Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Новите ми придобивки
Модератор: sapuna
Новите ми придобивки
Току що си получихновите пръчки. Взех тези на 3.90 с 3-те либри. Много ми харесват и се надявам и добра работа да ми свършат. Искам да споделя първите си впечатления за тях сравнени с Изи карпа, които имах до преди седмица.
Изглеждат по-фини и са по- леки от Изи карпа. Водачите са им по-големи и за разлика от тези на Изи-то са СИК-ови. Не бих могъл да коментирам как се държат на изхвърляне, но заради по-ниското тегло, с около 80 гр., предполагам, че маха ще е по-силен, от там вероятно и дистанцията ще е по-голяма. Интересно е, че Изи карпа изглежда много по-груба пръчка, но и нейната крива е от 3 либри. Първите ми впечатления са, че е много добре направена пръчка. Вероятно в ниския клас е най-добрата шаранджииска пръчка. Иска ми се по-скоро да ги пробвам на практика.

Изглеждат по-фини и са по- леки от Изи карпа. Водачите са им по-големи и за разлика от тези на Изи-то са СИК-ови. Не бих могъл да коментирам как се държат на изхвърляне, но заради по-ниското тегло, с около 80 гр., предполагам, че маха ще е по-силен, от там вероятно и дистанцията ще е по-голяма. Интересно е, че Изи карпа изглежда много по-груба пръчка, но и нейната крива е от 3 либри. Първите ми впечатления са, че е много добре направена пръчка. Вероятно в ниския клас е най-добрата шаранджииска пръчка. Иска ми се по-скоро да ги пробвам на практика.

Последно промяна от Hobby на Вто Юни 10, 2008 4:53 pm, променено общо 2 пъти.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
-
- и господ не е толокова добър
Re: Новите ми придобивки
Честито,много шарани да вадиш 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Скоро. Имам планове и за Прасчо. Ще захранваме с него... Не съм ли ти казал?
-
- ще става разбирач
Честито колега,и да ти служат вярно!! Някаква ценичка ако не е тайна??
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Колега ,честито и само едри мустакати да я огъват!!!
И аз си поръчах преди седмица същите ,но свършили и чакат да им доставят.
И аз си поръчах преди седмица същите ,но свършили и чакат да им доставят.
Наслука !!!
Честито колега,абе да те питам,ти хол нямаш ли да ги разпънеш и да ги тестваш първо там
майтап,пожелавам ти с първия излет да ги тестваш успешно

Благодаря за пожеланията колеги. Пуснах темата, не за да уведомя форума за това, че имам нови такъми, а за да направя някаква съпоставка между двете пръчки. Идеята ми е да го има като информация и някой, като се колебае какво да си купи, да може да се възползва. Многообразието на информацията и нейното систематизиране е най-голямото предимство на форумите. Другото си е чешене на езици, но и без него също не може...
ПП. Неделчо, все едно си бил снощи в къщи, братле... Сглобих род-пода, сложих му и сигнализаторите, монтирах и макарите и ... си ги гледах умилително на чаша ракийка...
Жена ми влиза, поглежда ме и казва: "Знам, че не си играеш и проверяваш за транстпортни дефекти и за това как се е стиковал такъма. Не се притеснявай!"

ПП. Неделчо, все едно си бил снощи в къщи, братле... Сглобих род-пода, сложих му и сигнализаторите, монтирах и макарите и ... си ги гледах умилително на чаша ракийка...

Да. Хвърляхме с 80 и 100 грама и то при слаб насрещен вятър. Пръчката се държи чудесно и си мисля, дори, че би могла да понесе още по-голяма тежест. Замята с лекота, но си мисля, че ако е 3.5 либри ще е още по-добре. За моя изненада, обаче, вносителя не доставя модела на 3.5 либри...Въдицата се държи много добре, но по едно време така изпращя нещо, че реших че се е разцепила на дълго... но Слава Богу нищо й нямаше! Доволен той, много доволен.
Зад въдичното устройство на Марко се оказа по-добро от мойто и с 80-те и със 100-те грама фърляше с по едно поне 10 метра от горе... Надявам се да го усъвършенствам презглавното фърляне и да го надметкам Марко. Сега той прави около 70 тина метра или дори повече. Браво Марко, браво, мойто момче! Хвала!
Зад въдичното устройство на Марко се оказа по-добро от мойто и с 80-те и със 100-те грама фърляше с по едно поне 10 метра от горе... Надявам се да го усъвършенствам презглавното фърляне и да го надметкам Марко. Сега той прави около 70 тина метра или дори повече. Браво Марко, браво, мойто момче! Хвала!
Добре баткаHobby написа:Да. Хвърляхме с 80 и 100 грама и то при слаб насрещен вятър. Пръчката се държи чудесно и си мисля, дори, че би могла да понесе още по-голяма тежест. Замята с лекота, но си мисля, че ако е 3.5 либри ще е още по-добре. За моя изненада, обаче, вносителя не доставя модела на 3.5 либри...Въдицата се държи много добре, но по едно време така изпращя нещо, че реших че се е разцепила на дълго... но Слава Богу нищо й нямаше! Доволен той, много доволен.

Опасявам се, че си прав... Склонен съм като, че ли да я товаря повечко. ШЪ фнимавЪм!imitev72 написа: Добре баткаама на 3.9 наистина и трябват3.5либри
малко е мекичка и не прекалявай с тежеста
![]()