Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Как да си направим място за риболов
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
Re: Как да си направим място за риболов
1.Влизаш и изчистваш на ръка тръстиката която ти пречи-изкореняването е по-добре или я режеш,но така бързо пониква.
2.Сковаваш си кейче от пръти и дъски,като пак трябва да се гази.Така съм забелязал че правят циганите и като гледам на места тия кеичета стоят по няколко години
вторият начин според мен е по-добър по-дълготраен и по-скрит.Ако изкорениш тръстиката скоро ше ти научат мястото и не можеш се вреди,отиде и рибата,щот ще почнат да пускат и лодки от там.
а и мисля че съм си задавал същия въпрос за същия водоем,само дет не съм виждал цигани там.За съжаление скоро минавах от там и ми се стори че имаше няква сложена барака там,може някой да го е вземал или купил.
Ако говорим за един и същ водоем погледни в края отдясно на стеничката мисля че има място за въдици но е малко неудобно.
пп.лодка имам но никога не съм влизал там,наблюдавал съм го но едро не съм виждал,както казваш до 1-2кг.
2.Сковаваш си кейче от пръти и дъски,като пак трябва да се гази.Така съм забелязал че правят циганите и като гледам на места тия кеичета стоят по няколко години
вторият начин според мен е по-добър по-дълготраен и по-скрит.Ако изкорениш тръстиката скоро ше ти научат мястото и не можеш се вреди,отиде и рибата,щот ще почнат да пускат и лодки от там.
а и мисля че съм си задавал същия въпрос за същия водоем,само дет не съм виждал цигани там.За съжаление скоро минавах от там и ми се стори че имаше няква сложена барака там,може някой да го е вземал или купил.
Ако говорим за един и същ водоем погледни в края отдясно на стеничката мисля че има място за въдици но е малко неудобно.
пп.лодка имам но никога не съм влизал там,наблюдавал съм го но едро не съм виждал,както казваш до 1-2кг.
Проба му е майката!
здражеи аз съм нов инезнам да ли мога да тида савет.вземи палета или камани,туьли на редиги едно вьрхо друго.така поне нима да ти виждат миастото,само една патека успех.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Здравей колега,
къде е това място ако не е тайна? Ще отида да го погледна и ще ти кажа как да си направиш местенце!!
Ако искаш драсни 1 ЛС!!
Между другото къде в момента около Бургас има нещо интересно? (изключвайки канала на Дебелт)...
къде е това място ако не е тайна? Ще отида да го погледна и ще ти кажа как да си направиш местенце!!

Ако искаш драсни 1 ЛС!!
Между другото къде в момента около Бургас има нещо интересно? (изключвайки канала на Дебелт)...
Ще те спукам,рибо!
-
- новобранец
приятел мисля че имам решение на твоя проблем взема6 от агро магазините "раундъп"напръскваш с пръскачка мястото където иска6 и до 15 дена там дето си пръскал тръстиката ште е изсъхнала
-
- ще става разбирач
Браво, като я карате така , скоро в пустиня ки живеете.syncmaster92 написа:приятел мисля че имам решение на твоя проблем взема6 от агро магазините "раундъп"напръскваш с пръскачка мястото където иска6 и до 15 дена там дето си пръскал тръстиката ште е изсъхнала

-
- учете се от него
...........
Последно промяна от Бачо Илия на Вто Май 27, 2008 4:26 am, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
колега syncmaster92, ти ЛУД ли си ве?!?!
Какъв раундъп какви ти химии?!?!?! Това да не ти е бащиния в крайна сметка?!?!?! това е ПРИРОДНО БОГАТСТВО! А дали ти увира тиквата какво аджеба е тва?!?! ПРИРОДАТА е нещото, с което преди всичко ТРЯБВА да се съобразяваме!!!
Какъв раундъп какви ти химии?!?!?! Това да не ти е бащиния в крайна сметка?!?!?! това е ПРИРОДНО БОГАТСТВО! А дали ти увира тиквата какво аджеба е тва?!?! ПРИРОДАТА е нещото, с което преди всичко ТРЯБВА да се съобразяваме!!!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
митаче тоя съвет го дадох 6тот и да се одреже тръстиката тя пак ште порасне мн бързо заради тва го дадох
-
- разбира нещата
С напалм няма ли да е по-лесно? Хем ще се отвори повече място - примерно за 20-25 въдици.syncmaster92 написа:приятел мисля че имам решение на твоя проблем взема6 от агро магазините "раундъп"напръскваш с пръскачка мястото където иска6 и до 15 дена там дето си пръскал тръстиката ште е изсъхнала

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Раундъп-а мисля е отровен за рибите!
По добре не го пробвай - измре ли рибата защо ти е място за въдица
По добре не го пробвай - измре ли рибата защо ти е място за въдица

Верния път е най-къс!
-
- новобранец
възможно с напалм да е по лесно не съм пробвал
--------------------
Позамисли се,преди да пуснеш поредната си простотия!!! sapuna
--------------------
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
XAAXXAXAXAXA ще ме побърка тоя манякsyncmaster92 написа:възможно с напалм да е по лесно не съм пробвал
--------------------

Ще те спукам,рибо!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
колега вземи един сърп и с него ожъни нужното ти място на водоема като жънеш папура под водата той ще израсне пак обаче като го ожънеш втпри път край с него номера се крие в това че докато е младо и подрастващо разтението лесно гние след парвата жътва паура е мек ватре и като го ожънеш под вода той загнива и умира всякакав друг начин на махането му е почти без резултатен дори изкореняването му но имай предвит че и така няма да се отарвеш от него защото има доста друг папур наоколо който веднага ще нападне и тая свободна зона
дал Бог всеки му най-много на наз
къде е гьола колега..Plancton написа:Колеги нужен ми е съвет.На 20ина км от бургас несред едно поле намерих един изоставено язовирче, което почти никой не знае, а ври от риба.Проблема е че отвсякъде е обрасъл с поне 10 метра тръстика.Има само едно място от където може да се хвърля, но там винаги има едни цигани с една каруца, които са го заели.С Брат ми пробвахме да си направим място като почнахме да събаряме тръстиките и да вървим по тях , но стигнахме до едно положените и по нататък не можахме да влезем защото започнахме да затъваме над 1 метър във вода.Само веднъж издебнахме, когато ги нямаше циганите и за 2 часа без захранки и примамки на торен червей хванахме към 30 каракуди доста големи близо по половин кило и 4 към килограм.Направо ври и всичките са големи.Човека, който ми го каза това място е влизал с лодка и каза че на няколко пъти са закачали риби които не са успявали да извадят.Къса им кордата и заминава.Явно не са били подготвени подходящо.Освен това на царевица са извадили 4-5 шарана по 1-2 килограма.Аз обаче нямам лодка и затова искам да си направя едно местенце.Някой да има идея как става номера?
ида рибооооо
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Малко настрани от темата,но да не отварям нова.
Скоро видях едно хубаво местенце.Няма да кажа къде е,но представлява река,широка 1.5м,постоянно течашта бавна вода,дълбочина 50-80см.
Цялото е дълго към 200м,но лятото постоянно е на сянка.Минава през гората.
Не съм запознат с речния риболов,затова питането ми е,каква риба може да вирее там.
Водата е чиста /необичайно за нашия район /,не виждам движение на никаква риба.
Скоро видях едно хубаво местенце.Няма да кажа къде е,но представлява река,широка 1.5м,постоянно течашта бавна вода,дълбочина 50-80см.
Цялото е дълго към 200м,но лятото постоянно е на сянка.Минава през гората.
Не съм запознат с речния риболов,затова питането ми е,каква риба може да вирее там.
Водата е чиста /необичайно за нашия район /,не виждам движение на никаква риба.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА