Да си помогнем сами!!!!!Съюз Антибракониер

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Да си помогнем сами!!!!!Съюз Антибракониер

Мнение от Светльо-toxin34 »

добра работа с петицията,но....... Редовните рибари в България сме достатъчно хора за да си направим един национален съюз "Анти бракониер"или нещо подобно!Всеки един от нас има право да извърши тъй наречения граждански арест.Идеята ми е да регистрираме този съюз по закона за охранителните фирми и сами да си решим проблема с бракониерите.Не съм правист но съм сигурен че тук във форума има такива.Колеги рибари кажете възможно ли е да стане това и ако ДА,да деистваме докато все още има риба в България,а не е останал само слънчака!!!! :axe: :axe:
Последно промяна от Светльо-toxin34 на Вто Юни 10, 2008 10:09 am, променено общо 1 път.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
crazy_dani
новобранец
новобранец

Re: Да си помогнем сами!!!!!

Мнение от crazy_dani »

Евала колега. Аз сам ЗА.
Pavkata 1977

Re: Да си помогнем сами!!!!!

Мнение от Pavkata 1977 »

Изцяло съм "ЗА''!
Twobeer
новобранец
новобранец

Re: Да си помогнем сами!!!!!Съюз Антибракониер

Мнение от Twobeer »

Колега , аз този съюз съм го направил отдавна......с приятелите които ходим заедно на риба отдавна сме се убедили че ИАРА функционира само за дребни нарушители.....кои си забравил билета....кои хвърлил повече такъми....но когато стане въпрос за мрежари с лодки и тн. ИАРА си подвива опашката.....за това моят в моят съюз членуват Глок - 45ти калибър, Ру -кучето ми мелез между станфордшир и боксер, Аз и четирима колеги......като набараме "парашутисти" и мрежари .....четем им лекция за вредата от използваните от тях такъми...провеждаме им спортен полуден-плуване с дрехи, кълбо напред -кълбо назад из калта и ги изпращаме като войводи....за съжаление има и рецидивисти но има и ефект....
Аватар
bozhidar_kostov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bozhidar_kostov »

Твърдо съм "ЗА"!
КОГАТО НЯМА РИБА И РАКЪТ Е РИБА!!!!
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

Twobeer написа:Колега , аз този съюз съм го направил отдавна......с приятелите които ходим заедно на риба отдавна сме се убедили че ИАРА функционира само за дребни нарушители.....кои си забравил билета....кои хвърлил повече такъми....но когато стане въпрос за мрежари с лодки и тн. ИАРА си подвива опашката.....за това моят в моят съюз членуват Глок - 45ти калибър, Ру -кучето ми мелез между станфордшир и боксер, Аз и четирима колеги......като набараме "парашутисти" и мрежари .....четем им лекция за вредата от използваните от тях такъми...провеждаме им спортен полуден-плуване с дрехи, кълбо напред -кълбо назад из калта и ги изпращаме като войводи....за съжаление има и рецидивисти но има и ефект....
Говоря за напълно легален и законен съюз,иначе не сме по-добри от тях ! то и аз имам пуцала и приятели но сме НЕЗАКОННИ,а ако го направим законно ще е много по-лесно.(само оръжието е законно:ловен драгунов 7.65,надцевка бенели и една флоберка с която онзи ден спуках една лодка на мрежари на искъра).мисълта ми е за нещо законно...... :axe: :axe: ,просто когато сме със закона ще имаме право да глобяваме и да арестуваме...точно за това моля ако има прависти между нас във форума да кажат как да стане!!!
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

Броите ме и мен.
Аватар
ded
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ded »

АЗ съм да ги отпочнеме.
Тоз, който падне в бой той не умира.
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

Само кажете кога, къде а как-то е ясно. :axe: :axe: :smt062 :smt079
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

toxin34 написа:
Twobeer написа:Колега , аз този съюз съм го направил отдавна......с приятелите които ходим заедно на риба отдавна сме се убедили че ИАРА функционира само за дребни нарушители.....кои си забравил билета....кои хвърлил повече такъми....но когато стане въпрос за мрежари с лодки и тн. ИАРА си подвива опашката.....за това моят в моят съюз членуват Глок - 45ти калибър, Ру -кучето ми мелез между станфордшир и боксер, Аз и четирима колеги......като набараме "парашутисти" и мрежари .....четем им лекция за вредата от използваните от тях такъми...провеждаме им спортен полуден-плуване с дрехи, кълбо напред -кълбо назад из калта и ги изпращаме като войводи....за съжаление има и рецидивисти но има и ефект....
Говоря за напълно легален и законен съюз,иначе не сме по-добри от тях ! то и аз имам пуцала и приятели но сме НЕЗАКОННИ,а ако го направим законно ще е много по-лесно.(само оръжието е законно:ловен драгунов 7.65,надцевка бенели и една флоберка с която онзи ден спуках една лодка на мрежари на искъра).мисълта ми е за нещо законно...... :axe: :axe: ,просто когато сме със закона ще имаме право да глобяваме и да арестуваме...точно за това моля ако има прависти между нас във форума да кажат как да стане!!!
:smt018 :smt018 :smt018
Законно нас ще ни глобят. :wink: Не тях! :axe: :axe: :ANAL:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Мисля,че не се отнасяте сериозно към идеята на колегата.Изключително добра и мисля,че ако се осъществи ще има ефект.Въпросът е дали има някой,който може и иска да помогне за осъществяването,щото повечето искаме,но неможем.Иначе съм твърдо ЗА!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

toxin34 написа:добра работа с петицията,но....... Редовните рибари в България сме достатъчно хора за да си направим един национален съюз "Анти бракониер"или нещо подобно!Всеки един от нас има право да извърши тъй наречения граждански арест.Идеята ми е да регистрираме този съюз по закона за охранителните фирми и сами да си решим проблема с бракониерите.Не съм правист но съм сигурен че тук във форума има такива.Колеги рибари кажете възможно ли е да стане това и ако ДА,да деистваме докато все още има риба в България,а не е останал само слънчака!!!! :axe: :axe:
Това не може да стане , по никакъв закон и по никакъв начин!!! Просто трябва да се ремонтира закона ( нали така му казват) и ред браконерски деяния да се криминализират и то "от"- "до" , еди какъв си срок . Това с флоберките и 50-тия калибър звучи много хубаво и много романтично , просто до момента не сте се сблъскали със закона , или по- кофтия вариант- със неподходящи хора в неподходящо време и после да четем на първа и последна страница на вестниците. То това е и една от основните идеи заложена в ПЕТИЦИЯТА- да бъде заставена държавата да приеме необходимита поправки в законите , по тези въпроси императивно от инстанция ЕС!!! И печалното е че една много голяма част от членската маса ( изключвам членовете под 16г.) ги знаят тези неща..... Пък , ако не знаят законите , то , незнанието на закона не оневинява!!! Може да стане разправия с бракониер , но... в рамките на добрия тон- не да се стреля с пушка или 50-ти , а да се нарежат лодка , мрежи и едно-друго с ножче , да се викне полиция , горски , ИАРА , е , може да отнесе и някоя "дънна" по гърба.... , ама според човека- не дай си боже да е със законно оръжие и да го ползва при "неизбежна отбрана" (както аз бих направил в такъв инцидент). Така че -умната 8) 8) 8)
п.п. и гласувайте тая петиция , да му се невиди , пък белким нещо вземе да стане по тази схема :D
Изображение
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Подкрепям ИДА на 100%. Прав е! Ако има още колеги, неподписали петицията да го правят! Иначе, неорганизирано и спонтанно изразено несъгласие с "методите " им на риболов и ползването на дънарките или стойките за въдици не по предназначение е задължително! :twisted: :twisted: :twisted:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Twobeer
новобранец
новобранец

Мнение от Twobeer »

Истината е , че трябва да принудим ИАРА да работи както трябва......закони си има но не се прилагат....просто трябва да потърсим отговорност и да има възможност да се контролира работата на ИАРА от един такъв съюз
Velikana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Velikana »

Определено съм "ЗА"...твърдо с две ръце!!!
Имаш крава - пиеш мляко , нямаш крава - пиеш ...уиски
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”