Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

р. Марица (около Пловдив)
Модератор: sapuna
р. Марица (около Пловдив)
Колеги , нека тук да обсъждаме излетите си и впечатленията от реката и по специялно в рамките на града.Например аз бях онзи ден на плувка за дребно до моста на вхвп и направих някоя друга риба.На щукарската дупка излиза каракуда и костур на торен червей , но иска захранване със жито или хляб.До самата дупка има едно малко ръкавче , на което се обаждат хубави кефали и чат пат някой алай.По скорошна информация на един мой приятел , до пешеходния мост е изкарал един хубав кефал и едно дребно сомче на земен червей на дъно.На панаира , все още не е много активна мряната и излизат дребни и то рядко на дъно на бял.На баража все още незнам , какво е положението , но там като се постопли тръгва много активно мряна и каракуда.За Манолския бент писах , излизат мряни на дъно а вечер по някое друго сомче.
На железния мост само нямам информация , каква е хавата там .
Все още е леко мътна водата а и коритото е доста пълно.Трябва да се поизбистри още малко и да поспадне нивото на вода.Давайте и вие впечатления ако имате такива за реката и по специялно за тази част , която минава през самия град , а защо не и за местата по 6-тия км а и по нагоре или надолу. 

TICA FAN
Re: р. Марица (около Пловдив)
утре съм замислил да обиколя по Марица, само че дъжда май ще е.. положението.все пак ако има резултат ще се отчета 

Незнанието не е извинение.
Браво колеги!!!Благодаря че споделяте каква е хавата по Марица
Аз мисля да се пробвам утре да видим каква ще е слуката.Нямам много опит в речния риболов но каквото сабя покаже.Успех на всички 

Най-добрия бракониер,е линчувания бракониер;)
днес се пробвах на Марица и..... скууука братче скука.Не ми хареса хляба,царевицата,белите и червени червеи и пиявиците 

Най-добрия бракониер,е линчувания бракониер;)
Явно нещо не уцелваш на място или на регион .. и аз незнам самоче кефала си дава добре на пиявица тези дни
А и на червейте трябваше да се закачи поне някое кефалче или алай.Къде по точно ходиш? 

TICA FAN
Айде бре колеги , какво става? Толкова хора ходят по Марица , и абсолютно никакъв интерес към темата.Смятах да ви дам много ценна информация , но като гледам няма никакъв интерес тука

TICA FAN
-
- научил се да хвърля
Алай почти навсякаде с по бавна течение....в ниските пластове на водата! Няколко шарковци се обърнаха пред мен за 1 час (говоря за реката в рамките на града
) И засега това! Чакам да се поизбистри и ще става интересно

- pe6ev
- новобранец
- Обратна връзка:
аз бях по-миналия ходих нагоре към помпените станции малко преди гребната база,пробвах с новата плувка сърф на кралузо ама нищо. имаше и колеги нафърляли по няколко дъни за мряна и сом,но и при тях беше трагично положението
Пробвайте на пиявица тука някъде в града за кефал на дъно.
А що се отнася до алая , тези дни наскубах някой друг приличен на френски хляб.Самоче трябва да се търси , къде се е заселил
Мряната още не е активна понеже не е метнала хайвера и ще трябва да се почака още за нея.Иначе изкарахме епизодично някоя друга мрянка на бял и на хлябче.Сега най-добре си взима кефала 

TICA FAN