Пак да питам
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Пак да питам
Ловя си с директния и то доста добре обаче....Специално се занесох на платен водоем,за да извадя нещо по-едро
.Извадих го,ама ми отне доста време,бе
!Шарана беше 1.5кг.,а го вадих 10 мин.
!!Никакъв контрол, заради ластика ходеше накъдето си иска.Нито може да го върнеш,нито да го дигнеш!!Добре че беше чисто!!Ми ако беше до водорасли или шавар,забрави
!!Та въпроса ми е:има ли някакъв чалъм в тоя случай,или държиш пръта и се молиш
П.П.Купих си страхотна стойка за директния от Горубляне.Пусто съм зле с фотото и качването,но е много хитра,защото като сложиш пръта той натиска предната стойка,а тя заключва задната.При най-леко вдигане в предния край,отзад се откопчава и се действа мълниеносно
Стойката е единична.

П.П.Купих си страхотна стойка за директния от Горубляне.Пусто съм зле с фотото и качването,но е много хитра,защото като сложиш пръта той натиска предната стойка,а тя заключва задната.При най-леко вдигане в предния край,отзад се откопчава и се действа мълниеносно

- vodi77
- ще става разбирач
Re: Пак да питам
[quote="joco"]държиш пръта и се молиш
Това е единствения варянт при едра риба на директен.
Защото тя разпъва ластика,и по тоя начин се уморява.
И ако имаш късмет ще я извадиш,ако не ще ти остане само директния
Наслука!

Това е единствения варянт при едра риба на директен.
Защото тя разпъва ластика,и по тоя начин се уморява.
И ако имаш късмет ще я извадиш,ако не ще ти остане само директния

Наслука!
Аз пак съм за риба;;;;
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Joco,Може ластика да не ти ебил с подходящо сечение.Но по принцип се контролира с директен телескоп.Може би с течение на времето ще придобиеш рутина и ще ти е по лесно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Честно казано ,този тип стойки ми се виждат най-подходящи само във водоем със спокойна вода и то при захроанване 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- учете се от него
Аз винаги слагам колче и отпред , за вятър - дясния вариант , отделно дето телескопа не провисва и се фиксира точно по направление + едно и също минимално разстояние на върха от водатаchapara написа:Определено,но не трябва да има и вятърbkd написа:Честно казано ,този тип стойки ми се виждат най-подходящи само във водоем със спокойна вода и то при захроанване

Тези на снимката са на Корморан ( по-детайлно , в галерията!!!)
-
- и господ не е толокова добър
Имам такава и се отваря,ако става на въпроз за тази където отзат тръбата е на две.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
Има значение какъв е диаметъра на ластика.
Но и все пак пред теб трябва да е чисто ,не ноже да ловиш в шавара и да се мъчеш да го спреш
С течение на време ще свикнеш и ще видиш че ластика има своите предимства
Но и все пак пред теб трябва да е чисто ,не ноже да ловиш в шавара и да се мъчеш да го спреш

С течение на време ще свикнеш и ще видиш че ластика има своите предимства
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
-
- учете се от него
Адаш , точно тази е . Имах такава но не съм въодушевен от нея , като опре работата до забиване в каменист бряг. За отзад на телескопа , ползвам от този тип ( за каменист бряг са само от арматурно желязо и маам яко с някой голям камък , до като ми хареса как е забитаsnegk написа:Имам такава и се отваря,ако става на въпроз за тази където отзат тръбата е на две.

-
- учете се от него
joco написа:Ловя си с директния и то доста добре обаче....Специално се занесох на платен водоем,за да извадя нещо по-едро.Извадих го,ама ми отне доста време,бе
![]()
!Шарана беше 1.5кг.,а го вадих 10 мин.
![]()
!!Никакъв контрол, заради ластика ходеше накъдето си иска.Нито може да го върнеш,нито да го дигнеш!!Добре че беше чисто!!Ми ако беше до водорасли или шавар,забрави
!!Та въпроса ми е:има ли някакъв чалъм в тоя случай,или държиш пръта и се молиш
![]()
![]()
![]()
![]()
:
Колега , сега погледнах в другата тема ( за ластиците) , че си с 1.2 . Пак , бързичко си го извадилjoco написа:........Ластика ми е 1,2.
.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Темата не е за стойката,колегата пита друго нещо.А колкото до нея,тя е по-добре да е на самият стол.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Айде за щека ....ясно. Но за директен телескоп...кому е нужен тоя ластик? Спорих с 1 продавач в пловдив преди година за това....така и неуспя да ме обори. Та 1,5 кг. шаран и амур съм вадил преди години с директен за.....15 лв. На Дунав един приятел искара 3 кг. шаран с същия клас телескоп. Няма ли да е по-добре да сложим по-дебело влакно /примерно 0,16 вместо 0,14/ и да забравим за ластика. Вярно захитряват рибоците ама чак пък толкова.
Ако видите с какви влакна се лови по голямата река ще изпоприпадате......примерно за уклей с 0,18-0,20....хич се не притеснява. А и както колегата отбеляза..... ако има закачки именно заради ластика ще ни избяга рибата.
Ако видите с какви влакна се лови по голямата река ще изпоприпадате......примерно за уклей с 0,18-0,20....хич се не притеснява. А и както колегата отбеляза..... ако има закачки именно заради ластика ще ни избяга рибата.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."