Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Re:
Не бъди толкоз сигуренСтара Видра написа:........друго немога да ти кажа,засега само той и аз имаме такива.........

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Re: Воблери
Аз днеска си купих някакъв китайски воблер на име GuiGuzi .Та въпроса ми е някой използвал ли е такъв ?
- Павел Иванов
Не си купувай вече от тях
Не друго ами много народ са ги ползвали ( включително и аз ) но никой добра дума за тях не е казал 

Павел Иванов
Павел Иванов
в далечната 1999година имах един такав,кйто смазваше-меко казано щуката на Шабла.при парвото хварляне се напилни с вода от блатото и тогава стой та гледай-толкова жалак грозен и орафан воблер,а така хващаше
после го скасах и след време открих сащия,но повече не хванах риба с него.както е модерно на последак:моят отговор е по скоро не 

-
- ще става разбирач
Колеги,някакво мнение за воблерите Aile Magnet ?
- Павел Иванов
Много добри воблери особенно за туичинг !
Павел Иванов
Павел Иванов
леферо-паламудски 

-
- научил се да хвърля
Благодаря, ще го питам Митака, какво представляватСтара Видра написа:Ми бате,копиранин са от един руски сайт,по молба на Митко Тодоров........друго немога да ти кажа,засега само той и аз имаме такива.........itso написа: Аз тези си ги бях нарочил за клен, макар че са по-големички.Ама не ми влизаха в представата за джъркбайтове.Все пак можеш ли да обясниш, каква им е играта - дали са глайдери или дайвери, или нещо друго?

- Стара Видра
- ще става разбирач
Аха,и как е ловят ли Джерковете на ДжакоПавел Иванов написа:Не бъди толкоз сигуренСтара Видра написа:........друго немога да ти кажа,засега само той и аз имаме такива.........Аз лично съм дал на двама човека джеркове а и знам за още няколко които имат

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днеска попаднах на дефектен Хорнет на Салмо.Лопатката беше монтирана под доста голям ъгъл.Взех запалката,нагрях я внимателно и я завъртях леко.Корекцията се получи и сега е идеално,но незнам дали няма да завърта на една страна.Ето снимка,ама то не се вижда добре:

Последно промяна от Камбата на Пон Юни 09, 2008 7:30 pm, променено общо 1 път.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Kamba,
Някак си това, което си направил и това което си написал не се стиковат.
Под голям ъгъл...па завъртял ??Да не искаш да кажеш, че си я повдигнал малко за да намалиш ъгъла ?
Аз се бъзикам с такива неща и съм правил много пъти същото.
Виж, ако е била монтирана с наклон наляво или надясно...тогава може да се каже завъртял.Ако си е била хоризонтално и само си намалил ъгъла няма проблеми - даже ще гази малко по дълбоко.
Някак си това, което си направил и това което си написал не се стиковат.
Под голям ъгъл...па завъртял ??Да не искаш да кажеш, че си я повдигнал малко за да намалиш ъгъла ?
Аз се бъзикам с такива неща и съм правил много пъти същото.
Виж, ако е била монтирана с наклон наляво или надясно...тогава може да се каже завъртял.Ако си е била хоризонтално и само си намалил ъгъла няма проблеми - даже ще гази малко по дълбоко.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ъгъла под който е монтирана лопатката си се вижда на първата снимка в профил-всичко си е нормално.Проблемът е другаде-лопатката беше осукана,ако мога така да кажа.Ще направя една кирийка на снимката и ще ти стане ясно.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Аз не виждам, защо това те притеснява толкова.
Аз имам не един такъв и всичките, ловят.
Не са "дефектни", просто матрицата, е такава.
Сега като си го "поправил", бъди сигурен, че ще върви на ляво
Аз имам не един такъв и всичките, ловят.
Не са "дефектни", просто матрицата, е такава.
Сега като си го "поправил", бъди сигурен, че ще върви на ляво

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Колеги,понеже видях това Salmo с изкривената лопатка и реших да ви питам - всички които са от Търновско - къде по нашия край могат да се намерят воблери от тази марка.В Г.Оряховица само в магазин "Косатка" има един и той не става за кефал.Да не говорим за каквото и да било разнообразие.На въпроса ми кога ща зареди от тях не получих от собственика конкретен отговор.
Не съм кефалджия от години,но от миналата година доста се позапалих и постепенно си зареждам колекция.Четох в различните теми по въпроса и общо взето разбрах ,че моделите Хорнет са може би класиката в жанра,но никъде не мога да намеря от тях.Досега съм въртял бомбърчета,ъглита и една жабка/която са оказа най- уловиста- 1,165кг/,но нямам търпение да си купя нещо доказано уловисто.
Не съм кефалджия от години,но от миналата година доста се позапалих и постепенно си зареждам колекция.Четох в различните теми по въпроса и общо взето разбрах ,че моделите Хорнет са може би класиката в жанра,но никъде не мога да намеря от тях.Досега съм въртял бомбърчета,ъглита и една жабка/която са оказа най- уловиста- 1,165кг/,но нямам търпение да си купя нещо доказано уловисто.