счупи се

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

venci72
сериозен играч
сериозен играч

счупи се

Мнение от venci72 »

здравейте , значи днеска си счупих 8 цата ,некой знае ли откаде мога на намеря
такава наставка .счупи се тая втората ,от върхът надолу . много убава пръчка беше ама... даси закачим белка и ми се плъзна по ръката на лево и отиде към колегата до мене ,той точно заметаше и я отреза като с нож .

ето я пръчката
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Re: счупи се

Мнение от Local »

Звъниш на телефоните от сайта в понеделник, те са вносителите, ако някъде има секция за твоя директен, то ще е точно при тях. Обади им се в понеделник в работно време, те са вносителите, би трябвало да ти помогнат. :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

мерси ,ама звънех . немат. е от друга не може ли да се фане
p4elata
новобранец
новобранец

Мнение от p4elata »

ако е от широкия край счупеното пробвай да навиеш нещо и го вкарваш . важно е да е плътно.
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

Е те затова недавам повече от 50 лв.за телескоп !
Мале ебах ти и пръта 320 лв.
Ако ми се беше случило на мене ,щях да орева орталъка.
Пробвай да отрежеш наставката до счупеното и навърти изолирбанд докато се стане на нужната дебелина да се вади.
На мен 8-цата ми е така от 2 години и продължавам да вадя с нея.
:D :D :D
Интересно е че се чупят все на първите няколко излета да му се не види.
И на мен ми се счупи на 2-рото ходене за риба.
Голям карък.След това не съм имал инцидент с нея,може би защото не я пазя толкова вече.
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

aз си счупих уипа на първото му разпъване(подарък от жената, Браунинг Про Канал 8000).........направо ми се препика........вече 2-ри месец си чакам новото коляно. Обаче и счупен бая си ги лови рибките, даже взех да се чудя дали да подменям строшеното коляно с новото.......че да не избяга късмета :D
Изображение Пазете природата чиста !!!!
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Аз счупих 2 дебело коляно и отрязах счупената част,след това наслоих ипоксидна смола да може да затяга и е готов.Вече няколко месеца работя така,но вече не е 8м.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Намери си някое телескопче менте за около 10-15лв. с размери доло-горе със същия конус и дължина като твоя ,и смени с него счупената нада.Вярно че ще тежи повече ама какво да се прави :smt102
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

По магазините се продават карбонови върхове и втори колена , заедно и поотделно- с разни диаметри. Парчето е около 9-11лева. Само трябва да се мери на место за да се напаснат диаметрите , дали да е само второто коляно или да е комплект с върха към него. Е ,може телескопа да окъсее с няколко сантиметра , но може и да паснат точно. Двадесетина лева е оправдана цена , при тая цена на пръта. Цъкни една снимка на счупеното коляно- може и да се измисли някакъв ремонт :roll:
Изображение
spiner
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от spiner »

venci,
споменаваш.че е счупена "като с нож":
-най-добрия вариант е както казват момчетата,да намериш по-ефтино телескопче,но да намериш от колената му,такъв диаметър,който ще е вътрешен за твоя счупен сигмент.Леко играе шкурка,готино лепило,вмъкваш в счупената оригинална секция,нагласяш по контура на счупване и след съхнене:-шкурка,епокси,шкурка/финна/-може да остане и малко по-големо ф и ..си готов.Подробност!!!-тази ча ст,която ше остане "вътре"преди лепенето и заглаждаш по вътрешния диаметър ръбовете - да не остане "прагче" при събирането.Успех!!Не се отчайвай!!Намери подходящо парче и...си готов.
spiner
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от spiner »

venci,
и още нещо: - дори ако не се случи "от раз "да пасне част от избрано телескопче,то най-близкото по диаметър до твоето счупено коляно/говоря за вътрешен/можеш да срежиш по дължина подготвената"шина",ако не се налага по-дълга от 20-на санта.Така от прореза остава луфт,който ще "обере"нужното ф и малко на "пружинка"ще го намъкнеш в контузеното колено.Айде,успех!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

такааа,сега ако е както пишеше отрязано с нож и няма надлъжни пуканатини,преглеждаш ги още веднъж внимателно,взимаш финна шкурка заравняваш ги и после ги нанизваш телескопично,надявам се ,че разбираш какво пиша.След това капваш в ръбчето внимателно секундо лепило,и отгоре се прави бандаж с фин копринен конец като навиваш плътно една до друга намотките,които да покрият по 3см от двата края на съединението.След всичко това намотките се заливат със секундо лепило като го разнасяш по тях и започваш да въртиш до изсъхването му.По някои рибарски магазина продават термо свиваемо фолио,купуваш подходящия диаметър и си готов за риболов.Всички смоли и други колена от по евтини ги забрави.Това е начина,другото ще ме извинят колегите са любителски експерименти.!0 год.съм правел ремонти и имам опити с тях,а и сега си поправям на приятели.При всички други начини се разваля строя на въдицата,особенно ако добавиш коляно от някаква си въдица.още един път моля за извинение на засегнатите.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk

Мнение от snegk »

Аз много се засегнах и повече няма да ловя с моя,щом му е развален строя :lol: :lol: :lol: :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

А ако се добави коляно от по-скъпа въдица , ще се подобри ли строя :roll: :roll: :roll:
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

IDA написа:. Цъкни една снимка на счупеното коляно- може и да се измисли някакъв ремонт :roll:
Що не постна детаилна снимка бре :twisted: :twisted: :twisted: Сега , да ти обясня някои по-тънки моменти: ако двете части не са нацепени ( те обаче , при карбоните , винаги поне малко са нацепени и се режат на 1-2 сантиметра от нацепеното) , наистина ги вкарваш една в друга телескопично ,обаче първото нещо, което отбелязваш с подходящ маркер е колко се застъпват . Може да се застъпят много - 15/20/25 и повече сантиметра( и обикновенно така става при такива дълги конуси). Такова голямо застъпване , наистина ще пре...е строя на пръта и нещо по-едро ще ти строши следващото коляно. Застъпването не трябва да е повече от 5-6 сантиметра. Ако има такъв крив момент- една част от предния край на задното парче се изрязва- с малка триъгълна пиличка , като бавно се обикаля по целия диаметър до като се пререже изцяло. Реже се НА НЯКОЛКО ПЪТИ ,по малко ,до като се напаснат тези 5-6 сантиметра застъпване. След това всичко се заглажда с пиличката , вкарваш ги едно в друго леко затегнато , капваш отгоре по окръжноста на сглобката циалит ( това е вид каноколит за гъвкави връзки) и ги натягаш здраво , като изсъхне , може да капнеш още малко по окръжноста на свръзката , въртиш и духаш до като изсъхне и си готов. Това с конците е излишно , виж -може да им метнеш един термосвиваем шлаух отгоре , за по-естетично 8) 8) 8)

п.п. правил съм такъв ремонт на осмица на колега , и "на място" ( на риболов) с пиличка от голяма нокторезачка :oops:
Последно промяна от Бачо Илия на Пет Юни 13, 2008 8:34 pm, променено общо 6 пъти.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”