Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


КОЯ Е НАЙ ВКУСНАТА РИБА?
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
мм,да
мога да ви предлойа доста елементарни и лесни рецепти с които СЕКА риба става вкусна 

- legion
- научил се да хвърля
- Мнения: 148
- Регистриран на: Вто Авг 09, 2005 11:24 am
- Местоположение: Blagoevgrad
Най-вкусната риба е вкусна без рецепти.Само бирата и солчицата са позволени
Но 5кила тва да не те спира дай некоя рецепта да изпробваме,че в камерата имам 3 смрадливи каракуди(най-невкусните риби
) около кило кило и нещо всяка,и трябва да се готвят:!:

Но 5кила тва да не те спира дай некоя рецепта да изпробваме,че в камерата имам 3 смрадливи каракуди(най-невкусните риби

Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.

-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
мм,да
за тях мога да ти дам рецепта да ги харизаш на комшията
ама ако толкова ти е зор,земи ги размрази,измии ги добре сьс студена вода,нарежи шайби домати колко да си покриеш дьното на тавата,намажи ги сьс зехтин,порьси ги с малко чер пипер и сол,сложи им в коремите по 1 скилидка чесьн,2 зьрна пипер,стрькче магданоз,стрькче копьр,резенче лимон,сложи ги в/у доматите,порьси с дивисил,добави 200гр бяло вино и 150гр вода(или пьк разтворен зеленч. бульон),тури на умерена фурна за около час(де да ти знам фурната)1,2 пьти поливай с льжицата отгоре,зем и си 15 бири и това е-моеш да импровизираш ест. 


"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- barutchiata ©
- Администратор
- Мнения: 5592
- Регистриран на: Нед Апр 24, 2005 9:35 pm
- Местоположение: България & Österreich
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
мм,да
па ако е и от яз. Искьр,да еби килограмовата каракуда и аз бих я изял целата-по убава от искьрската нема,мен рекорда ми оттам е 1.500 ама май такива живи вече нема-сьщия ден комшията удари 2,300!!!!е,мамка му кви ли риби ги не фащах,ама за такава таранка се боря 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
Re: мм,да
ще я готвим цел ден ако треба,ама не много-да не вземе да се стопи:))5кила написа:па ако е и от яз. Искьр,да еби килограмовата каракуда и аз бих я изял целата-по убава от искьрската нема,мен рекорда ми оттам е 1.500 ама май такива живи вече нема-сьщия ден комшията удари 2,300!!!!е,мамка му кви ли риби ги не фащах,ама за такава таранка се боря
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- новобранец
- Мнения: 98
- Регистриран на: Пет Апр 22, 2005 1:38 pm
- Местоположение: DIMITROVGRAD
отговор и от мен...
Здравейте колеги,еййй
ще се окапя,като чета бе.
За морска риба,не мога да коментирам щото нямам големи наблюдения
ОПИТВАЛ СЪМ: КЕФАЛ,ЗАРГАН,КАЛКАН,САФРИД,ПОПЧЕТА,ПАЛАМУД,
АКУЛА,ВАТУС,СКУМРИЯ-3ВИДА;ЛЕФЕР;ЧЕРНОКОП,ЦАЦА - ВСИЧКИТЕ
РИБИ СА ВКУСНИ,НО ЗА МЕН МОРСКАТА РИБА ИМА ДРУГ ВКУС.
Предпочитам просто сладководна риба,за чийто вкусови качества има
много,много фактори. Според мен НАЙ-ВКУСНАТА РИБА Е ТАЗИ КОЯТО
СЕ ЯДЕ С ДОБРА И ВЕСЕЛА КОМПАНИЯ
,както казва един
приятел: С ХУБАВИ ХОРА И КИСЕЛОТО ВИНО СЕ ПИЕ
НАЙ-ВАЖНО според мен е чистотата на водата и храната която приема
рибата. ДРУГО МНОГО ВАЖНО Е НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ.
ЕТО И МОЯТА КЛАСАЦИЯ:
1.БАЛКАНСКА ПАСТЪРВА; ЛИН/КАЛЕНИК/-и двата вида риба пържена
или на скара с дървени въглища. СОС: кисело мляко,тохи от бял хляб
счукан чесън,зехтин,лимонов сок,черен пипер. ПИЕНЕ:Стралджанска
мускатова;Бяло сухо добре истудено вино; Студена бира.
2. СОМ-пържен или на скара/дървени въглища/. СОС:Лимони,сок.
ПИЕНЕ: Виж Т.1 - може и "Каберне"
3.Шаран- пържен,пълнен с- орехи,лук,стафиди,домат,магданоз.
ПИЕНЕ: Т.2
4.РЕЧНА РИБА - пържена или в керемида/лук,домат,магданоз и т.н/
ПИЕНЕ: Бяло сухо вино-добре истудено.
НАЙ - ВАЖНОТО : ДОБРА КОМПАНИЯ И НАСТРОЕНИЕ


За морска риба,не мога да коментирам щото нямам големи наблюдения
ОПИТВАЛ СЪМ: КЕФАЛ,ЗАРГАН,КАЛКАН,САФРИД,ПОПЧЕТА,ПАЛАМУД,
АКУЛА,ВАТУС,СКУМРИЯ-3ВИДА;ЛЕФЕР;ЧЕРНОКОП,ЦАЦА - ВСИЧКИТЕ
РИБИ СА ВКУСНИ,НО ЗА МЕН МОРСКАТА РИБА ИМА ДРУГ ВКУС.
Предпочитам просто сладководна риба,за чийто вкусови качества има
много,много фактори. Според мен НАЙ-ВКУСНАТА РИБА Е ТАЗИ КОЯТО
СЕ ЯДЕ С ДОБРА И ВЕСЕЛА КОМПАНИЯ



приятел: С ХУБАВИ ХОРА И КИСЕЛОТО ВИНО СЕ ПИЕ



НАЙ-ВАЖНО според мен е чистотата на водата и храната която приема
рибата. ДРУГО МНОГО ВАЖНО Е НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ.
ЕТО И МОЯТА КЛАСАЦИЯ:
1.БАЛКАНСКА ПАСТЪРВА; ЛИН/КАЛЕНИК/-и двата вида риба пържена
или на скара с дървени въглища. СОС: кисело мляко,тохи от бял хляб
счукан чесън,зехтин,лимонов сок,черен пипер. ПИЕНЕ:Стралджанска
мускатова;Бяло сухо добре истудено вино; Студена бира.
2. СОМ-пържен или на скара/дървени въглища/. СОС:Лимони,сок.
ПИЕНЕ: Виж Т.1 - може и "Каберне"
3.Шаран- пържен,пълнен с- орехи,лук,стафиди,домат,магданоз.
ПИЕНЕ: Т.2
4.РЕЧНА РИБА - пържена или в керемида/лук,домат,магданоз и т.н/
ПИЕНЕ: Бяло сухо вино-добре истудено.
НАЙ - ВАЖНОТО : ДОБРА КОМПАНИЯ И НАСТРОЕНИЕ



-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
мм,да
пич,много ги пьржиш:)))чакай да ти кажа и нещо разкошно за мезе-и не се смейте,пьрво опитайте:пьстьрвата(именно тя е най добрата за това) се измива и нарязва на шаиби-не се притеснявайте от кости перки пр. режете смело с ножа,нарежда се пльтно в буркан(казвам сьотношенията за тип "омния" или компотен,както си го знаеме)
посипва се сьс супена льжица сол с лек врьх.долива се около 150,200гр лимонов сок докато покрие-сока е от ЦЕДЕНИ лимони,а не от боклуците по магазина
най отгоре се долива една идея зехтин да запечата и в хладилника за 5,6 дена.не треба да има вьздух-за целта аз поразрьчквам с шишче за скара.сега важно:вьтре в буркана се слагат 1 скилидка резан чесьн,10иназьрна пипер,малко копьр 1 бахарче полвин дафинов лист - опитайте така и после импровизирайте ако не ви е по вкус
сьщото става и сьс:скумрия,паламуд,зарган,сафрид,сом,дран костор(разкошно)МАЛКИ каракуди ипр. ипр.интересен в случая е СКОБАРА,дето за нищо не ставал-е ТАКА става
костите му стават на косми-само,че за 7,8 дена 


сьщото става и сьс:скумрия,паламуд,зарган,сафрид,сом,дран костор(разкошно)МАЛКИ каракуди ипр. ипр.интересен в случая е СКОБАРА,дето за нищо не ставал-е ТАКА става


"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Milena
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 208
- Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 9:22 pm
- Местоположение: София
Re: Филе калкан
Veronika написа:Има стотици рецепти в кулинарни сайтове откъдето взех и тази рецепта. Така че не си е струвало да питаш тук и да чакаш някой да ти даде рецепта.Калкана ще се вмирише докато това стане.

-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
мм,да
не е вьпроса за хилядите рецепти-далаверата е да споделиме нещоиначе рецепти има много 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".