общо взето кълването започна да замира към 8, докато в 10 направо спря :? До 21:30 се хващаха единични екземпляри каракуда и платика с гореспоменатите размери по 1-2 на час. След това рибата започна да се раздвижва, но не много качествено, заради което се качихме до огъня и пийнахме порядъчно количество бира лафейки около огъня. В 1:30 отивайки към палатката си минах покрай въдиците и извадих на 2-те си въдици по една каракуда. Не ги заредих за през нощта защото беше свършила разбърканата смес, а и все пак нощния риболов е забранен :wink: На другата сутрин станахме в 5 без 10. Още беше тъмно. Налундзих си челника и отидох да си бъркам захранката. В началото явно рибата още спеше, но към 6:30 се отпуши. Дънните въдици започнаха да чаткат периодично, като рибите бяха каракуди 500-600 грамови. Към 9-9:30 със Станката забъркахме една захранка за платика и започнахме да ловим на плувка. След 15-20 мин захранката си показа действието и започнаха да се ловят 200-300 грамови платички. Захранката явно беше събрала и доста дребосък защото започнаха да излизат много прилични костури. В 10:00 задуха нечовешки вятър и Искъра заприлича на море... Риболовът се скапа. Пълна скръб.. Чат-пат едвам се разпознаваше кълване и се вадеха костури тип чипс.. До 4:30 се размотавахме пиейки биричка и решихме да събираме. В бързината Милчо извади някакво влакно с една бяла риба около 700 грама. Едрата риба дадохме на един съсед, а останалите и бялата риба пуснахме обратно както обикновенно. Продължихме да си пием бирата докато чакахме да ни вземат. И през двата дни ловяхме на торен червей, като в неделя платиките взимаха и бял/шарен, но след 1-2 мин след хвърлянето, докато на торен взимаха моментално. Общо взето хванахме около 6 килограма риба. Съжалявам че не направих снимки, но и двата ми цифрови фотоапарата бяха из роднините ми.. знаете как е - ходене на море, ходене на сватби. Е това е от мен и уикенда ми на Искъра.

Наслука
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
Nicola_SZ
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Nicola_SZ »

4estito fixxer pak ne e zle. Dano ima po4eve takiva i po-dobri izleti za napred :wink: (Nqma6e koi da me log-ne :))
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

мерси, аз сега ще го тръкна горното :wink:
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
Гост

Мнение от Гост »

Аз отскочих в неделя до Искър, близо до устието, и наистина вятърът беше нечовешки, така че след 2 часа мъка си хванахме чукалата. Само няколко дребни каракуди през това време.
nikishanoto
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от nikishanoto »

Привет на всички колеги,
аз за съжаление не-ходя на-риба,но може скоро да отида с някой приятел.Ей fixxer-е може ли да ми пуснеш твой снимки по i-meila(знаеш го)?
Да умееш да обичаш,значи да умееш всичко!И не-забравяйте колеги,колежки-рибари,че любовта е магия!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”