Захранка и приготвяне

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от bkd »

butnik написа:Деди,аз също храня по твоя начин ,но само на тихите места,иначе си слагам пръстчица,малко речна захранчица.
Става и на бързей,даже ефектът е по- голям тъй като хляба се отмива бързо ,а това от своя страна има двоен положителен ефект :!:
1.Качваш рибата под теб в зоната на обловяване
2.Бързоотмиващата се подхранка кара рибата да реагира много по-бързо на подадената стръв/в сравнение на бавната вода/
Единственият недостатък е че количеството на захранката набъбва драстично.Но който го е страх от видри да не ходи за риба :smt048 :smt045
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

bkd написа:Става и на бързей,даже ефектът е по- голям тъй като хляба се отмива бързо ,а това от своя страна има двоен положителен ефект
:!: :!: :!: :!:

Става Боби, ама в плитък бързей, знаеш, че раната трябва да стига до дъното пред тебе.
Чак сега се усещам, че като говорим за захранване с хляб на река, никъде не съм споменал стръвта на която трябва да се лови. При такова захранване за стръв се използват: троха, така наречения "френски хляб", мачкан с вода хляб и тесто. При риболов на жива стръв, храненето с хляб ше доведе до абсолютно обратен ефект, тъи като рибата се настървява много бързо, особено от рехавата захранка и започва да търси само хляба.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

butnik написа:Има някои основни правила коити аз спазвам,но мисля в по-късен етап да ги споделя с вас.
:wink: :wink: :wink: :wink:

butnik, айде споделяй бе брат та да посъзживим малко подфорума, че някои колеги го удариха през просото!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Деди,от утре ще пописвам по малко,че правя ревизия на корди,макари ,ластиуци и пр.,а докато не заспи внука не мога да пипна нищо,вече имам един уип по-малко,ползвах му топ-сета за купинг.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Колеги ето и моето мнение по върпоса.Не смятам , че толкова има значение каква е захранката било то българска или вносна , все пак това не са автомобили , че да има някаква кои знае каква разлика.Смятам , че най-важното е правилното използване на захранката.Виждал съм много колеги , които буквално се оливат.Бъркат захранката правят огромни топки от нея и мятат по 4 кила захранка на веднъж.Топчетата винаги ги правя , колкото орех или малко по големи , объркани с бял червей и най-вече гледам да не се оливам с мятането.А що се отнася до вносните готови храни , въобще не съм съгласен , че са нещо кои знае какво повече от нашите.Смятам даже , че една добре домашно приготвена захранка от някой майстор би могла да има същите добри резултати като вносните.Та що се отнася до конкретния въпрос любимата ми е promix езеро с добавени бели червей вътре.Вършела ми е чудеса по язовирите.Успех и да чешете здраво :wink:
TICA FAN
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Избора на захранка не е лесна работа,особено,като купуваме непозната за нас такава.Ако магазинера е спец добре,ами ако не е какво правим.Разбъркваме една част от нея,по-добре в къщи и правите една топка и я пускате в леген.Топката започва да се разпада,наблюдавайте добре как работи.След като стигнете до конкретни изводи се стига и до кога и как да я овлажняваме.Захранка разбъркана непосредствено преди и на самото място на риболов,работи добре,прави голям облак на дъното,поради това,че някои съставки от нея се нуждаят от повече време за да поемат водата.Този облак привлича бързо дребосъка.Частиците които не са попили достатъчно от водата,започват да се издигат нагоре,образува се един привлекателен облак.Така овлажнена,захранката може да я ползвате за уклей,перки,но в затворени водоеми без силни подводни течения.Захранка разбъркана 1 час преди риболов е може би най-подходящият вариант,Доста частици са поели от необходимото количество вода,образува се облак,но не като при първият начин.Т.е. разпада се по-бавно и не се отделят много голямо количество частици към повърхноста.Или работи 30към 70%,по-големият процент е на дъното.И захранка овлажнена от предният ден или 4-5 ч.предварително,работи само на дъното,всички частици са поели нужното количество вода,облака е много малък или липсващ.Този начин ползвайте за типично дънни риби.Последно описаната е добре да се ползва и за река,тъй като всички частици са овлажнени достатъчно и слепва по-добре,като може да се добавя глина,камъчета за доутежняване.Преувлажнена захранка се ползва за облак и най-подходяща за уклей.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Е това е приказка,точно и ясно.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Много получителна тема със споделена от майстори информация :smt023

Аз като прохождащ в тази насока(захранките) искам да ви попитам вас по-опитните има ли несъвместими захранки(нещо като при химичните обратни процеси) примерно може ли да се омеша меляно кюспе с захранка за бабушка или платика?По точно,може ли да се получи обратен ефект при смесването на няколко различни вида захранка?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Кюспето е добра добавка към захранката,дава допълнителен неустоим аромат на захранката.Добре е да го накиснете с топла вода самостоятелно и след това да го прибавите към нея ,доовлажнявате пресявате и другото вече си го знаете.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

SONY написа:Колеги ето и моето мнение по върпоса.Не смятам , че толкова има значение каква е захранката било то българска или вносна , все пак това не са автомобили , че да има някаква кои знае каква разлика.Смятам , че най-важното е правилното използване на захранката.Виждал съм много колеги , които буквално се оливат.Бъркат захранката правят огромни топки от нея и мятат по 4 кила захранка на веднъж.Топчетата винаги ги правя , колкото орех или малко по големи , объркани с бял червей и най-вече гледам да не се оливам с мятането.А що се отнася до вносните готови храни , въобще не съм съгласен , че са нещо кои знае какво повече от нашите.Смятам даже , че една добре домашно приготвена захранка от някой майстор би могла да има същите добри резултати като вносните.Та що се отнася до конкретния въпрос любимата ми е promix езеро с добавени бели червей вътре.Вършела ми е чудеса по язовирите.Успех и да чешете здраво :wink:
Sony,върти си спининга.За подхранките остави да пишат колеги с опит.Тия 4кг са си тактика,след това само се стреля червеи,а топчетата колкото орех ми се вижда несериозно.Първо се прави хранително петно,след това дохранвай и с лешници.Орехчето хвърлено в Марица си представям какво става.А вносните захранки са в пъти повече от нашите.Да не давам пример,че има бг захранки само пакетирани от фирми купуваща храна за животни,хора които изобщо не са наясно с риболова и купувани също от такива.Sony,още един път-върти блесните,нищо лично.Късно ти прочетах поста,затова реагирам сега.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:!: :!: :!: :!:

"Боже, колко мъка по този свят, Боже!"
В неделя бях на един язовир за платика и станах неволен свидетел на "състезание по захранване"! Както всички знаете, платиката си иска обилно хранене, но явно не всички знаят, че е много важно и как се захранва. Знаех, че дашните места на гьола са окупирани, ще се лови "гъз до гъз" и конкуренцията откъм хранене ще бъде жестока. Затова, въпреки че по принцип приготвям захранката на водоема преди риболова, реших да забъркам раната още у дома. Естествено дедо ви не е вчерашен и за случая съм се подготвил с качествена маркова захранка с разните му там добавки и ароматизатори, а на гьола добавих и глистетата, абе с две думи съм готов за кръг от европейския шампионат. Пристигам по тъмно и както вече споменах местата са заети, но аз съм си нахално копеле и се сбутах между двама колеги. Обаче разстоянията мен и тях от ляво и дясно не надвишават три метра (искам да кажа, че сме бая на гъсто). Развидели се, разпънахме и се почна. За 15 минути се изхвърля около два тона захранка (е, може би не чак толкова де, но е трудно да се прецени). Аз чинно си метнах задължителните 6 портокала, резултата беше почти моментален и за това около половин час никакво дохранвене. След това започвам периодически да подавам по стиска захранка. Рибата си ми върви "гол след гол", обаче колегата от дясно на десет мои риби хваща една. Пича набуха яко захранка в началото и после нищо, а го гледам, че почва да се изнервя. В началото си разменяхме бъзици, но постепенно стана необщителен, а накрая съвсем млъкна. Обаче аз си ги дърпам, а той гледа. И тогава му дойде гениалната идея да си изхвърля всичката захранка - малко по-малко от половината на 25 литров леген. И го направи! Резултати от масираното реньенье немаше, а аз като питбул си спазвам моята тактика и тъпча живарника. Вече наближаваше обяд и приятеля на моя човек реши да си тръгва, като му остави половин леген захранка, която му беше артисала. За мое огромно учудване, пича измята и тази захранка наведнъж! Явно беше решил на всяка цена да ми дръпне рибата. Да ама не! Постоя около половин час, през това време не улови нищо и след това си тръгна бесен без да каже нито дума.
Колегата от ляво пък беше другата крайност. Имаше малко захранчица в една малка кофичка от латекс и вмисто да направи петно, мяташе по една малка топка на половин час. Освен това стреляше бели с прашка, което в началото му помагаше, но по някое време се появиха уклеи и дребни костурчета в горните слоеве и му преебаха далаверата.
Общо взето всеки се стремеше да изхвърли повече захранка от другия и да привлече рибата пред себе си. Имаше един щекар-манекен от тия големите "разбирачи", който пък захранваше на един час с по 4-5 гюлета и толкова. Около два часа много от колегите отпаднаха от състезанието, тъй като фалираха с манджата и трябваше да си тръгват. Докато откачах рибите, ми направи впечатление, че серат захранка! Явно рибата се хранеше толкова много и бързо, че организма и няма време да преработи храната!
Познайте кой улови най-много риба от всички!
Аватар
vodi77
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vodi77 »

Според мен най доброто да се провери дали има риба в гьола е мляно кюспе с бисквитена галета 1 към 1.
На тази захранка можеш да хванеш всичко,и ако ловиш на дъно ще се счупиш от прехвърляне.
Успех!И спокойствие :wink:
Аз пак съм за риба;;;;
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

И аз като ловя на троха храня с хляб, подобно на Dedy, но понякога слагам хляба в телен живарник и на5-10 метра над мястото което ловя го позиционирам. Периодически дослагвам по 1хляб. Мога да кажа, че съм доволен от този начин, но се харчат повече хлебчета. :wink:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

indalo написа:Мога да кажа, че съм доволен от този начин, но се харчат повече хлебчета.
Но пък се ловят и повече скобарчета! Изображение
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

gogo45sharana написа:
indalo написа:Мога да кажа, че съм доволен от този начин, но се харчат повече хлебчета.
Но пък се ловят и повече скобарчета! Изображение
:smt023
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”