Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
Re: Риболова около Русе
Каде? кога? на какава стръв?ceslav написа:Разпънахме цирка ,захранихме и зачакахме.
.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Пълно живарниче - не като мене, станах за смях у нас с по 1 риба.
Все така и по-добре да ти върви.
Все така и по-добре да ти върви.
-
- кандидат преподавател
Браво Венци .Може да няма трофеи но с пълен живарник е добър излет.Аз ко да като още не съм открил 
Педро аз и рибка не съм хванал откакто отриха .Дори несъм пробвал мойте воблери .Много работа ба мама му.
PS : Дойдоха ли гостите .Някво инфо няма ли.

Педро аз и рибка не съм хванал откакто отриха .Дори несъм пробвал мойте воблери .Много работа ба мама му.

PS : Дойдоха ли гостите .Някво инфо няма ли.

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
ivo75,
Не се ядосвай.Нещо не върви добре работата.Епизодични дребни хищници.
Днес пак се пробвах от 6 до 8 - нищо, макар че тук таме бухна по някой распер.На дъно нещо не бута, на плувка ловят дребосък и то рядко.Ако някой е хванал нещо по-така, си е направо изключение.Май не му е дошло времето още на спининга.
Не се ядосвай.Нещо не върви добре работата.Епизодични дребни хищници.
Днес пак се пробвах от 6 до 8 - нищо, макар че тук таме бухна по някой распер.На дъно нещо не бута, на плувка ловят дребосък и то рядко.Ако някой е хванал нещо по-така, си е направо изключение.Май не му е дошло времето още на спининга.
И аз направих една бърза разходка и дори хванах ето това:

Реката беше сърдита, а и времето беше лошо,така,че се отказах в полза на по полезни занимания.
Ето и реката:

Дано следващата седмица хищтникът се активизира!

Реката беше сърдита, а и времето беше лошо,така,че се отказах в полза на по полезни занимания.
Ето и реката:

Дано следващата седмица хищтникът се активизира!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Ей човек, доста се посмях - не е за вярване тази мида на спинера.Много са злобни мидите в твоя район дето ходиш.
Сутринта беше тихо и после внезапно излезе силен вятър - май източен, най-гадния
според мене...та си дигнах крушите...
Сутринта беше тихо и после внезапно излезе силен вятър - май източен, най-гадния
според мене...та си дигнах крушите...
Точно така ,ние му викаме" долняк".Доста беше силен защото като хвърля и влакното правеше един огромен "тумбак'
А това с мидата си точно така,няма монтаж от моя страна!
А това с мидата си точно така,няма монтаж от моя страна!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да пиша и аз
На тридесет и първи по сбяд цъфнахме с един приятел на Попина и какво да видим - гъз до гъз
Бяхме решили като добри и съвестни риболовци да приготвим бивака, скарата, мезетата, ракията и пъво да полеем откриването,
а на ранина на първи като поизтрезнеем да метнем сопите
Пристигайки направо се шашнахме
- всички вече бяха нахвърляли сопите и дори и кльонкаджии от лодки си кльонкаха
Трудно намерихме място\едни колеги от Силистра тъкмо си тръгваха капотирали\ и се разположихме там.
Мястого беше прекрасно и обещаващо
и ние първо заметнахме и после подкарахме другото
Снимки съм качил в галерията си \много трудно ги поствам пустите\ - резултатът две платики, два костура и десетина таранки, а колегата Митко хвана едно сомче около килограм
всичко на торен червей - така си върнах поповите шопари 
П.С.Дъждът ни изгони още 11ч. на първи

Бяхме решили като добри и съвестни риболовци да приготвим бивака, скарата, мезетата, ракията и пъво да полеем откриването,

Пристигайки направо се шашнахме

Трудно намерихме място\едни колеги от Силистра тъкмо си тръгваха капотирали\ и се разположихме там.
Мястого беше прекрасно и обещаващо

Снимки съм качил в галерията си \много трудно ги поствам пустите\ - резултатът две платики, два костура и десетина таранки, а колегата Митко хвана едно сомче около килограм

П.С.Дъждът ни изгони още 11ч. на първи

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
.[/quote]
Каде? кога? на какава стръв?[/quote]
Извинявай Ники,че се забавих с отговора,но .....
Та мястото е на Дунав там където си ходя,а датата е 05.06.а стръвта е мамалига с СТЕП малина!
Ако има нещо казвай!!
Каде? кога? на какава стръв?[/quote]
Извинявай Ники,че се забавих с отговора,но .....
Та мястото е на Дунав там където си ходя,а датата е 05.06.а стръвта е мамалига с СТЕП малина!
Ако има нещо казвай!!
Информация за водоемите..информация за Дунав около Русе.Информацията е отрицателана.
Рибата се скатава и бойкотира яката.Вчера след обяд,един приятел ми сподели за едно местенце наблизо, където лично видял да буха распер и бяла риба..ама много, гъмжало...рано, рано сутрин на разсъмване.Вярвам му.
Почнах да кроя пъклени планове, почти виждах уловените парчета.Не можах да спя като хората и малко преди зората бях там.Реката като огледало, тишина, прекрасна сутрин и изгрев...и никакъв помен от рибите на моя приятел.
Мятах, маах, чак шенкела на раменната ми кост загря...а ...а да хвърли греста.Изредих всички (около 20 примамки от най различен вид)- не и не.По едно време бухна риба ..ама на друго място - преместих се там по всички правила-тихичко, с прибежки залягане и дебнене- пак нищо.
А по навътре,доста по-навътре яки шебеци леко си показваха гърбовете и се обръщаха плавно плавно.
Не беше хищник, личеше си по маниера - някакви мирни риби ща да са...Пак смених мястото- файда йок.
На хората хвърлили на дъно нищо не им бутваше.Тишина и спокойствие цареше наоколо.И като прибавим подобна атмосфера още 2-3 пъти през изминалата седмица, и това че форума си пасува в общи линии за положителни ситуации по Дунав - картинката се оформя.
Въпроса е докога ? Докога така.Каква е причината ?Тук няма резки спадания на нивото, водата не е мътилка, атмосферното е стабилно поне 3-4-5 дена, не е и пълнолуние, не е и новолуние.Кой да ти каже каква е Магията.Ще чакаме.
Рибата се скатава и бойкотира яката.Вчера след обяд,един приятел ми сподели за едно местенце наблизо, където лично видял да буха распер и бяла риба..ама много, гъмжало...рано, рано сутрин на разсъмване.Вярвам му.
Почнах да кроя пъклени планове, почти виждах уловените парчета.Не можах да спя като хората и малко преди зората бях там.Реката като огледало, тишина, прекрасна сутрин и изгрев...и никакъв помен от рибите на моя приятел.
Мятах, маах, чак шенкела на раменната ми кост загря...а ...а да хвърли греста.Изредих всички (около 20 примамки от най различен вид)- не и не.По едно време бухна риба ..ама на друго място - преместих се там по всички правила-тихичко, с прибежки залягане и дебнене- пак нищо.
А по навътре,доста по-навътре яки шебеци леко си показваха гърбовете и се обръщаха плавно плавно.
Не беше хищник, личеше си по маниера - някакви мирни риби ща да са...Пак смених мястото- файда йок.
На хората хвърлили на дъно нищо не им бутваше.Тишина и спокойствие цареше наоколо.И като прибавим подобна атмосфера още 2-3 пъти през изминалата седмица, и това че форума си пасува в общи линии за положителни ситуации по Дунав - картинката се оформя.
Въпроса е докога ? Докога така.Каква е причината ?Тук няма резки спадания на нивото, водата не е мътилка, атмосферното е стабилно поне 3-4-5 дена, не е и пълнолуние, не е и новолуние.Кой да ти каже каква е Магията.Ще чакаме.

Мястото :

Времето:
от исток

Рибата . Главната емоция за деня : Дойца 50см 1,8кг.Стръв-водно конче...

Хищникът излиза привечер след 19 ч
Този е от петък - 58 см, 1.650 кг

Този е от петък - 58 см, 1.650 кг

sestrata,
Отличен Павка.Но ми се ще нещо по така...Или ходя само със спининга, или само с дънните.
На американския принцип GO BIG OR GO HOME !.Работата определено на Дунава е
позадръстена в момента и си има някакви причини - ще изчакаме.
Отличен Павка.Но ми се ще нещо по така...Или ходя само със спининга, или само с дънните.
На американския принцип GO BIG OR GO HOME !.Работата определено на Дунава е
позадръстена в момента и си има някакви причини - ще изчакаме.
Тая вечер пак даде на спининг - мъздруга и расперче

-
- вече хвърля и на тежко
Браво само така "сестрата", може ли да ми дадете съвет за спининг за хищници на Дунава, може и универсална да е, но до към 100лв.
Аз се заглеждам за DАМ E-Motion Tele 40, 270см, 7 секции, 10-40 акция, 142гр за 48,90лв, хареса ми и тр.дължина 59см и
DАМ Quick Original 800 RD заден аванс, 7+1 лагера, 0.30/100, 1:5.0, 325гр. за 61,80лв.
Благодаря предварително.
Аз се заглеждам за DАМ E-Motion Tele 40, 270см, 7 секции, 10-40 акция, 142гр за 48,90лв, хареса ми и тр.дължина 59см и
DАМ Quick Original 800 RD заден аванс, 7+1 лагера, 0.30/100, 1:5.0, 325гр. за 61,80лв.
Благодаря предварително.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.